Проблемен съквартирант

• 219
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте нов съм във форума, но често чета теми свързани с битието.

Имам проблем. Живея в стая от апартамент под наем. Имам съквартирант, които е пияница и редовна почти всяка вечер създава проблеми, свързани със шума. Слуша музика или си говори сам но на много висок тон, такъв, че пречи. Чува се изключително силно. Пуснал съм жалба към него, но това продължава с изключение да една седмица в, която беше тихо. Полицията го предупреди ( и не само, посъветваха се с него, така, както трябва) 😲. Наемодателят живее два етажа над нас, но не предприема никакви действия. Този човек дори няма и договор за наетата от него стая.

Посъветвайте ме какви действия да предприема. За да махнат този законно.

Мога ли да заведа дело за психически тормоз към наемодателя?

# 1
  • Враца
Защо не се изместиш ти, а водиш война с "вятърни мелници"?

# 2
Ако казусът е истински, а не е фалшива тема:
1) Съжалявам. Бил съм на твое място преди години, когато живеех в общежитие като студент и знам колко е неприятно.
2) Решението е ти да се махнеш и да си намериш ново място за живеене, ако желаеш да съхраниш вътрешния си мир. Това беше и моето решение преди тези няколко години, което се оказа и най-правилното.

Той няма да се махне, а сам виждаш, че никой не поема ангажимент да направи каквото и да е. Вместо да чакаш и да се тровиш, буквално, в такава атмосфера - се огледай за съжителство с друг човек, ако към момента не можеш да си позволиш да живееш сам.

Щом няма договор за апартамента в който живеете (предполагам той е на твое име в такъв случай?) - полицията е трябвало да го изведе от апартамента в момента в който е дошла. Или поне аз така си мисля. Не съм запознат със закона тук, можеш да се посъветваш и с адвокат. Но всичко това са много време, нерви и пари, които можеш да инвестираш в едно ново начало за себе си.

Успех и подбирай внимателно с кого ще живееш.

# 3
Махай се! Човекът е вероятно луд. Какво чакаш - да се сбиете и да те нарани?
Махай се веднага.

Общи условия

Активация на акаунт