Проблемен съквартирант

• 2 889
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте нов съм във форума, но често чета теми свързани с битието.

Имам проблем. Живея в стая от апартамент под наем. Имам съквартирант, които е пияница и редовна почти всяка вечер създава проблеми, свързани със шума. Слуша музика или си говори сам но на много висок тон, такъв, че пречи. Чува се изключително силно. Пуснал съм жалба към него, но това продължава с изключение да една седмица в, която беше тихо. Полицията го предупреди ( и не само, посъветваха се с него, така, както трябва) 😲. Наемодателят живее два етажа над нас, но не предприема никакви действия. Този човек дори няма и договор за наетата от него стая.

Посъветвайте ме какви действия да предприема. За да махнат този законно.

Мога ли да заведа дело за психически тормоз към наемодателя?

# 1
  • Враца
Защо не се изместиш ти, а водиш война с "вятърни мелници"?

# 2
Ако казусът е истински, а не е фалшива тема:
1) Съжалявам. Бил съм на твое място преди години, когато живеех в общежитие като студент и знам колко е неприятно.
2) Решението е ти да се махнеш и да си намериш ново място за живеене, ако желаеш да съхраниш вътрешния си мир. Това беше и моето решение преди тези няколко години, което се оказа и най-правилното.

Той няма да се махне, а сам виждаш, че никой не поема ангажимент да направи каквото и да е. Вместо да чакаш и да се тровиш, буквално, в такава атмосфера - се огледай за съжителство с друг човек, ако към момента не можеш да си позволиш да живееш сам.

Щом няма договор за апартамента в който живеете (предполагам той е на твое име в такъв случай?) - полицията е трябвало да го изведе от апартамента в момента в който е дошла. Или поне аз така си мисля. Не съм запознат със закона тук, можеш да се посъветваш и с адвокат. Но всичко това са много време, нерви и пари, които можеш да инвестираш в едно ново начало за себе си.

Успех и подбирай внимателно с кого ще живееш.

# 3
Махай се! Човекът е вероятно луд. Какво чакаш - да се сбиете и да те нарани?
Махай се веднага.

# 4
Темата звучи като пързалка и факс от звездите, но все пак - решението е ти да се преместиш.

# 5
Е, какво толкова има да си каже, на себе си? Опита ли да поговориш с него на трезво? Иначе, щом си под наем, изнасяй се.

# 6
Боже, то хората като са трезви си говорят сами, какво остава, когато са пияни. А може пък и по телефона да говори понякога. Както и да е, това да подробности. Иначе, щом и хазяина нехае, не виждам друг вариант освен да си смените квартирата, както са Ви посъветвали и суфорумниците.

# 7
Намери си друго жилище, явно е че няма да се разберете. Не чакай още дълго да те стане беля, не се знае алкохола на какво може да го подтикне.

# 8
Да ще си намеря. Проблема е, че на 5ти януари започвам нова работа, заплата кога ще взема. До тогава трябва все нещо да мога да направя.

Ако някой е правно компетентен, нека ми каже, какви доказателства, трябва да събера за да заввщеда дело срещу хазяйка ми, защото всичко се случва заради него, той го вкара тук, и той държи са остане. Това е клошар на, когото прехвърлят фирми, явно срещу квартира. Имат пусната жалба в полицията, която е обработена.

Така, че искам да знам правно, какво се изисква от мен да заведа дело, а не само да страдам, когато съм с вързани ръце?

# 9
Ако темата не е " пързалка" - махай се! Пари на заем, ако трябва намери и нова квартира. Не си създавай проблеми със сигнали, полиция, хазяй. Пази си спокойствието.

# 10
Аз не мисля, че темата е редовна. Ти нямаш пари за да се махнеш и да си платиш 350 лв депозит за стая някъде, пък търсиш пари за дело?? Ми те там почват от 4-цифрени суми. 350 лв коства да прекрачиш прага на адвокатска кантора. И накрая, ако са свестни, адвокатите ще ти кажат същото, което и ние ти казваме тук.
Много усилия, време и пари, с неизвестен краен резултат. Освен ако не си си съчинил нещо, и сега да ни пързаляш... Логика никаква няма в това, което пишеш.

# 11
На всеки мъж му трябва една жена, която да му е виновна в тоз живот!
Хазяйката не ви е майка, нито класна ръководител като, че да урежда отношенията между вас. Имаш проблем със съквартирант, пускай жалби срещу него. Така, какво би направил, ако беше собственик и съседът ти беше пияница или луд.

# 12
Хазяинът пуска двама непознати в своя имот и когато тези двама непознати не могат да се разберат, той трябва да се включи.
Всеки път, когато има ситуация, в която на хазяина му става некомфортно от упражняваната наемодателска дейност, си обясняваме, че не му е работа да му е некомфортно. Ами не, това му е работата. И на мен ми е некомфортно да ставам за моята работа в 6:45, ама пък ми е комфортно като кеширам на 10то число. Тъй че хазяинът да си поеме отговорност за своя имот и своята работа, защото иначе няма да кешира редовно от едната стая.

# 13
  • Бургас
Глупости.
А да им изнася цукалото сутринта и да ги подмива не искаш ли, че да им е комфортно?
Човекът е дал стаи под наем. Толкоз. Как ще се разбират съквартирантите не го интересува, камо ли пък да им "урежда отношенията". Всеки, като е наемал стая е знаел, че ще има съквартирант и подобни взаимоотношения са възможни.
Авторът да се изнесе и да не си трови нервите.
Представям си какъв е този имот, щом живеят клошари вътре.
Няма пари за самостоятелен наем, пък ще има пари за дело...

# 14
Глупости.
А да им изнася цукалото сутринта и да ги подмива не искаш ли, че да им е комфортно?
Много умно, на място изказване, съвсем обективен довод.
А сега без емоционални изблици - даването под наем самите наемодатели казвате, че е работа. Като е работа, значи я работите. Никъде по света не идват парите само с лежане вкъщи и цъкане в местния форум за мами колко са лоши шефовете, клиентите, в случая - наемателите.
Пък ако на някого не му изнася как си осигурява влизането на парите вкъщи, сменя дейността и готово.

Общи условия

Активация на акаунт