Проблемен съквартирант

• 2 897
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Съгласна съм, стига да го пише в договора за наем и в длъжностната характеристика.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16
Работата на наемодателя е да осигури имот за обитаване, да го поддържа в годен за живеене вид, да си плаща данъците. За душевни мир на наемателите си се грижат самите наематели. За спазването на реда и закона си има полиция.

# 17
  • Враца
Това е в общия случай. Когато съквартирантите са нормални хора.
Когато наемодателят е допуснал неадекватен, дразнещ и несъобразителен квартирант, вероятно с психични отклонения, който не спазва никакви норми, смятам, че е редно точно този наемодател, да го острани, развали договора, изгони, да предприеме съответните мерки за нормално съжителство. Не го ли направи, потърпевшите се спасяват както могат.

# 18
Да, ама ние не знаем гледната точка на "другия". Знаем само на "нашия", койот:
- не иска да се изнася
- иска да си отмъщава
- че и дело да завежда иска, макар че пари няма.
Така че, не се засягай, авторе, ама не е на 100 процента сигурно, че ти самият не си малко психически нестабилен. Вероятно и ти си малко особняк, ама другият те търпи. Или и той те заплашва да те съди?

# 19
  • Бургас
"койот"
JoyJoyJoy

Нека се съдят, няма лошо, адвокатите нали трябва да ядат и те.
Досега да се беше изнесъл и забравил.

# 20
Айайайай
"Който" имах предвид, ама виж Тея смарт телефони, понякога знаят доста:)))

# 21
Не може така има си Психически тормоз и дефиниция към него! Щом е дал стаята на една пияница, значи трябва да носи отговорност за случващото се около, тази  отрепка. А й защо да ходя при адвокат?
Закона е описано, какво се води за тормоз в домашни условия.
Събирам доказателства и ги карам на прокурор( безплатно е) това ме посъветва адвокатка( жена на мой добър приятел) този човек има пусната жалба срещу него за тормоз, така, че аз съм си в пълното право да търся защита.

Относно квартира в Пловдив цените за стая от 250лв ти излиза първоначално 750лв( защото е през агенция) + това аз съм платил за два месеца напред, сменям работа и искам да не мисля поне за наеми.
- не иска да се изнася
- иска да си отмъщава
Така че, не се засягай, авторе, ама не е на 100 процента сигурно, че ти самият не си малко психически нестабилен. Вероятно и ти си малко особняк, ама другият те търпи. Или и той те заплашва да те съди?

Приятелю аз съм възпитано момче и си стоя в стаята бе да преча на никого по никакъв начин. Единственият шум, който вдигам е от телефона, когато си пусна нещо на ютуб!
Ти ми кажи с какво аз преча?

# 22
Аз не разбрах защо жалбата за психическия тормоз ще е към наемодателката ти, а не към съквартиранта?

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 15:46 от krasimilo

# 23
  • Бургас
Така и не разбрах защо ми изтриха поста, в който съветвам автора да подаде жалба в прокуратурата, щом смята, че това ще му помогне и изразявам съмнение, че няма да му помогне Simple Smile
Ще се точи едно дело към година и половина, след което ще му изпратят постановление за прекратяване поради липса на престъпление.
Авторът не ще да мисли за нов наем и квартира, защото му се свидят парите, но е готов да си къса нервите месеци наред без изглед обстановката да се промени.

# 24
  • София
Не може така има си Психически тормоз и дефиниция към него! Щом е дал стаята на една пияница, значи трябва да носи отговорност за случващото се около, тази  отрепка. А й защо да ходя при адвокат?
Закона е описано, какво се води за тормоз в домашни условия.
Събирам доказателства и ги карам на прокурор( безплатно е) това ме посъветва адвокатка( жена на мой добър приятел) този човек има пусната жалба срещу него за тормоз, така, че аз съм си в пълното право да търся защита.

Относно квартира в Пловдив цените за стая от 250лв ти излиза първоначално 750лв( защото е през агенция) + това аз съм платил за два месеца напред, сменям работа и искам да не мисля поне за наеми.
- не иска да се изнася
- иска да си отмъщава

Приятелю аз съм възпитано момче и си стоя в стаята бе да преча на никого по никакъв начин. Единственият шум, който вдигам е от телефона, когато си пусна нещо на ютуб!
Ти ми кажи с какво аз преча?

Той понеже наемодателя ще ти се радва и ще те остави като наемател, след като подадеш жалба срещу него.

# 25
И аз се чудя кой е този наемодател, който ще остави в жилището си наемател, подал жалба срещу него в полицията или прокуратурата. Няма такъв филм просто.

Когато нещо не ти изнася в квартирата, първо говориш с наемодателя - ако не ти влезе в положение и не реши проблема, тогава си оправяте финансовите взаимоотношения и се изнасяш.

# 26
  • Бургас
Че на всичкото отгоре ще подаде жалба за тормоз срещу наемодателя, а реално го тормози съквартирантът му. И после що нямало справедливост и органите у нас не работели Grinning

# 27
Че то е неоснователно да се подава към хазяина. Нали неговото задължение е да осигури годно за обитаване жилище.
Ако на горния етаж има ревящо бебе, пак ли хазяинът е виновен и ще го съдим??
Ми, не - ще опитаме да говорим с родителите на бебето, или ще се преместим. Или ще съдим агенцията, която ни е намерила квартирата?
Чакайте , сетих се - нали имаше наскоро една тема, в която един човек работи от вкъщи, и почнали да строят блок наблизо и той искаше да се кара с хазяина, с агенцията... Там също му казаха, че задължението на хазяина е жилището да е обитаемо само. Авторът да си потърси темата, имаше и публикации от юристи.

# 28
Авторът се загуби някъде и не взема отношение. Или на мен така ми се струва?
Съседи на сина ми са с две малки деца, които плачат и се сърдят, когато ги прибират от разходка. Да съдим хазяйката ли?
Извън темата, малко да ви усмихна. Пуснал си по-силно музика през деня и на вратата се звъни. Погледнал - комшийката с двете малки деца. Мислил си, че ще прави забележка за силната музика. Като отворил жената го питала как се казва песента и откъде да я изтегли, че я харесвала....

Общи условия

Активация на акаунт