Първи (ранни) признаци за бременност

• 2 374 598
  • 606
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моята бременност беше планирана и нямах търпение да дойде време да направя теста, за да разбера дали се е получило. Сега отново опитваме за второ бебче и пак е същото Simple Smile Симптомите основно при мен бяха такива: сънливост и много голяма умора. Почти веднага след като забременях започна и гаденето и повръщането, но продължи така до четвъртия месец. Не е приятно, но се преживява наистина. Казват, че две бременности и раждания не си приличат, така че се надявам втората да мине по-леко Wink

# 331
...Казват, че две бременности и раждания не си приличат..
Така е. На мен втория път дори "ми дойде" - получих кафеникаво течение на датата, сложих си превръзка, но...на другия ден я хвърлих  Grinning
 EFP и започна досадното гадене...повръщане...световъртеж...
за разлика от първия път, когато дори и след положителния тест нямах никакви признаци от характерните и мъжа ми казваше: айде ма, ти няма ли да повръщаш  Joy

# 332
Здравейте, бъдещи (и настоящи) мами!
Дойде и моето време да пиша в тази тема.
Днес си направих тест за бременност (след двудневно закъснение на менструацията) и-о, радост!- положителен!
А иначе, честно казано, допреди два-три дни не усещах почти никакви симптоми на бременност. През последните два-три дни усещам световъртеж, който се засилва в късния следобяд и много горчив вкус в устата си. Пак от два-три дни е налице и гаденето (засега все още поносимо), особено сутрин докато си мия зъбите. Забелязвам също, че горчивият вкус в устата ми изчезва, когато похапна нещо. Разбира се, има я болката ниско долу отвреме-навреме, както и тежестта в кръста, а понякога и по целия гръб. Леко ме наболяват и зърната на гърдите, а и самите те са понаедрели.
Но така или иначе, не бих казала, че изобилствам от симптоми, особено на фона на изминалия месец, когато бях абсолютно сигурна, че съм бременна,а и разгърнах такава бляскава и пълна картина от симптоми (като се започне от непоносимост към определени храни, които иначе винаги съм обичала, и се стигне до силното като на хрътка обоняние-между другото:и сега обонянието ми никак не е слабо Simple Smile), а накрая безславно взе, че ми "дойде" Simple Smile
Та така, не се отчайвайте, ако нямате още съвсем в началото някакви симптоми-това не винаги означава, че няма бременност. Аз поради липса на симптоми го бях отписала този цикъл, а то какво се оказа Simple Smile
На онези, които все още пробват, пожелавам много късмет, а на бременеещите бъдещи мами- лека и спорна бременност!

# 333
  • София
Гостът "Zhiki" съм аз Simple Smile

# 334
  • Варна
Най-специфичното бяха зърната на гърдите ми, много ме боляха и бяха адски чувствителни.Самите гърди бяха пораснали, но не по различно от друг път преди цикъл...., но с зърната такова чудя не бях имала  Smile В седмицата, в която трябваше да ми дойде към края и започна да ми се гади и рязко ми се повиши желанието за ядене Wink Другите симптоми си бяха абсолютно предменструлани.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 13:14 от Lady V

# 335
Ох,момичета,помагайте!Закъсня ми с 5 дни,днес сутринта си направих тест "Sure check",но втората ивица беше доста по-бледа от контролната?Възможно ли е да е бременност?Мисля след 2-3 дни да си направя още един тест за по-сигурно.
Ние с мъжа ми опитваме от 3.5 години,правиха ми лапароскопия миналата година и ми откриха 2-ра степен ендометриоза.Скоро приключи лечението ми с Диферелин и сега беше вторият ми цикъл,пиех Дуфастон по лекарско предписание от 15-я ден на цикъла и мислех че повечето симптоми се дължат на него - уголемени и много болезнени гърди,подут корем,от време на време придърпващи болки,по накой път много силни, в областта на яйчниците,апетит хич не ми липсва/за разлика от преди,можех цял ден нищо да не хапна/,имам постоянно една тежест в стомаха и доста засилено обоняние,всяка миризма я усещам,но ме ми се гади.
Не знам какво става наистина,някоя от вас преживявала ли е нещо подобно.Най-вече се притеснявам всичко да не е заради Дуфастона,преди пак съм пила и ми закъсня с 15 дни и накрая нищо Sad.
Желая на всички,които като мен от дълго време се надяват и чакат щастливото събитие скоро да споделят радостната вест и да има  EFP, preggo а после ylinfant /аз май още не мога да се похваля с такава вест Cry/
Стискам палци на всички бъдещи Мами и Praynig!

# 336
Първите ми симптоми бяха болки в кръстта. Бях свикнала на режим, сутрин на плодове като към 18:00ч приключвах с яденето, но в един момент просто наруших режима и започнах да си хапвам малко повече. Повишеният си апетит го отдадох на приема фолиева киселина. Бях сънлива и лесно се измарях. Имах един момент, в който за малко да повърна, но тогава беше такава жега и от мириса на сусамово олио ми стана лошо.

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 10:11 от wonderful

# 337
Здравейте бъдещи мами!!!
Пожелавам ви най-голямото щастие на света!!!
Писах преди време, че съм бременна. Ходих 2 пъти на видеозон, но доктора не виждаше плоден сак в матката. Оказа се, че съм била извънматочно бременна.
Исках да ви кажа, че признаците за бременност си ги имах и въпреки всичко не се получи....

# 338
Тук , подобно на темата "Ще си имаме бебе" , ще пишат забременели вече момичета в един постинг , за да споделят своите физически усещания / симптоми или субективните усещания, някакво 6то чувство може би ! Именно в най - ранния етап - двете седмици между овулацията и менструацията , а защо не и следващите една - две ( седмици ).

Момичета, не искам да бъда груба ама НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ ТЕМИТЕ ?!

# 339
  • Стара Загора
При следващ постинг НЕ по темата за първите признаци ще има наложен бан за едни ден за да може като гост да прочете хубавооооо Правилата и Библиотеката и да помисли.

# 340
На мен ми идваше да фрасна свекъра с тигана  Mr. Green Толкова се бях изнервила. И така ми се повръщаше от всичко. Можех да ям само грах и зелен боб, които по принцип и сега мразя ужасно. Не можех да се къпя, не понасях миризмата на шампоани, на сапуни, на гелове, на нищо. Не понасях как мирише мъжът ми !!! Той горкият, спеше в края на леглото, за да не ми се гади от него. Явно природата си знае работата, за секс първите 4 месеца не съм си и помисляла. Повръщах сутрин, на обяд и понякога вечер. Абе беше си гадно.

# 341
Здравейте на всички мами от този полезен сайт!

След като изчетох всички коментари реших и аз да се включа.
В момента съм бременна в 5г.с. и ще ми е втора бременност! Два дена преди М, имах леко кафяво зацапване, което през първата бременност не бях забелязала. Първият тест, който направихме два дена след закъснение на М беше с втора много бледа черта и тъй като си мислех, че чертите трябва да са еднакви/както при овулационните тестове/ решихме, че не съм бременна , но след като прочетох тук, че доста често втората черта е бледа, страшно се зарадвахме   Joy!И шест дена след закъснението направихме още два теста и двата бяха положителни  EFP   Grinning . Признаците ми са следните:
-болки ниско долу в корема,
-световъртеж,
-горчив вкус в устата, особено сутрин,
-умора, най-вече следобед,
-една седмица след закъснението леко напрежение в гърдите и в зърната,но не са ми наедрели,
-газове и подуване на червата.

Това е от мен!
Успех на всички бъдещи и настоящи маминки!
Да си майка е прекрасно и ви го пожелавам от сърце   bouquet   bouquet  bouquet

# 342
  • Варна
Сигурно не казвам нищо ново, но да се включа и аз в статистиката:

- Кафеникаво зацапване на 22-23 ден от цикъла
- Положителен тест на 26 ден (Clear System Check - ло-силна втора черта, Sure Check - по-слаба)

Никакви други признаци Grinning

# 343
Бременна съм от 1 икси.Засега с две точици.
Първи признаци - много чувствителни зърна след това ме заболяха и целите гърди.
Страшни болки в матката и яйчниците около седмица и нещо преди м.Гадене отвреме навреме,но без повръщане,придърпване.Най-ранния признак който може да усетите е подутина в областа на коста ниско доло от уголемяването на матката.

# 344
най накрая и аз Grinningкато се сетя за 9 месеци опити колко пъти съм препрочитала тези признаци и как всеки месец съм откривала по няколко от тях -сега разбирам,че всичко е индивидуално.                                                                                                                                         значи:гърдите ме боляха още преди закъснение,но те винаги ме болят.досега не са пораснали изобщо/а така се надявах/.не ми се гади от нищо,не ям повече,нито ми е подут корема.единственото което забелязах е ,че имах разтройство три дена преди датата. съжалявам,че не помогнах кой знае колко,но аз явно съм от тези без признаци .пожелавам успех на всички Peace

Общи условия

Активация на акаунт