Световъртеж

• 83
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,майка и получи следното състояние в началото на годината( около март месец): събужда се сутринта,тръгва да става от леглото и ѝ се омотва главата след което е легнала и ме набра и аз като отидох при нея,не можеше да говори и и се виеше много свят. Помислих си че и е паднало кръвното и я надигнах леко и ѝ дадох чист млечен шоколад,но след няколко минути го повърна и ѝ стана още по зле. Викнах линейка,лекаря и би инжекция и каза да поспи след което да отида до личната също така ми каза че това било микроинсулт. Майка заспа отидох на обяд до личната която ѝ изписа цитизин и ми обясни да го пие докато свърши и след това да си почине три месеца и евентуално пак да го почне. Пи го майка за една седмица се оправи,но докато се оправи трябваше да я захранвам,защото каквото погълнеше го повръщаше и много спеше. Края на август получи подобно нещо,но по леко защото както тя каза се е усетила и започна пак цитизина. Ходи на кардиолог и невролог. Кардиолога каза,че всичко и е наред,а невроложката я прати на доплер. След изследването са разбра че не е нещо страшно,диагностицира я с вертиго и ѝ изписа азалонум 20 мг. С него се чувстваше супер,но когато свърши опаковката започна да и се вие свят отново,тази вечер "се усети"и го започна отново.
Майка ми е на 42 г.,пушач( приблизително по една кутия на ден),пие алкохол от време на време, психолог,скоро прави опити за дете- инвитро процедури,има шипове на врата 3-ти и 4- ти прешлен с диагноза недостиг на достатъчно кислород до мозъка, юни 2023 г. преживя спешна операция на червата имаше мрежести образования с предпоставка за преплитане на червата. Та въпроса ми е какво да направим,при кой да я заведа зада се спре това нещо?

# 1
ЯМР правен ли е на главата?

# 2
ЯМР правен ли е на главата?
Не

# 3
Добре ще бъде да се направи, особено след микроинсулта.
Според мен всичко може да се дължи на шиповете. Препоръчвам да направите рентген и да отидете на неврохирург.
Относно кръвните изследвания - протромбиново време, АРТТ, хомоцистеин и липиден профил изследвани ли са и ако да, какви са резултатите?

# 4
Не сме правили тези изследвания ,благодаря за съвета ще я заведа на неврохирург и на отоневролог

Общи условия

Активация на акаунт