254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 10 161
  • 427
  •   2
Отговори
# 420
Кой те е спрял да говориш с класната ? 
Нещо не разбирам накъде изби темата? На терапия ли?
Неправилните памперси са ни виновни за всичко. Ако ме бяха попитали бих избирала само с картинка слънце на лепките и света сега щеше да е наред. Обаче не ме питаха и от всички тези картинки на животинки ... живота ми се обърна наопаки.

# 421
Кажи какво е  вдигнати показалци? Поне като ме обвиняваш в нещо, обясни ми, какво е.

# 422
  • Немция
Белла, каква терапия пък сега?Smile

На мен би ми било интересно какво биха казали по темата съфорумките ни, които имат професионален опит в детски градини.
Медалът има 2 страни. Отделно не си падам по обобщения.

Не съм се сблъсквала при децата ми с големи наказания или със злонамерено "докладване" при децата ми в ДГ или основното училище.
Има деца, които нямат вътрешна бариера и веднага изплюват нещо на учителката, което им е направило впечатление.
При проблем е ясно, че е добре детето да сподели с учителя/възпитателя.
Както и да се вземат конкретни мерки.

# 423
Да разбирам ли, че смятате за съвсем нормално 5-6-год. дете да върви по улицата и да тормози хората като им звъни на домофоните и това да остане ненаказано понеже е дете?
За мен нова не е тормоз. И аз ако бях класна щях да го дръпна това дете и да поговоря с него, но нямаше да му зачертая зологоческата градина, която се състои точно веднъж на 4 години.
Да, дете на 5-6 год не заслужава такива наказания...

# 424
  • Немция
Това, разбира се, е крайност.
Учителката е "изпушила", това е пределно ясно (не я оправдавам).

# 425
С докладване не съм се сблъсквала, те и моите са малки, едва говорят.
Първият ми сблъсък с наказание беше съвсем в началото, първата градина, в която започнах. Детска градина, не ясла. Едно дете ощипало друго. След обяд раздават сладолед на децата. Единственото дете, което не получава сладолед е това, което е ощипало друго дете.
Няма да забравя как гледаше как децата хапват сладолед и преглъщаше. Не съм сигурна, че ще си извади извод от постъпката си, но със сигурност ще запомни отношението към него.
Детската градина е евангелистка и в нея работят само местни, баварки. Които бяха успяли да изгонят 5 човека от началото на годината, аз бях шестата, която с мръсна газ се изнесе оттам.
Съжалявам, че го казвам и не искам да звучи нито като оплакване, нито като плюене по местните, но наистина имам шнауце фол по отношение на доста неща. Това за Бавария, други колеги да се изкажат за други провинции.
Имам да казвам още неща, но в момента съм ужасно скапана, за да разсъждавам и пиша.

# 426
Не знам, не знам. Тези ужасни методи за възпитание все пак водят до там, че тукашните хлапета от рано придобиват социални умения и не са като изпуснати от зверилник. И на театър можеш да ги заведеш, и на ресторант, и в музей, и навсякъде се държат адекватно. Може пък да не са толкова ужасни методите в по-глобален план.

# 427
Не знам тези при вас къде може спокойно да заведеш, но голямото ми момче разказваше на няколко пъти за изпълнения по време на театрални постановки и за някои на класенфарт . Какви ли методи са прилагани или не са прилагани ?
В училището на малкия до сега няма подобни разкази. А вече не е хич толкова малък.

За застраховките - питахме всички застраховки. Само при здравната за чужбина искаха допълнителна полица . Останалите искаха само потвърждение, че живее при нас и учи.

Общи условия

Активация на акаунт