Някой който се занимава със ,,Спедиция и транспорт"

• 119
  • 2
  •   1
Отговори
Да започна оттам, че имам новосъздадена фирма, която ще се занимава с „транспорт и спедиция“. Тъй като това е нещо ново за мен и все още нямам представа как се случват доста от нещата, вече срещам и първите „пречки“.

Първо: борсите като „Speditornet“, „Timocom“ и „Trans.eu“ имат изисквания, които в момента са непосилни. В една от борсите, например, изискват минимум 6 месеца дейност на фирмата, което е невъзможно, тъй като моята е създадена преди по-малко от месец. Дори и да пусна фирмата в движение, след като нямам достъп до борсите, как точно трябва да отчита дейност?

Другото изискване е да имам референции. Отново стигаме до това, че съм новосъздадена фирма, която тепърва започва в сферата на транспорта и спедицията. Как да получа референции, след като нямам достъп до борсите? Референции се издават, когато вече си извършвал дейност с дадена фирма.

Накратко: нямам идея какво да направя в тази ситуация, но не смятам да се отказвам. Моля някой, който има опит или представа как мога да направя регистрациите по борсите, да сподели мнение или да даде насоки. Защото, погледнато отстрани, изглежда все едно „нямаш шанс да започнеш“.

# 1
  • София
Почваш да работиш през по- голяма спедиторска фирма, лицензирана.
Референции може те да ти дадат, клиенти за които си работил извън борсите, фирми за които си бил подизпълнител.

# 2
Нямаш представа как стават нещата, но отваряш фирма? И очакваш някой да те научи в интернет?
Вече не се учудвам защо толкова новооткрити фирми фалират още първата година.
Не е хейт, искрено недоумявам как може да вярваш, че ще печелиш от нещо, от което си нямаш понятие.
Хвани се да работиш в такава фирма, гледай, учи се, израствай кариерно, за да получиш достъп до повече информация. И като изучиш занаята от-до, тогава се впускай да работиш за своя сметка. Другото е...

Общи условия

Активация на акаунт