254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 10 617
  • 443
  •   2
Отговори
# 435
Без нищо. Микроорганизмите, които са били по зърната, вършат тази работа.

Pippi_, ще стане, но ще ти трябва някакъв стартер за ферментацията. Аз покълвам зърната за по-полезно, задействат се разни процеси, които улесняват храносмилането и усвояването на полезностите. Simple Smile
Брашното може да го ползваш и за палачинки, сладкиши... Аз обичам такива палачинкиTози сладкиш е много сполучлив.

# 436
  • Немция
И аз не съм фен на елдата.
Хем я смесих с друго брашно. Особена ми е на вкус. Правих сладкиш, не хляб(хлябове не меся)- беше окей като за експеримент, но не повторих.

Който й е свикнал, я харесва- в Русия много я ядат.

Утре ще съм такси на децата заради стачката. Големият е обикновено с колелото, но утре предиобед дават и да вали дъжд.

# 437
Голямото е вкъщи защото имат Notenbesprechung в училище, а групата на малкото е затворена. Всички са болни 😬

# 438
Елда сварена със спанак много обичам. Като гарнитура към някакво месо де, аз без да хапна месо не се засищам. Непременно ще пробвам и малко количество на хляб. Благодаря за идеята Синьо!

# 439
Накисната от вечерта в гореща вода елда  добавям към зелена салата и така обядвам в работата ми. За закуска - с кисело мляко. Самата елда ми е безвкусна и не мога да я ям чиста. Но смесена с нещо, бива.
П.П. При нас S Bahn-a се движи.

# 440
И аз обожавам елдата! Благодаря за рецептата. Аз правя често хляб в нас на фурна. В салата слагам елда/киноа/някакви други псевдозърна. Любимо ми е див ориз, но е доста скъп.

Аз да предупредя всички да не разчитат на Дойчланд тикет при дълги пътувания, да купуват билети от врата до врата, дори регионалните. Вчера имахме брутално преживяване, в което Шварцвалдбанът изобщо не работеше от Констанц до Радолфцел и по тяхна вина изпуснахме ИЦЕ-то и трябваше наново да купуваме билети за него, а имахме буфер от леко над час между регионален и ИЦЕ.
Пътуването север-юг го правя редовно и винаги е тежко, но вчера беше направо кошмар.
Не знам за какво стачкуват служителите, но пътниците определено трябва да стачкуват ...

От днес почваме в нов клас с баткото, но не посмях да го пусна, че е леко настинал, а и се прибрахме снощи в 12 часа, заради ДБ кошмара. Та от утре ще сме с новата учителка. Аз съм решила да не се занимавам поне 6 месеца по никакъв начин с училището на децата Simple Smile). Mental health break ми трябва. Решила съм да съм много позитивна Simple Smile)

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 10:52 от MariyaHris

# 441
Мария успех с новият клас. Добре си го решила. Новият билет ще го пратиш на Deutsche Bahn и ще ти възстановят парите.

# 442
Не,няма. Това ви предупреждавам--ако регионалната част на маршрута е с дойчланд тикет и изпуснете ИЦЕ-то си по вина на ДБ, плащате нов билет, защото били два контракта. Заради това трябва човек винаги да си купува И регионален билет, а не да ползва дойчланд тикет, когато трябва да пътува с фернферкер. Това е доста непочтено, особено при положение, че самият ап ти препоръчва да ползваш дойчланд тикета си, когато резервираш.  Аз да си призная, вчера писах Бешверде на гарата, а мъжът ми стенеше "Защоо, защооо" Simple Smile) Но съм решила 6 месеца и Бешвердета да не пиша и да съм супер позитивна, нищо, че моят приятел чатджипити също ме посъветва, че човек тр да пише бешвердета, защото ДБ събирали статистики  и можело да окаже регулационен натиск. Мисля да сменям мъжа си с ЛЛМ невронна мрежа.

# 443
ЛЛМ не яде т.че ги остави и двете. Все за нещо ще потрябва .

Общи условия

Активация на акаунт