За новия закон за споделено родителство

• 653
  • 13
  •   1
Отговори
Какво мислите за новия закон за споделено родителство?
 На мен не ми харесва, още повече че много агресивно подхождат някои организации и очернят  жените.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 12:17 от Moderator3

# 1
  • Далечният изток
Кой е "новият закон"? Може ли да го видим, нещо линк?

# 2
  • София
Нито е закон, нито е нов.
Как ги виждам аз нещата. Вероятно ще назначават доклад от социалните при всеки развод. При добри условия при двамата родители - един и същ град, апартамент, стая за детето, финансова стабилност, все повече случаи ще се решават като споделено родителство.
Ами, това е положението.
Въпреки че на мен би ми се искало друго, ама съдът гледа интереса на детето.

# 3
Не мога да намеря сега, но в общи линии съдът се разпорежда за споделено родителсво, без родителите да го искат. Не го  гласуваха май, но една група мъже са си направили страници и не спират да плюят по жените. Включително и обиди.
А да ти влизат вкъщи социални през месец и да изготвят доклади, да ровят и тормозят, малко ли е?

# 4
  • Далечният изток
Щом не са го приели, защо въобще го коментираш?!
Мъже, плюещи по жени в разни страници, пък няма нищо общо с въпроса ти, нито със законите!

# 5
Не са, но засега. Нещата са сериозни.

# 6
  • Варна
Не са, но засега. Нещата са сериозни.

А теб те вълнува, защото...?

# 7
  • Далечният изток
Темата ти е "за новия закон", а такъв няма!
Когато /ако/ го приемат, създай такава тема. В момента е безмислена.

# 8
Сто пъти Ви се каза, че няма такъв закон.
Дори, да се приеме, няма да е закон за това, а изменение и допълнение на кодекси и закони.

Четете бе хора.

# 9
Вчера щяха да гласуват, но се отложи.
Въпрос на време е да се приеме.
 Как да не ме вълнува, мен и още половината семейства с деца в България са разделени.

# 10
  • Варна
Някои разделени си живеят поотделно без драми и без да се боят от този още неприет закон, защото успяват да комуникират и да се разберат с добро. Така че не говори от името на всички.

# 11
Горките деца! Досега само финландците искаха да ги вземат, а сега и собствените им бащи.

# 12
Моето мнение е, че ако няма проблем и бащата може и иска да се грижи споделено за детето е оптимално най-добрият вариант. Но според мен не трябва всичко да е по калъп,трябва да се вземат предвид желанията на родителите и възрастта на децата. Ако сега се разведа с дете под 3г възраст, няма да съм окей за споделено съжителство. Но, ако детето ни е в училищна възраст бих била съгласна. Така, че не съм против, но нека всеки случай се разглежда индивидуално.

# 13
  • София
По принцип споделеното родителство е единственото разумно при развод на родители без отклонения. Така няма бивши деца и бивши родители, основно бащи. Едно е да хвърлиш 300 лв и да не полагаш никакви други грижи за детето, друго е да няма издръжка, но детето половината време да е при теб.
Никъде не виждам подобно нещо да се готви като задължително, нито някъде по света е задължително, но е вече доста разпространено по света и е чудесно да стане по-разпространено и тук. Засега тук са разпространени само воплите, че на някого не му дават да си вижда децата и дума не става за гледане на тия деца. Ако при раздяла и двамата родители са по равно ангажирани изобщо няма да се стига до подобни истории, повече пълни измислици.

Общи условия

Активация на акаунт