Някой който се занимава със ,,Спедиция и транспорт"

• 513
  • 8
  •   1
Отговори
Да започна оттам, че имам новосъздадена фирма, която ще се занимава с „транспорт и спедиция“. Тъй като това е нещо ново за мен и все още нямам представа как се случват доста от нещата, вече срещам и първите „пречки“.

Първо: борсите като „Speditornet“, „Timocom“ и „Trans.eu“ имат изисквания, които в момента са непосилни. В една от борсите, например, изискват минимум 6 месеца дейност на фирмата, което е невъзможно, тъй като моята е създадена преди по-малко от месец. Дори и да пусна фирмата в движение, след като нямам достъп до борсите, как точно трябва да отчита дейност?

Другото изискване е да имам референции. Отново стигаме до това, че съм новосъздадена фирма, която тепърва започва в сферата на транспорта и спедицията. Как да получа референции, след като нямам достъп до борсите? Референции се издават, когато вече си извършвал дейност с дадена фирма.

Накратко: нямам идея какво да направя в тази ситуация, но не смятам да се отказвам. Моля някой, който има опит или представа как мога да направя регистрациите по борсите, да сподели мнение или да даде насоки. Защото, погледнато отстрани, изглежда все едно „нямаш шанс да започнеш“.

# 1
  • София
Почваш да работиш през по- голяма спедиторска фирма, лицензирана.
Референции може те да ти дадат, клиенти за които си работил извън борсите, фирми за които си бил подизпълнител.

# 2
Нямаш представа как стават нещата, но отваряш фирма? И очакваш някой да те научи в интернет?
Вече не се учудвам защо толкова новооткрити фирми фалират още първата година.
Не е хейт, искрено недоумявам как може да вярваш, че ще печелиш от нещо, от което си нямаш понятие.
Хвани се да работиш в такава фирма, гледай, учи се, израствай кариерно, за да получиш достъп до повече информация. И като изучиш занаята от-до, тогава се впускай да работиш за своя сметка. Другото е...

# 3
  • София
Занаят се краде, казват старите хора.
Примерно аз бих си отворила фирма за уроци, но след като имам 20 г опит по школи и подобни и знам как стават нещата "в кухнята".

# 4
Бих предположила, че си се заел да си правиш спедиторска фирма, след като имаш вече някакъв опит. Щом нямаш такъв като спедитор, значи най-вероятно си работил като шофьор. Значи имаш някакви контакти. Не ти трябват сайтове, ако имаш контакти.

# 5
Собствен камион/и имаш ли?

# 6
Доста е странно да отвориш фирма в сфера в която очевидно нямаш никаква представа за какво става въпрос. Какво очакваш да те научим за този доста обширен бизнес тук ли?

# 7
Сигурно се шегува някой. Иначе темата звучи като:

„Здравейте. Чувал съм, че пластичните хирурзи вадят големи пари и реших да се заема с този печеливш бизнес. Опит имам – на село винаги аз коля прасето.
Дотук направих следното:
Наех подходящо помещение за операционна, назначих една медицинска сестра и един анестезиолог – на първо време пенсионери, по-нататък ще видим...
Купих операционна маса втора употреба, като бонус към нея ми дадоха пълен набор хирургични инструменти. Останаха ми за уреждане само два въпроса:
1. Откъде се снабдявате със силиконови протези на по-тънки цени? От Алиекспрес или от Тему излизат по на сметка?
2. Трябва ли ми специално разрешително за упойките? Не искам неприятности с полицията. Питах анестезиолога, той ми вика: „Не знам, шефе, оправяй се!“. Иначе имам откъде да се снабдявам – брат'чеда е дилър и ще ми ги продава на тънка лайстна.
А, щях да забравя най-важното. Може ли да ми дадете линкове към клипчета в Youtube и TikTok как се слагат силиконови протези, че малко не ми е ясен целият процес – рязането е ясно, там проблеми нямам, ама по-нататък не знам как точно се случват нещата. Също и с какъв точно бод се зашива накрая. Абе, ако може клипчето да показва всичко от-до. Хората плочките си лепят, гледайки клипчета, че аз едни цици ли да не мога да сложа, ама-ха!“

ПП Ако някоя иска да ѝ коригирам носа, да заповяда. Много съм добър с теслата, майстор направо!

ППП Ако ми отговорите на въпросите, за потребителите на форума ще има специално намаление!!!“

# 8
Автора не казва какви камиони има, ремаркетата какви са, за различните товари се ползват различни ремаркета, за някои храни хладилни, за жито са съвсем други, за извънгабаритните също. Какви курсове търси, вътрешни, външни, в Европа, в бившите руски републики или другаде.

Общи условия

Активация на акаунт