И аз по шосета не карам, освен някакви кратки отсечки, където няма велоалея/междуселски път.
)) Предпочитам маршрути, в които са самостоятелни велолентите. В нашия град имаше много улици, които са само за колела или пък колелата са с предимство и тн. Тоест, чисто логистично си е по-удобно с колело, а и доста безопасно. Е, случвало се е да съм с колело, децата малки отзад с Тулето и да се спука гума точно в пиков трафик и с коли и съм била пред инсулт от стрес, но като цяло е било доста ок. В Хамбург не бих го правила, този град не е много вело-приятелски, по1ти не виждам хора да са с колела и да си возят децата с анхенгъри, докато в предния ми град това беше 90% от града. Хамбург уж бил прогресивен, но истината е, че хората не слизат от колите си...Точно преди да забременея с първия, а и в началната бременност живеех на майна си, далеч от работа с много неудобен и рядък автобус и всеки ден карах поне 40 км с колело и то в свирепа зима. Но определено при всеки комют е имало моменти, в който трафикът ме е напрягал. Определено обичам туровете сред природа или по горски пътеки или по велопътеки, по които НЯМА коли. Поне това в Германия е в изобилие. В България и аз никога не съм имала колело след детска възраст. Все повече хора карат и в София, но ми е мил животът
) Децата карат в паркове и сред природа и там. Бих карала МТБ в планина по-скоро.
От много години нося почти само вълнени дрехи и този проблем го няма. Даже и след спорт, когато съм се изпотила порядъчно. Препоръчани теми