254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 11 575
  • 496
  •   1
Отговори
# 240
  • Немция
Честита Нова година, бъдете здрави и щастливи, вие и семействата ви! Flowers Four Leaf Clover

Тази нощ при нас сякаш повече се гърмя в сравнение с миналата година, напук на дебатите за забрана на частните фойерверки(което не вярвам да стане). Ние също пускаме фойерверки, но умерено количество.
Но имам чувството, че мощните детонации от (вероятно) нелегални фойерверки бяха в повече. Предполагам младежки групички дънеха от тези "бомби" докъм 3-4 сутринта.

# 241
  • Германия
Честита нова година на всички! Здраве, късмет и сполука!
В селото ни от кирмес-ферайна бяха организирали фойервек горе на замъка ни, имаше и няколко други места с гърмежи, но като че ли бяха по-малко от предишни години. Старата котка проспа всичко, младите се бяха скатали по леглата ни и не мръднаха от там.

# 242
  • FRANCE
Мадам, утре е работен ден в Германия. С S-bahn  може да отидете до Франкфурт(S8, S9), Висбаден (S8), Майнц (S8). Влакчетата са редовни. За Фрункфурт не слизайте на гарата, а продължете до спирка Hauptwache, която е на самия център.

Супер. Много благодаря Flowers Sunflower

# 243
  • Germany
За много години! Здрава, щастлива и късметлийска година да имаме!
При нас беше като на война тази година. Кучето още е стресирано и не иска да излиза. Не заради зарята баш в 12, а заради хлапашките изпълнения по улиците преди това. Аз съм за забрана, но също мисля, че няма да стане, уви.

# 244
За много години и от мен!
Тази година фойерверките ги гледахме през прозореца.🫣 Малката щерка заспа в 23:30 ч и не можахме да я събудим. Явно 5-дневния престой в Бг я беше изморил и имаше нужда от сън.

# 245
  • Немция
За да има забрана, трябва някой да се заеме да го контролира. Кой ще дебне посред нощите кой гърми и къде?
Отделно една такава забрана ще увеличи черния пазар за нелегални фойерверки, които всъщност са по-големия проблем.
Ограничение на количествата при купуване ми се струва по-възможно.

При нас валя хубав сняг предиобеда, уикендът май съвсем ще е зимен според прогнозите.

# 246
Честита Нова Година!
Искаме и ние сняг. Май две години не сме виждали, откако не сме ходили никъде зимната ваканция.
Тези мощните бомби не знам как се усещат като си близо до тях, на мен даже прозорците ми се разтресоха единият път, а беше много надалече някъде. Иначе имаше по-малко хвърляне в сравнение с минали години.

# 247
За много години! Здраве, късмет,  безброй радости и никакви ядове!
Приятно учудена бях от оскъдното пуцане по празниците тук. Навръх Нова година имаше фойерверки, но съвсем прилични като времетраене и интензитет. Предишните години се започваше още от обяд, та до сабахлен.
Иначе, сняг и студ има.
И евро!

# 248
И ние желаем хубава година !
При нас строят някакъв газопровод и по цели нощи гърмят ... така че кучето си беше претръпнало. Спа като буба на спалнята, тя не гледа към улицата. Ние обичаме заря и бяхме на поляната край реката за да гледаме и да гръмнем каквото имахме. Но гърмежите по улиците и ние не обичаме . Има коли, хора, къщи ... 
Имаме сняг вече.

# 249
ЧНГ! Да е здрава, мирна и благодатна!

При нас много гърмяха, повече от друг път. Sad И детонации имаше също. Посред нощ ставах да затварям прозорци и си набутах тапи в ушите.

Много мило ми стана, когато видях, че на българските монети отзад пише "стотинки". То реално "cent" = "стотинка". Родителите ни в БГ не знаеха. Grinning

Сняг само прехвърча.

Другата седмица го дават сериозно да замръзнем, а дребното няма зимни обувки. 100 чифта гледа/пробва - нищо не одобри. Sad

# 250
За много години! Живи и здрави бъдете всички!
И при нас нямаше много гърмежи тази година. По магазините също няма опашки. Явно народът се е изнесъл на по-уютни места.
А колкото до спирането на гърмежите - как да нямат спиране? По ковид времената като забраниха фойерверките защо не се гърмя? Не беше толкова отдавна че да забравим.

# 251
  • Deutschland/HE
На съседите ни тогава им пратиха от Чехия и защото били по-евтини, купили два пъти повече и голяма заря направиха. Скептична съм със забраната.

# 252
За много години! Нека новата година е по-добра от изминалата и да донесе на всички здраве, щастие и благополучие!
Ние сме в доста спокоен квартал и пак си имаше гърмежи. До сега сме участвали все по малко, но тази година ги убедих да не пускаме нищо. Можеш да гледаш и без да гърмиш. На мен би ми било достатъчно заря организирана от града. Днес видяхме на много места кутии и боклуци, които не са си ги прибрали.  Не ми се мисли в големите градове какъв погром е.

# 253
За много години!
Аз имам най-лудото куче - качва се на дивана да гледа фойерверки. Иначе котаракът се крие под спалнята.
Обичам сняг, но да не се налага да карам в такава обстановка. Днес обаче ми се наложи, защото бях 2 смяна, когато точно заваля на парцали и понатрупа и замръзна всичко. Стана такава пързалка, че не можех да вдигна повече от 30 км/час.

# 254
  • Немция
DiSoleil, моите момчета, особено големият, обича адреналина от фойерверките, кефът е да ги пускаме ние, а не да гледа. За него би било драма, ако бъдат забранени, това му е highlight-a на новогодишната вечер. Чака с нетърпение края на декември, когато пускат продажбата на фойерверки по супермаркетите.
Мъжете просто повече ги влекат такива неща.

Веч, разсмя ме с твоето любопитно и безстрашно куче. Grinning

При нас малкото снежец се стопи, днес пак леко е побеляло.
Хубаво е, но да не караш кола в такова време.

Общи условия

Активация на акаунт