Любители на кучета - 156

• 20 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • под тепетата
Много зависи къде се разхождат. Зимата моите са граждани и на асфалта се търкат без проблем. Режа само преди живеца на петия на предните лапи. Лятото на тревата понякога  не се изтъркват достатъчно.
 galenaa, перфектен ви е маникюрът , че и педикюрът! Heart

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 21:59 от bilqna_69

# 721
При нас снощи валя сняг. Положението е - абе има нещо като сняг навън, достатъчно да се пребиеш като излезеш, ама недостатъчно да си направиш снежен човек. Кастиел не беше впечатлен.

# 722
  • тук-там
А при нас е така:

# 723
  • На морето!
Влизам в темата с въпрос към хората с повече от едно куче. Моля да ми разкажете как мина адаптацията на старото с новото, имаше ли проблеми и как ги решихте, колко време отне и какви съвети бихте дали? Много благодаря на всички отзовали се!

# 724
Зара е дворно куче, прие много добре Матей. Даже имах опасения, че ще откачи от кеф.
Преди доста години пак гледах две, но Джина беше душичка, най-благородното куче, което съм имала. Heart
С предишното ми куче - Дара, не бих и не взех друго куче цели 13 години, до смъртта й. Тя беше агресивна и друго животинче, каквото и да е, нямаше да оцелее.

Зара и Матей, винаги дваама, винаги...

# 725
  • Варна
За да го приеме Зара си има заслуга и Матейчо - толкова беше сладък, любвеобилен, мил, как да не го вземеш за другарче. Мисля, че и поведението на новия "съквартирант" има значение. Но се изказвам като лаик, тъй като нашите са комплект и нямаха избор дали да се приемат. В началото бяха комбина, играеха, спяха "на топка", но после започнаха да искат лично пространство, особено Буря - тя е по-своенравен интроверт по отношение на сестра си.

ПП. MTZ ще им замръзнат дупИтата на двамата. Руби малко гледа като "да свършват с туй фото и да си тичаме на воля" Simple Smile

# 726
Матейчо просто нямаше избор. Толкова целувки, боричкане, близане, хапане и настояване за игри понесе, че е истински герой. Беше открил място, където се криеше като му писне, но Зара го прецака. Изкопа дупка под натрупаните палета и се промушваше и тя, макар и със зор. Въобще, нямаше спасение от нейната любов. Joy Оттогава придоби неприятния навик да развежда Матейчо из двора, като го хваща за ухото и той иска, не иска върви с нея. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 20:17 от Dara888

# 727
Хаха, това ми напомни как веднъж Грейси ми доведе предишния кавалерчо за нашийника. Беше си закачила нокътя там и се дотътри на три крака да ми се оплаче.

# 728
mtz разкошна снимка 😍

При мен решението за 2 кучета дойде сшед като Вивата още съвсем малка, мисля беше на 38 дни имаше проблем и трябваше да бъде оперирана и съответно надзиравана и
гледана вътре. Макс, въпреки че вън не харесва повечето кучета и дори може да мине за агресивен, нямаше никакъв проблем с приемането й. И това не е първото куче, което е минало вкъщи. Преди това прибрахме едно малко бебе от двора на училището в най-големия студ и докато му намерим дом живя у дома. Пак никакъв проблем. После още няколко кученца, които имаха нужда да ги храним с биберон също бяха приети от Макси. Имаше и едно от бездомничетата, които обгрижвах и имаше видящ огромен тумор на гърба, та след операцията и тя поживя една седмица в нас. Всичко беше прието от Макси, а реално не е куче, което бих казала, че е кротко и спокойно, напротив до ден днешен ръмжи и лае някои кучета из улиците. Интересно беше, че най-безпомощните въобще не ги безпокоеше, а със здравичките се закачаше да си играе. Даже преди години съм пускала тук клипчета как си играе с някакви запетайки 😆

# 729
Моята Дара дори не подушваше първо другите кучета, направо ги нападаше. И дори звук не издаваше, "тихият убиец", така я наричах. И бях доволна, че не е попаднала на любител на боеве с кучета, защото тя беше идеална за тази цел. До шестия месец беше дружелюбна, играеше с други кучета и след това сякаш някой я подмени. Тогава за пръв път показа агресия, като нападна жена на улицата. После се прояви и непоносимостта към други животни. Не си позволявах да я пускам без повод, дори и на уж пусти места. Веднъж направих тази грешка и беше нападнала немска овчарка, която баща и син разхождаха. Просто я беше нападнала в момента, в който я е видяла, без да даде знак, че има такива намерения. Това беше последното й пускане без повод. Макс явно не е чак толкова лош и по душа е добряк. А Дара беше агресивна към всичко чуждо, било хора или животни, но страшно вярна и добродушна към нас. Много я обичах и много плаках за нея. Broken Heart

# 730
  • тук-там
Ако говорим за присъединяване на малко куче бебе към голямо и възпитано куче, то аз не бих очаквала проблеми. Големите кучета имат толеранс към кучетата-бебета. Няколко неща е добре да се спазят:
1. По-лесен е варианта малко мъжко при по-голямо женско.
2. Първата среща е добре да е на неутрален терен. Ако не става, се въвежда малкото без бурни емоции и се оставя голямото да го подуши и опознае.
3. Добре е голямото куче да няма проблемно поведение, тъй като ще е ролеви модел на малкото.
4. Винаги хвалете и награждавайте първо титуляра. Уважавайте йерархията.
5. Не галете и гушкайте повече бебето, колкото и да е сладко то.
6. Не позволявайте нещо, което забраняването на голямото.
7. Учете ги да вървят едно до друго и заедно на разходка.
8. Не ги разделяйте. Това поощрява конкуренцията. Те са си глутница.
9. Хранете ги заедно и по едно и също време. Ако малкото яде и на обяд, не го хранете пред другото куче.
10. Всички правила следва да важат и за двете и да се налагат от всички членове на семейството. Правилата ги карат да се чувстват спокойни. А ако някой от семейството допуска нарушаване на някое правило, кучетата са като децата и веднага се възползват.
Всичко това е на база опит. Иначе има по учебник много съвети в интернет.
Не разбрах потребителката какво куче има и какво смята да вземе.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 18:06 от mtz

# 731
Dara888 той Макси лае и ръмжи, защото е на повод, иначе в случаите, в които е нападал не е издавал и звук. Той пък до 1 година беше супер социален и игрив с всички и после стана избирателен. Случаите да нападне са 2-3 още в началото, когато започна промяната. Но пък към хора е ужасно дружелюбен. Към бебе животни също и много внимателен. Та не е чак такъв звят, просто има кучета, които ме харесва, дори са определени породи. Останалите не им обръща внимание 😁
mtz много точни съвети си дала. Даже за следващата тема ще ги сложа към информацията в първия пост.

# 732
  • Бургас
Кои породи не харесва Макс? Интересно ми стана.
Елза не харесва питбули и питбулоподобни, също немски овчарки - от тях я е страх.

# 733
Мейпъл е расистка - не харесва черни кучета. Отбягва ги, а ако нещо се приближат и особено ако са женски, им се зъби.

# 734
  • тук-там
Сиви, ако се сетя още, ще допълня.
Макс е съзрял и е започнал да се води от мъжките хормони Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт