С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 30 031
  • 638
  •   7
Отговори
# 495
  • София
В общия случай половината дом е на детето на свекървата. И според мен не може единият да се разполага и да не пуска.
А в много случаи домът си е на свекървата или тъщата. Изработили са си го. Хич не бих била доволна половинката да се разполага и да го играе КПП, ако ще 20г. брак да има.

# 496
  • Melmak
Аз това малко не го разбирам. Ако апартаментът е от родителите на единия (все тая тъстове, свекъри) няма ли поне някакво елементарно уважение, все пак живее там друго семейство, с тяхно лично пространство и време. Аз и у нашите имах ключ до преди да продадем апартамента 2025 година и не ходех ей, така. Обаждах се първо, пък ако не се обадя, може и само кучето да заваря, ако останалите са извън дома.
Някакъв комплекс ли има (масов) ако жилището е от родителите, значи идват и влизат без предупреждение, няма проблем.
В крайна сметка ако е така, винаги може да не го дадеш, да си пуснеш наематели и като си го изработил тоя дом да получаваш доход от него.

Много поколения богати хора имат наследство и то не е изобщо срамно. Колко сгради от стотици години назад се предават от поколение на поколение. Тук едва ли не “щом свекървата си го е изработила, какво ще ми седи снахата на вратата като кпп..”

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 18:08 от Pandora1

# 497
  • София
Ами да, аз така смятам, че е нахално да се разполагаш. Говоря като отношение, а не за частта с възпитанието.
Да, няма лошо да се обади, разбира се. Но ако зетко или снахата яхне метлата, това за мен е дразнещо. Когато се дава, то се дава на детето, партньорите му за родителите му са придатък към неговия живот, а не пътеводна звезда. И това е нормално. Не звучи готино, но е така. 
Логиката е същата. Като не искаш да ти влизат, избъхтай си едни 200-300 бона за половин живот и си свиркай.

Случаят на Биборана не е такъв, обаче, доколкото помня. А и тя не звучи като нагъл човек.

# 498
  • Melmak
Ужас, надявам се свекърите ми никога да не мислят, че аз съм придатък към мъжа ми, нито майка ми, че мъжът ми е придатък на мен. Семейство сме и за мен мъжа ми си е най-важен, вече и бъдещото ни дете. Нито аз съм притурка към съпруга си, нито той към мен.
А и не вярвам да има родители, които мечтаят да дадат апартамент на сина/дъщерята и да си остане без семейство/деца. Сакън да не дойде някоя лоша снаха и да се почувства вкъщи, като тя нали е никоя там. Тия съждения са ми много чужди.

# 499
Аз пак да попитам : как свекървата да разбере, че е нежелана, ако снахата скача да посреща?
И как се извежда син от собствен дом, за да си говорите глупости без снахата?
Ако домът е на сина, примерно

# 500
Таис, не си те представям като човек, който зорлем иска да създаде проблем на сина си, като показва, че снахата е нежелана компания. Още повече за да си разказвате глупости със сина.

# 501
Аз пак да попитам : как свекървата да разбере, че е нежелана, ако снахата скача да посреща?

Извинявай, но и синът не се усеща ли?
Не може да те заведе в една стая насаме или шеговито да помоли снахата да ви остави сами.
Или да каже, че ще те изпрати по пътя и да си поговорите.
Не е  проблемът само в снахата.
Липсват комуникационни умения у всички.

# 502
Таис, не си те представям като човек, който зорлем иска да създаде проблем на сина си, като показва, че снахата е нежелана компания. Още повече за да си разказвате глупости със сина.
Търся рецепта да изолирам снахата. Приятна е, но ние имаме история . Със син. 27 годишна. Идеята на поста ми е, че нещата са двустранни. Имат си живот, аз съм или отживелица, или част от бита. Техният бит е техен. Като съм с тях , не ми и ок, заради снахата. Тя си ме харесва, де.
И аз. Уж. Просто има ситуации, дето тя ми е в повече. И за нея, и за мен.
Ооо, Фрау, сега те прочетох. Не, не става. Отивам за кафе, аху, иху. Какви стаи и тайни.
То се знае защо отивам, де.

# 503
Таис,
като сподели със сина си (това, което написа тук). Искам време насаме, снахата е симпатична, възпитана, но искам понякога да говоря само с теб.
Майка ми в ролята на свекърва, обвиняваше снахата, че не пуска внучето само при нея. Истината беше, че живеят в чужбина, в БГ бяха по няколко дни и снахата е идвала на гости от възпитание.
Майка ми не споделяше желанието си със сина си, а искаше МЛАДИТЕ да се сетят. Обаче мърмореше пред мен. Един от малкото случаи, в който го играх посредник (между майка ми и брат ми). Получи се и всички бяха доволни.

# 504
Аз не си представям да се крия в другата стая, докато свекървата е в нас на кафе. Не ми изглежда учтиво, предполагам, че снахата на Таис също го вижда така.

Не може ли да се срещате със сина ти, когато си сигурна, че тя е заета? Или да се уговорите за някъде навън?

# 505
Търся рецепта да изолирам снахата. Приятна е, но ние имаме история . Със син. 27 годишна. Идеята на поста ми е, че нещата са двустранни. Имат си живот, аз съм или отживелица, или част от бита. Техният бит е техен. Като съм с тях , не ми и ок, заради снахата. Тя си ме харесва, де.
И аз. Уж. Просто има ситуации, дето тя ми е в повече. И за нея, и за мен.
Ооо, Фрау, сега те прочетох. Не, не става. Отивам за кафе, аху, иху. Какви стаи и тайни.
То се знае защо отивам, де.
Рецепта да изолираш снахата, в дома, в който живее, не мисля, че има. Накрая, колкото и да не се вярва на повечето майки, може изолираната да се окажеш ти.
Безкрайно грубо, невъзпитано и нагло би било да идеш в дома на сина си, в който живее и въпросната снаха, и да определяш къде да стои и какво да прави. Безумно е. За мен лично подобно нещо е абсурд. Като искаш да се виждаш със сина си насаме - звъниш му в удобно време и си говорите, излизате понякога навън и това е.
Да дойде някой в дома ми /само, че аз не живее в чужд дом/, при това без изрична покана, ами щото минава за нещо си, да ми разпорежда да си намеря някаква работа, е повече от неприемливо.

# 506
  • София
На мен лично ми е сложно да въвеждам снахата в истории, състояли се преди тя да се появи. Все пак, синът ми е живял 27 години преди това. Познава и е бил на екскурзии, почивки, и у нас са идвали приятели с деца, с които той е расъл. И като кажа Видях се с еди кой си, синът им еди какво си, половин час обясняваме на снахата що се хилим. Излишно е, и едва ли я интересува. Ама седи там.
При това положение защо отиваш в тях, вместо да предложиш на сина ти да се видите на друго място?

# 507
Бибо, и друг път съм споделяла в тази тема , че децата вэрвят в комплект.
То и тайни няма, ако трябва да сме пунктуални.

Бе не е лесно да си майка на син.
Отпивсаш го на 20
Милена, смях. Каня сина на среща.
Личи си, че децата ви са малки.🤣

# 508
  • Melmak
Като идва свеки на мен ще ми е неудобно да се правя на луда и да се крия някъде. Като е идвала и с уговорка, ще й направя едно кафе, ще я настаня да седне. Ако сме на работа хоум, тогава е друго, защото сме на работа и дали съм в офиса или вкъщи, все едно, работата си е работа, не е свободно време.

# 509
  • София
...
Милена, смях. Каня сина на среща.
Личи си, че децата ви са малки.🤣
Ще пораснеш.
Майка ми (която сега е на 86 г.) ме е канила в тях, определяли сме си срещи в заведения... 
Не знам защо така се самоограничаваш да се виждаш със сина ти само в неговия дом, след като не искаш да се виждаш със снаха си.

Общи условия

Активация на акаунт