Декемврийски книжен клуб - 2025

• 2 155
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Не е като да не се е случвало. Има време, може някой да си смени гласа. Не че пак водещото няма да е достъпност на книгата Joy

Имам въпрос, от чисто любопитство - някой купил ли си е книга, вдъхновен от дискусиите тук? Дали книгата на месеца или друга спомената.

# 31
Аз мога да кажа, че станах причина един приятел да си купи Проектът Аве Мария, след като му я похвалих. Просто бях много впечатлена от нея и му разказах, а той се зариби.

# 32
Препоръчвам една невероятна книга. Моят приятел ми я подари за Коледа. Казва се " Избитите обитатели. Из записките на един закъснял модернист" от Иван Станев, който е живял в Германия и е бил култов режисьор и мислител. За първи път чета такава литература.... Много странна, но и забавна по особен начин.

# 33
  • в сърцето на един мъж...
Явно май ще четем "Прокълнатата земя" Simple Smile

# 34
Не е като да не се е случвало. Има време, може някой да си смени гласа. Не че пак водещото няма да е достъпност на книгата Joy

Имам въпрос, от чисто любопитство - някой купил ли си е книга, вдъхновен от дискусиите тук? Дали книгата на месеца или друга спомената.
Не. Обичам да чета на хартия, но много рядко купувам нови книги и повечето пъти вземам втора ръка от фб групите. Причините са няколко: никога не чета книга втори път, съответно избягвам да се затрупвам с книги, а и нямам място,къде да ги съхранявам. Изключение са наистина любимите ми автори, разбира се.

Не успях да гласувам в анкетата, но съм доволна от избора за месец Януари. "Прокълната земя" я има налична в Сторител и най-вероятно ще я слушам там.

Искате ли да направим кратка равносметка за клуба, като всеки сподели коя книга за месеца му е харесала най-много и коя, обратно, го е разочаровала? Simple Smile

# 35
  • София
С молба, освен избраната книга за януари, да споделите линк и към "Женският кръг на лейди Тан" на Лиза Сий.

# 36
Да, ако я намеря. Не мога да седна на лаптопа да проверя мейлбукс. Някой има ли възможност?

# 37
Да, ако я намеря. Не мога да седна на лаптопа да проверя мейлбукс. Някой има ли възможност?

Аз не я открих, където търся книги Sad

# 38
Женският кръг на лейди Тан я няма в ел. вариант . Единствено на хартия . Аз я четох миналата година и не беше нещо уау . Поне аз не я почувствах както ми се искаше .

# 39
  • Den Haag
Аз проверих преди малко в мейлбукс, но Прокълнатата земя и Женският кръг на …. ги няма там.
Мисля, че е добре книгите, които предлагаме за четене да ги има в електронен вариант , защото някои живеем в чужбина и книжен вариант не е възможен за нас.

# 40
Аз проверих преди малко в мейлбукс, но Прокълнатата земя и Женският кръг на …. ги няма там.
Мисля, че е добре книгите, които предлагаме за четене да ги има в електронен вариант , защото някои живеем в чужбина и книжен вариант не е възможен за нас.

Аз ги имам и двете в книжен вариант, но няма как да ги предоставя Sad

# 41

Оригиналната идея беше да се предлагат книги,  които ги има и на Амазон, така че и хората в чужбина да имат достъп. След това стана, че трябва да ги има електронно на български и при това свободно, което значително ограничава избора. ("Прокълната земя" я има на английски на Амазон и на немски в немския Амазон. За други не ми се проверява.)

Аз предложих "Прокълната земя". Не знам къде и как да търся дали има книга електронно на български безплатно преди да я предложа.  Ако някой знае как, може да проверява предложенията преди да се пусне анкета.

Предполагам, че "Лавина", едно от предложенията за месеца, се намира електронно. Аз съм я чела преди години и не е любимата ми от писателката.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:37 от Cool_Cat

# 42
  • Den Haag
Cool_cat Има много електрони безплатни книги в Читанка, Рулит, групи във фейсбук, мейлбокс и т.н

# 43
В Читанка и Рулит изборите са ограничени. За Фейсбук, не знам, защото не съм в тези групи.

Ако някой иска да провери дали предложенията съществуват някъде електронно и безплатно преди да гласуваме, нямам нищо против и ще е може би полезно. Аз нямам възможност да правя това.

# 44
  • Den Haag
Inferiya да даваме ли нови предложения за нова анкета?

Общи условия

Активация на акаунт