254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 10 378
  • 427
  •   1
Отговори
# 390
мама-ени, има специална, да, супер фина. Често нося и комбинация от вълна и коприна. Изобщо не боде. Simple Smile Щом моят мъж, под моето косвено влияние, започна да носи също само вълнени тениски (и през лятото!)... значи всеки може. Joy Тийнът и той на вълнени тениски налита. Изобщо у нас вълненото пране е най-много.
Ако те интересува, мога да ти изредя доста производители. Simple Smile

# 391
Ако те интересува, мога да ти изредя доста производители. Simple Smile
Да моля. Определено имам интерес. Аз съм много зиморничава, а мразя да се навличам, т.е. финна топличка и лекичка вълна ми се струва перфектна за мен.

# 392
Синьо, и мен ме интересуват производителите, но имам и друг въпрос. Няколко пъти вадя от пералнята фин вълнен трикотаж, например тениски, с малки дупчици. Подозирам, че или е имали малко по-тежка вълнена дреха, или е била препълнена пералнята, и затова е станало. Не знам със сигурност от какво се получава. Моля те, кажи ми точно как ги переш, ама съвсем-съвсем подробно, като за муня. Само не казвай - на ръка Joy

# 393
  • Berlin
Може да ползвате мрежеста торба за финото пране.

# 394
Моите деца обличат октомври мерино дрехи и не ги свалят. Даже вкъщи стоят с тях. И аз много нося, най-вече тениски и потници и половери от мерино.
Обикновено е дефект в плата когато се получат дупки от пране. Аз ги пера на ръчна програма, но не често. Проветряват се, те са антибактериални и самопочистващи се.

# 395
Phloxx, в пералнята, разбира се, на вълнена програма с препарат за вълна. Simple Smile Дупчиците са или от самото трико, както каза Рейна, или от барабана (опипай го за неравности), или е имало нещо с цип/кукички в прането, или от неподходящ препарат. Сетих се, че на мъжа ми му ставаха дупки на тениските от един колан, още когато носеше памучни. Та може да е и нещо такова в зависимост от мястото, просто след прането са "лъснали".

Icebreaker, не всичко е 100% вълна, трябва да се гледа; редовно ги намалят насам-натам, много често и много намалени в Zalando-Launge.
Devolt, същото като Icebreaker, има ги често намалени във VeePee.
Isobaa, постоянно много намалени в SportPursuit.
Dilling, не всичко е съвсем фино.
Hessnatur имат също фини неща, но не винаги. Най-яките ми мерино+коприна потници са оттам, вече сдават багажа след 7-8 години жестока експлоатация; оцеляват и в бялото пране.
Lanius, от тях имам по-мадамски неща от фино вълнено трико, правят веднъж годишно голямо 70% намаление.
Grüne Erde, и от тях имам много добри попадения, даже фина риза от мерино.
Lasting, мъжът ми се кълне в тениските им.
Decathlon, от тях имам няколко тениски с дълъг ръкав, много добре ми пасва кройката.
Тийнът има купени на Icebreaker и Trollkids, освен шитите от майка му.

И фини чорапи от вълна нося, главно на Falke. За лятото имах късички за маратонки от ДМ, но ги махнаха гадините. А са страхотни, не е неприятно дори да се изпотят краката, съхнат бързо и не замирисват, разбира се.

# 396
Като говорим за вълна да питам има ли някой вълнен килим? Имала съм веднъж и си спомням, че много се мъкнеше. Имах мъхове дори в банята. Не знам дали е от качеството на самият килим. Четох, че е нормално в началото, моят обаче доста време ми се мъкнеше и го махнах.
Сега обаче съм си харесала един и много се чудя, доста скъп е и не ми се рискува.

# 397
Имахме в България чипровски килими, от 100% вълна. Никакви ядове, освен прането. Бяха боядисани с някакви естествени бои и трябваше да се перат само с много студена вода, в най-горещите дни, за да не се размият цветовете. Носехме ги на тепавица всяко лято.

# 398
Благодаря за идеите! За килима, аз нямам, но си спомням като дете, майката на една приятелка си беше купила нов персийски килим, и покани всички деца на купон, да щуреят и танцуват върху килима по чорапи. Така излизали всички мъхчета накуп Grinning

# 399
Phloxx 😀
Чипровските килими са много красиви, но дали са 100% вълна?
Имам много вълнени одеала в Бг..имам и тъкани от баба ми от памук черги..но нямам вълнен килим.

# 400
Синьо, благодаря Hug!

# 401
Чипровските килими са много красиви, но дали са 100% вълна?

100% гаранция, са.

# 402
  • Немция
Ние имахме вълнен килим от ИКЕА, не сме имали проблеми с мъхове.
Махнахме го, че стана на петна, от децата

# 403
  • в сърцето на един мъж...
Ние имахме марокански, ръчно тъкан килим от вълна. Това е най-добрата покупка в живота ми. Беше ужасно мек, приятен, спасявал е баткото да се пребие, че беше като торпедо и все скачаше или се катереше някъде, а падането на него винаги беше меко. Обаче се протърка на места вълната, тъй като не е закрепена по определен начин и се вадеше. Но това ми беше любимата придобивка за у дома. Бих си купила пак.

# 404
Гея от къде беше?
Бибит малки са ми вълнените на Икея.

Общи условия

Активация на акаунт