254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 11 590
  • 496
  •   1
Отговори
# 225
Откакто влязохме в Шенген, нито веднъж на франкфуртското летище не съм минавала паспортен контрол за полет до България. Не разбирам защо до Норвегия да е различно.

# 226
Pepe, отива да учи в Норвегия или просто да попътува? Ще се справи синът, но за свитото майчино сърце те разбирам напълно. Въпреки нашите притеснения, много се радвам, че децата имат свободата да пътуват и да разширят кръгозора си. Да се срещнат с различни хора, да се справят сами във възникнали ситуации, да вземат самостоятелни решения.

Ние отпразнувахме 90-я рожден ден на баба ми. Много се зарадва, че я изненадахме. Мислеше, че само брат ми ще я посети, а дойдоха и племенничките ѝ, и четирите правнука и се получи много приятно семейно събиране.

# 227
  • Germany
Не минаваш паспортен контрол, но преди да се качиш на самолета се сверяват документите и билета, на гейта. Така съвсем без проверка и на мен не ми се е случвало (всъщност сега като се замислих, има едни устройства на гейта за самостоятелно сканиране на билета от телефон и на тях няма човек от персонала, който да сверява с документа, така че явно може☺ Но не на всяко летище ги има). Иначе късмет на младежа, ще се справи 👍🏼

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 12:33 от PeaPink

# 228
На франкфуртското летище така летя. Сканирам лично билета на устройството и толкова. Нито лична карта, нито паспорт ми искат. Има персонал, но не проверяват. В София редовно искат да сверят личната карта и билета и персоналът да ми сканира билета. Не знам, какво сверяват, аз пътувам с QR- код на бордната карта

# 229
Веднъж летях от Люксембург до Рим и там нямаше никаква проверка на документите. Искаха само бордна карта. На Хан тази година март като летях искаха лична карта на гейта.

# 230
  • Germany
Прави сте, може би зависи от компанията. Аз миналата година съм летяла 8 пъти, в Мюнхен не са ме проверявали, но на всяко друго летище сверяваха документи и билет. Особено във Флоренция бяха много стриктни, оглеждаха внимателно дали съвпадат имената. Може би затова имаше случай на един мъж, който се качил на самолет в Мюнхен без билет. До някоя от скандинавските страни беше. Имаше го случая по вестниците преди няколко месеца. Как е възможно не знам, но минавал на скенерите с други хора.

# 231
Мен на летището във Франкфурт ме бяха привикали в един страничен коридор. Отивайки към изхода ми изкочи един мъж и ми каза да вляза в едно помещение. Там си имаше проверка за багаж, трябваше да пусна багажа. Отделно бях позитивна за щпренгщоф хаха, дойде полиция с куче да ми проверяват паспорта. Летях за Испания. Аз се шашнах, но тези проверяващи багажа бяха много спокойни, казаха че кремовете за ръце им провят такива номера. Така беше и при мен.

# 232
момичета, искам да се пробвам , да си направя хляб с квас. Обаче откъде тук в Де, да си взема квас  и как точно се нарича? Пак ли е квас? Имате ли опит?

# 233
Sauerteig е квас. Има огромен избор онлайн, има и по биомагазините, в големите магазини също съм виждала.

# 234
  • Berlin
Може да си направите също така домашен.

# 235
Цяла тема за хляб с квас има във форума
https://m.bg-mamma.com/?topic=1787332
Там можеш да проучиш как да си направиш сама квас и тесто с него.
А тук съм купувала квас в суха форма в Еdека. Мисля че беше на д-р Ötker. Ах ето го

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 13:47 от мама-ени

# 236
много благодаря (квас питане), ще имам какво да чета и да се занимавам, в почивните дни.

# 237
много благодаря (квас питане), ще имам какво да чета и да се занимавам, в почивните дни.
Ако имаш колежки/съседки/приятелки също могат да ти дадат. Моите колеги си разменят и на някой ако му допадне си го гледа и храни сам. Наскоро колега донесе квас, който се прави в семейството му поне 40 години. Едната колежка беше възхитена от вкуса и качеството на хляба после.

# 238
  • FRANCE
Здравейте. Честита  Нова Година. Щастие и любов на вас и вашите семейства.

Има ли мами от Франкфурт. Очертава се че утре на прибиране от София към Франция имаме 8ч престой. Та се замислих за едно бързо пиене на бира във Франкфурт (вече сме го правили в Мюнхен, но там познавам повече). Та утре, 2.01 работен ден ли в Германия? И дали всичко е наред с влакчетата от центъра до летището . Евентуално кой номер. Много благодаря.  Хубав ден

# 239
  • Deutschland/HE
Мадам, утре е работен ден в Германия. С S-bahn  може да отидете до Франкфурт(S8, S9), Висбаден (S8), Майнц (S8). Влакчетата са редовни. За Фрункфурт не слизайте на гарата, а продължете до спирка Hauptwache, която е на самия център.

Общи условия

Активация на акаунт