254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 10 039
  • 423
  •   4
Отговори
# 315
  • Немция
Веч, как наистина минава времето...Честито, нека вървят напред в живота, да се обичат и подкрепят! Two Hearts

При нас вчера и помен нямаше от поледица, учениците всъщност можеха присъствено да са на училище. Но немалко учители пътуват до работното си място, някои минават дори 50-60 км, така че в такъв случай има смисъл.
Учениците във всеки случай бяха много доволни от един ден schulfrei. Smile

Мария, не знаех, че всяка неделя влизат да се къпят в Alster-a, дори и зимно време.
За каране на кънки и ходене по заледено езеро - само при официално разрешение.
Вчера излезе новина за един инфлуенсър, който тръгнал да се снима по заледено езеро, паднал вътре и повече не излязъл. Disappointed

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 09:59 от Бибит

# 316
Много благодаря!
Ето ги лудите млади
Скрит текст:

# 317
  • Германия
Оле какви сладури! Kissing Heart

# 318
Тази снимка излъчва толкова много любов и отдаденост. Дано запазят тези силни чувства завинаги. Hug

# 319
Живи и здрави и все така заедно! Много са сладки!

# 320
  • Немция
Веч, чудесни са! Heart Все така един до друг в живота!

# 321
Аз отново да помрънкам, при нас заради застудяването сега се твърди, че има проблем с фасадата на сградата (сградата е чисто нова, заради, което плащаме и все пак по-висок наем). Това означава, че трябва да се минава из катакомбите на подземните гаражи, а аз имам страх. Баткото, който ходи сам на училище, също не го пускаме да ходи сам през гаражните подземия... и съответно сутрин губим повече време за изпращането...
Аз, обаче, не мога да се принудя да минавам през тези гаражи, и излизам от забранения нормален вход...Сега щели да оглеждат всеки милиметър на стената и да оценяват дали е опасна, кой знае колко месеца ще трае това, та ще съм в нарушение на собствен риск.
При нас също тръгна към стопяване и децата са перманентно мокри и кални. Сутринта чак изпратих баткото с моето яке, за да му пера неговото, че вчера забравих Simple Smile) То е лилаво Simple Smile)) Та не беше доволен.
И на мен ми е странно като пишете за балове, абсолвенти, абитуриенти Simple Smile)) Много е далеч за моите посерковци (с извинение), но понеже имаме бебе в семейството, дори ми е странно, че не са бебета, а са толкова огромни вече.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 09:03 от MariyaHris

# 322
Според мен MariyaHris  поискайте непрестанно осветление, видеонаблюдение и портиер. И аз не бих била спокойна с толкова много непознати и работници не се знае какви и от къде и достъп до входа и гаражите . Искоайте и сметките за тези неща да се поемат от собствениците или намаляне на наема. Според мен както казах.

# 323
Да, мъжът ми ще иска намаляване на наема. И на балконите не било позволено да излизаме, хехе. Значи да се похваля днес изхвърлихме тазгодишната коледна елха! Беше последна дата та едвам успяхме, Но балконът ни е огромен, и явно няма да се излиза бна него, та щяхме да имаме място за още една коледна елха да пазим.

Да споделя, че докато баткото винаги иска да каним целия клас за рождения му ден, малкото днес пожела да покани САМО ЕДНО момченце. Изреждах му имена, питах го, молих го, не. Само това момченце пожела Simple Smile Ще празнуваме втори път и при Бодензето, където ще поканим неговия тамошен най-дпбър приятел и приятеля на брат му, както и децата на моята приятелка (те ще еса мои гости, синът ми НЕ ги кани) та там ще ги съберем повечко деца (6), но за Хамбург само едно дете каним и настояваше Планетариума, въпреки, че предложих какви ли не алтернативи Simple Smile). На двете крайности Simple Smile).

# 324
50% от балкона се счита за Wohnfläche доколкото помня

# 325
Мария, аз ти пожелавам да влизаш по-често с хвалби и положителни емоции.
Малко в повече ми идва на мен лично негативите, които споделяш, адвокатите и вечните претенции. Разбирам те обаче, че имаш страх от гаражните катакомби и си е за яд да не може да си ползва човек балкона. От друга страна говорим за безопасност. Вероятно е некачествено изпълнен ремонт.
Ние я махнахме елхата още в събота и още месеци наред ще излизат иглички от тук и там 🤣
Децата си знаят най-добре с кого искат и с кого не. Преди винаги ми се искаш по-голямо празненство. После започнах да се радвам като са по-малко деца. Най-хубавия рожден ден на детето беше в един Bauernhof, където им разказваха истории на свещи в едно мазе, храниха кокошки, ресаха козички, ринаха обора на понитата и търсиха съкровище в полето под дъжда. Всички деца бяха особено щастливи от риненето на 💩💩

# 326
Понякога и собствениците искат максимален наем . тогава вероятно имат съответната застраховка да им покрива подобни разходи или намалени наеми. също приспадат май 100% от сметките за реновиране от данъци . Ами не е нужно наемателя да плаща максимален наем и да търпи неудобства , особено ако траят месеци.
Т.е. всеки си има ползи и задължения. Нека си иска, както искат от нея.

# 327
Веч, аз помня, когато М. беше първокласничка, а сега вече е млада, сгодена дама. Нека са щастливи, много любов излъчват!
Моят първороден вече година живее самостоятелно с приятелката си, и там нещата са сериозни, но се надявам поне с университета да приключат преди да пристъпят към по-сериозни неща. Тук питах за раници за първокласник за него, все едно беше оня ден.

# 328
Веч, аз помня, когато М. беше първокласничка, а сега вече е млада, сгодена дама. Нека са щастливи, много любов излъчват!
Моят първороден вече година живее самостоятелно с приятелката си, и там нещата са сериозни, но се надявам поне с университета да приключат преди да пристъпят към по-сериозни неща. Тук питах за раници за първокласник за него, все едно беше оня ден.
Много благодаря!
Те завършват тази година и двамата - той с магистратура по право, а тя като възпитател а дипломна работа. Имат планове той да се премести насам, да понаучи езика и да почне работа като консултант най-напред 7 като стигне С1 ниво да си търси работа вече като адвокат. Обмислят да търсят нова квартира, че в 18 кв.м. е малко сложно двама души, но досега се справяха чудесно.
Каквото сабя покаже и честта майко юнашка!
Пожелавам и твоя младеж да взема решенията с разум освен с любов.

# 329
  • Немция
Мария, моите деца никога не са канили цял клас на рожден ден, нито са били канени на толкова голям рожден ден. Grinning
Рождени дни с целите класове съм чувала , че се практикува в България, за Германия сякаш не е обичайно.
Само едно приятелче на рожден ден, защо не- тъкмо цялото му внимание ще е насочено само към едно дете.

Училищният период на децата наистина отлита бързо. Специално при мен периодът до училище вървеше бавно-бавно, а откакто са ученици времето хвръква направо..Thinking

Общи условия

Активация на акаунт