С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 705
  • 745
  •   5
Отговори
# 210
Добре де, сестрата е мазохистка, партито се провалило. Стават такива работи.

# 211
  • Варна
Абе, каквото и да е, минало е вече.

# 212
Как' Сийка, предполагам питаш за тяхното обяснение на нещата. Те считат, че едно запознанство трябва да стане по точния, правилен, специален начин. В ресторант не може, защото те не ходят по заведения. В парка не може, защото ходят бавно. У тях не може, защото не е чисто и подредено. У въпросния мъж не може, защото са заети и живее далече. У нас не може, защото не било редно да е у нас ей така между другото, а трябва да се запознаят специално те и да се срещнат специално за това, а не за празници. И се сипят милион такива обяснения та тя наистина е в чудо. Чувства се ужасно неудобно, защото неговите родители я приемат, а според форумските стандарти и разбирания дори това би следвало да е по-сложното, защото той е бая по-млад от нея, а тя има и 2 деца освен всичко. Все пак те я харесват или поне така изглежда. А тя не може даже да ги събере за 2 мин и "Здрасти, аз съм Х." Това са техните оправдания.
Гугъл,
наричам го синдрома на ДИРЕКТОРА (вероятно на работа командват, но не е задължително) - искат само те и изцяло да определят правилата, замазват ги зад традиции, но си е чист егоизъм. А традицията ТЕ да поканят приятеля на дъщеря си. Ако не искат, няма да е първата сватба без свекъри.

# 213
  • Пловдив
HighSpeed, и аз това му казах днес, че не е изпуснал много. Grinning Не, хора, те са вече много сериозна връзка. Планират се стъпки за още по-сериозно обвързване. Напълно нормално е да иска да са се виждали поне. Едва ли очаква да си пият ракията заедно, но поне да са си казвали едно: "Здравей, приятно ми е" си е необходимо на този етап. Не са заедно от 3 месеца, а от 3 години с много сериозни намерения. Тук аз я подкрепям. Ако родителите им бяха някакви странични, изолирани и тн - ОК, но те имат солидна роля в живота й, помагат много с децата й и тн. ММ в това отношение е изключително дистанциран и не зависи по никакъв начин от тях, не се занимава особено с тях, затваря им телефони, изолирал се е. Тя, обаче, далеч не е така.
Там и е грешката на сестрата. Хем играят много голяма роля в живота и, хем им върви напреки. Не е   "Не му ща ни меда, ни жилото", ами иска мед, без жило.

# 214
Да си кажа и аз мъката , относно приготовленията за  бъдни вечер за поредна година моята свекърва решила предварително всичко да направи , аз имах други идеи да разнообразим храната - традиционно но сърми с булгур , чушките да са сушени с боб пълни , в тиквеника имах идея да сложа стафиди , много орехи и ванилия , нооооооо прибирам се от работа на 23 и тя ме посреща с АЗ Всичко направих , утре само ще го сварим и опечем ! Хора паднаха ми гемиите , за поредна година се проявява , не дава аз да се почувствам като домакиня да се разшетам сякаш няма да се справя .... Живеем заедно , през другите дни всичко аз готвя , тя е на 81 , не и се получават нещата отдавна вкусно , ядохме опрани сърми със степан ориз , тиквеник със скърцаща захар , сварени пресни чушки пак с ориз без позправки и вкус , простоооо....незнам .Понякога се казвам нека ми помага , по добре за мен , но ..........когато имам планове за нещо топло , уютно , вкусно ТЯ ще намери начин да го провали все едно ще останем гладни , защото аз исках да сготвя на 24 , а не съм почнала приготовления от 23. Дълъг пост , съвети май не искам , то няма и какво толкова да се каже , едва ли съм единствената такава снаха . Просто исках да посрещнем Коледа и Бъдни вечер уютно , както казах да се почувствам домакиня , защото когато през другото време готвя всичко аз се чувствам като слугиня. Егото и е голямо , лично синът и и го е казвал , но на тези години не ни се разправя отново и отново .

# 215
А ти каза ли ѝ твърдо и ясно, че тази година искаш ти да приготвиш трапезата? Тя със сигурност си вярва, че ти е помогнала и го е направила за добро.
Другия път, ако има такъв предвид възрастта ѝ, просто се заяви. Дай ѝ там някакви дребни задачи, за да се почувства и тя полезна, останалото си го направи ти.
Иначе си противоречиш леко – хем се оплакваш, че жената вече не може да готви добре, хем се чувстваш като слугиня, че в ежедневието готвиш ти. Нима предпочиташ цяла година да ядете безвкусни и зле приготвени манджи?

# 216
  • Melmak
Баба ми е на 83. Вече много неща сякаш е забравила как се правят, не ги домисля или просто пропуска. Миналата година ѝ бяхме на гости, направила тиквеник, ама вместо с пудра захар го поръсила с кристална. Опитваш и то ядеш нестопена захар.. гадно беше, ама знам, че това го прави от годините. Преди не беше така, тя сама се усети, че нещо не е наред. Обаче аз тиквеник ако искам ще си направя, но баба друга нямам. Просто с годините понякога нещата стават много по-зле. Може свекърва ти да е искала да те отмени и да приготви всичко за празника, а тя на 80 просто толкова си може.

# 217
Така  е , но нали знаете че непоисканата помощ не всякога се оценява , не се разбира както трябва или пък непоисканото добро , добро ли е ?

# 218
  • София
А ти каза ли й, че искаш да приготвиш? Защото след като живеете в един дом, готвене, чистене и подобни, са задължение на всички живущи в дома. Не е помощ да си изпълняваш задълженията. Та ти каза ли й, че предпочиташ да не се включва?

# 219
У нас за бъдни вечер винаги се е приготвяло на 24 през деня , сутринта щях да и кажа , но на 23 -ти наобяд като се прибрах от работа тя вече беше приготвила . Както и да е - подразнех се , нали такава е темата . Щяла ли съм да кажа или не , няма как да се знае при свършен факт , и при положение че готвенето само аз го изпълнявам , може би трябваше да получа прозрение че свекървата още на 23 ще рипне . Също разговорите със свекървата както при всички  са оскъдни. Хайде проявете се 40-годишни снахи как си лафите с вашите 80 годишни свекърви .
Но за догодина ще знам още на 1-ви декември да се заявя ! може би това ми е пропуска според всички които ме питат - А ти каза ли и ?

# 220
  • Melmak
Явно проблемът е, че живеете заедно.

# 221
Ако свекървата никога не готви и на мен няма да ми дойде на ум,че още на 23ти ще е приготвила храната.

# 222
  • София
За празниците винаги свекървата е готвила:
... относно приготовленията за  бъдни вечер за поредна година моята свекърва решила предварително всичко да направи , ...
Ако искаш да промениш нещо, казваш.. Никой не чете мисли.

# 223
А на теб какво ти попречи да си направиш чушки с нахут, баница със стафиди и т.н. нали е важно да са нечетен брой ястията?
Възрастните много държат да си правят Бъдни вечер, явно е остатък от миналото.
Ти пък си направи кефа, пак ще е за всички.
Ква е тая свекърва - хала, дето за половин ден направила и питка, и баница, и сарми, и чушки.

# 224
  • Melmak

Ква е тая свекърва - хала, дето за половин ден направила и питка, и баница, и сарми, и чушки.
и е на 80!

Общи условия

Активация на акаунт