Има ли "епидемия на самотата"?

• 2 872
  • 108
  •   10
Отговори
# 105
  • София
Имаше един лаф, пък може и реален случай да съм чела някъде : " Откакто си купихме къща на морето, изведнъж се оказа , че сме имали ужасно много приятели, за повечето не подозирахме, че сме чак толкова близки , че да спят у нас ... Абе вече сме много търсени..... Joy " това изчерпва всичко по темата... Инак извън майтапа, аз съм расла в семейство което все посрещаше гости. Като дете имах ужасно много приятели. Като млада също. Повечето се пръснаха и живеят по разни места по света
.чуваме се , виждаме се по рядко, но ги чувствам близки. Гости имаме често, главно роднини... Е,да, тежи ми като почнат празници или идват често, готвене, чистене... Ама какво пък, Ето празници , да седя сама ли ? Или само с деца и мъж, че да ни е чисто. Не става. Животът е кратък ... много кратък... Няма вечни, няма застраховани, няма ред... Живейте го,  който както го разбира, но с хора е по -добре... Самотата е страшно нещо...

# 106
  • София
Това с легловата база на морето съм го преживяла лично в течение на две десетилетия и понеже не ставаше въпрос просто за къща интересът беше голям. Умирала съм от смях как започват да ме лайкват и в соц.мрежи откъм март-април и вече към юни-юли се започват най-разнообразни опити за самопоканване, включително и драматични. Като попорасна сина ми и към него, но от по-малък му обясних, че бездомни на морето няма. Като нямат къде да спят да не тръгват на море. Човешките нахалство и наглост са безгранични, наистина.

# 107
Определено станахме по-самодостатъчни и Ковид пандемията много ускори и засили процеса. Накара ни насила да спрем много контакти, а после установихме, че и така можем и не положихме усилия да ги подновим. Но дали сме по-самотни е много по-трудно да се каже. Ние с половинката също на практика сме останали без приятели, но и не ни липсват особено, самодостатъчни сме си, а много от приятелите ни даже ни натоварват при по-дълго общуване, защото сме се променили и раздалечили в много отношения.
Що се отнася до младите, може да са станали по-асексуални и по-изолирани, но не мисля, че са самотни. Общуват активно в мрежата и май им стига. Ако се чувстваха самотни щяха да опитват да променят нещата, но явно им е комфортно така.
Почти на 100 % покрива и моето виждане.

# 108
Аз лично се чувствам много самотна и то поради факта ,че вечер когато детето заспи няма с кого да си кажа две приказки,с кого да споделя ,в кого да се гушна ако денят ми е бил кофти.
Приятелки имам много ,но всички са семейни.Чуваме се по телефона ,но рядко се виждаме защото всеки е нанякъде,а през уикендите са със семействата си или извън града.
Животът ми минава в работа,домакински задължения и грижи за детето.

Общи условия

Активация на акаунт