С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 823
  • 745
  •   4
Отговори
# 195
Не дойдоха свекърите, останалите дойдоха. Добре изкарахме, аз съм убедена, че накрая така излезе по-добре и съм почти сигурна, че щеше да има солидно напрежение - за това сте прави.

Сестра му не бих казала, че е манипулирала, просто истински се надяваше най-накрая да ги запознае някак естествено без основния фокус да е върху запознанството, за да няма напрежение и в най-лошия случай някакъв скандал. Нооо да, в случая може да се каже, че беше наивна идея. Не смятам, че е имала желание някак да ни насади, по-скоро те са особено сложни и при тях няма как по нормалния начин ей така да излязат на обяд в ресторант, примерно.

ММ не е имал думата тука и не е напирал за семейно събиране, така че за мен той няма вина в конкретната ситуация. Всъщност изрази крайно съмнение, че ще станат така нещата и беше 99% убеден, че накрая ще спретнат нещо такова. Тя повече се надяваше на по-добро развитие.

За мен е странно защо ще тормозиш собственото си дете с нежеланието да се запознаеш с партньора или видното лошо поведение.
Желание за контрол и пълно послушание от децата. Как така те не одобряват мъжа, а тя продължава да е с него. Как така родителите казват “скачай”, а ти не скачаш. Те са казали директно на Гугъл, че било, за да направят мръсно на дъщеря си и да я накажат.

За съжаление парадоксът е, че колкото по-неприятни са родителите, толкова по-трудно е на вече възрастния човек да се откопчи емоционално от тях.
Да, в прав текст го казаха на ММ.

За мен лично нежеланието им да се запознаят лично е един начин да й натискат бутоните, защото обичат да вкарват човек в кофти ситуации/емоции. Например, в случая тя се познава с неговите родители от 2 години вече и реално се чувства лошо от това, че не може да го запознае с нейните. Те на няколко пъти спретват подобни номера (е, не баш същите) и всеки път увисва тази грандиозна среща. Та да, затова уж да помогнем пък то никак не помогнахме. Grinning

# 196
  • София
T.e. ако мъжът не ги е поканил, ти си ги поканила? Или сестрата ги покани във вашия дом? Не разбрах, но колкото и да са грубовати на моменти постовете на Стеана, има някаква логика в тях.

# 197
  • Варна
Боже, при такива откачени родители, аз на мястото на сестрата ще държа мъжа далеч от тях възможно най-дълго, а не да напирам да ги запознавам...

# 198
T.e. ако мъжът не ги е поканил, ти си ги поканила? Или сестрата ги покани във вашия дом? Не разбрах, но колкото и да са грубовати на моменти постовете на Стеана, има някаква логика в тях.
Тя помоли ние да ги поканим - с ясната идея, че ще дойдат всички и после им каза, че ще дойде и нейния приятел, за да е ясно.

Аз пак да уточня, че с тях, без тях - ние си изкарахме добре. Аз наистина не съм се чувствала претоварена кой знае колко. Ядосаха ме и ме възмутиха следните 2 неща:
- Изведнъж в последния момент решаването, че искат да дойдат в деня преди събитието. За мен е невъзпитано и несъобразително да имаш дата за събиране и да решиш да се изтресеш в деня преди това, когато е ясно, че организаторите са заети и очевидно не е удобно. Както и цялото разиграване ми е тинтири минтири. Пак казвам - ако си болен, ясно. Ако нещо се е случило форсмажорно - ясно. Така от днес за утре ала "Ма не съм на кеф, отказах се" за мен е невъзпитано.
- Декларацията, че искали да направят мръсно на сестра му, което е най-малкото гадно.

В случая наистина ММ няма намеса и вина, камо ли да иска да кара Коледа с мама и тате, моля ви се. Той се чува с тях от дъжд на вятър и е далеч от това да си ги котка.

HighSpeed, и аз това му казах днес, че не е изпуснал много. Grinning Не, хора, те са вече много сериозна връзка. Планират се стъпки за още по-сериозно обвързване. Напълно нормално е да иска да са се виждали поне. Едва ли очаква да си пият ракията заедно, но поне да са си казвали едно: "Здравей, приятно ми е" си е необходимо на този етап. Не са заедно от 3 месеца, а от 3 години с много сериозни намерения. Тук аз я подкрепям. Ако родителите им бяха някакви странични, изолирани и тн - ОК, но те имат солидна роля в живота й, помагат много с децата й и тн. ММ в това отношение е изключително дистанциран и не зависи по никакъв начин от тях, не се занимава особено с тях, затваря им телефони, изолирал се е. Тя, обаче, далеч не е така.

# 199
По-добре не се организирайте повече в такива завери как да прецакате старите да се запознават със зетя, след като са казали и показали, че не искат.

# 200
  • София
И аз смятам, че това е цялата работа. А не че са чак толкова несъобразителни. Казали са, че не искат. Сестрата ( и вие явно) сте решили да ги поставите пред свършен факт, на което те да отговорили с подобаваща доза проклетия и ясното съзнание, че не е удобно предния ден и сбирката няма да се състои с тяхното присъствие.

# 201
И аз смятам, че това е цялата работа. А не че са чак толкова несъобразителни. Казали са, че не искат. Сестрата ( и вие явно) сте решили да ги поставите пред свършен факт, на което те да отговорили с подобаваща доза проклетия и ясното съзнание, че не е удобно предния ден и сбирката няма да се състои с тяхното присъствие.
Не са поставени пред свършен факт.
Пред свършен факт е да бяха дошли и да заварят нейния приятел на масата.
За тях е ясно, че той ще е там и ще се запознаят на живо от ден 1 (преди 3 седмици). Не са казали "не" или "не сме сигурни", или дори "абе дай да не го правим така". Със сигурност не са казали, че не искат. Приемат. И абсолютно можеха за цялото това време да кажат, че не ги устройва.

# 202
  • София
...
Тя помоли ние да ги поканим - с ясната идея, че ще дойдат всички и после им каза, че ще дойде и нейния приятел, за да е ясно.
...
Сестрата им прави конкуренция по номерца гледам.
Досега твърдях, че поведението им е детинско и разглезено, защото и за момент не допуснах, че са били излъгани. Вземам си думите обратно. Доста непочтено е било и от твоя страна, и от страна на сестрата да не им кажете, че гаджето й ще присъства, когато ги каните, а не постфактум.

# 203
Същият ден разбраха. Те първо казаха, че ще си помислят. Ден-2 по-късно приеха поканата. В това време вече знаеха, че ще идва и той. Не е имало някаква инсценировка, схема, задруга или как го нарече някой назад. Просто искаше (сестра му) да ги запознае така. И те, и тя, и ние, и той бяха/хме наясно за дата, кой ще идва и тн.

# 204
  • София
Как при всеки пост започвате да интерпретирате и да правите още по-големи драми.
От месец са знаели кой ще бъде на гости, но в последния момент решават, че не щат, а и настояват за самостоятелно гости.
Нито сестрата, нито мъжът на Гугъл имат вина. Нормално нещо е да се съберат, научили са си урока и няма да пробват пак.

# 205
На мен ми стана любопитно защо не искат да се запознаят с приятеля на дъщеря си. Гугъл, не се чувствай длъжна да отговаряш, разсъждавам си просто. Друг етнос или цвят на кожата? Недостатъчно образован, богат или престижен като за Нейно Величество дъщеря им, по-точно – като зет за Техни Величества? Харесвали са бившия мъж, страдат за него и затова бойкотират новия?
А с внуците как се държат? Оставиха си внуците без подаръци за Коледа заради нежеланието да се запознаят с проектозетя или все пак намериха начин да ги зарадват?
Питам не за друго, ами чак такива идиоти досега май не съм срещала. Не че не знам и много по-брутални семейни истории, но все е имало някакво логично обяснение, макар и неприемливо от нормалните хора. А тук такова не виждам и затова се чудя – все трябва да има някакво обяснение за такова просташко поведение.

# 206
Как при всеки пост започвате да интерпретирате и да правите още по-големи драми.
От месец са знаели кой ще бъде на гости, но в последния момент решават, че не щат, а и настояват за самостоятелно гости.
Нито сестрата, нито мъжът на Гугъл имат вина. Нормално нещо е да се съберат, научили са си урока и няма да пробват пак.
Благодаря!

Аз вече обмислях да напиша хронология. Grinning Даже ще го направя, че нещо виждам, не успяваме да се разберем. Сигурно аз не обясних добре докато бях раздразнена.

Скрит текст:
Ден 1 (преди малко над 3 седмици)
Сестрата на ММ (Л.): Абе идват празници, какво ще кажеш да се съберем всички и най-накрая да запозная нашите с В? Ще стане по-спокойно и естествено.
Аз: Ами може, защо не. Вашите, обаче, няма да искат да излезем някъде.
Сестрата на ММ (Л.): Не може ли у вас? Съжалявам, че се натрисаме, ако не ви е удобно си кажете, но у вас е най-широко, има много място да се съберем. Те покрай Х (бебето) ще са по-спокойни.
Аз: Оки, няма проблем. Аз исках да се съберем също, не бях планирала у нас, но защо пък не?
ММ: Те няма да се навият, ще видиш.
Ние: Еми нека видим, може пък да стане. Звънни им, моля те, да ги поканиш у нас.
ММ *звъни по телефона*: Мамо, тате, как сте? бла бла бла бла бла... Искате ли след Коледа да се съберем у нас? Гугъл е съгласна, ще видите Х. Има достатъчно място. Ще дойде и Л. с цялото семейство.
Те (свекърите): "Хммм, ама как ще дойдем, как ще стигнем, ама на Гугъл да не й е неудобно, ама как така, ама как иначе, хайде ще поговорим пак тия дни, не сме сигурни."

Ден 2 (преди около 3 седмици)
Сестрата на ММ: "Мамо, тате, ние с децата и В. ("новия") със сигурност ще сме у Гугълкини на обяд да се съберем всички за празниците. Вие ще дойдете, нали?"
Те: "Ааа, ще си помислим."

Ден 3 (преди кажи речи 3 седмици)
Те: "Ало, как сте, какво прави Х, лази ли, говори ли, каза ли ма-ма?"
ММ: "бла бла бла общи приказки"
Те: Ние решихме, че ще дойдем, взели сме ви някои неща за Х.
ММ: Супер, ще се радваме, ние също сме ви взели разни подаръчета.

Ден ХХ (вчера):
"Ало, ние не искаме така да се запознаваме бла бла бла, няма да ни е удобно, ще дойдем днес"

Нататък мисля, се разбра.

Как' Сийка, предполагам питаш за тяхното обяснение на нещата. Те считат, че едно запознанство трябва да стане по точния, правилен, специален начин. В ресторант не може, защото те не ходят по заведения. В парка не може, защото ходят бавно. У тях не може, защото не е чисто и подредено. У въпросния мъж не може, защото са заети и живее далече. У нас не може, защото не било редно да е у нас ей така между другото, а трябва да се запознаят специално те и да се срещнат специално за това, а не за празници. И се сипят милион такива обяснения та тя наистина е в чудо. Чувства се ужасно неудобно, защото неговите родители я приемат, а според форумските стандарти и разбирания дори това би следвало да е по-сложното, защото той е бая по-млад от нея, а тя има и 2 деца освен всичко. Все пак те я харесват или поне така изглежда. А тя не може даже да ги събере за 2 мин и "Здрасти, аз съм Х." Това са техните оправдания.

Аз лично смятам, че го правят нарочно, защото я вкарват в стрес и напрежение, и видимо това я измъчва, а те се хранят с подобни емоции. Иначе съвсем честното ми, лично мнение (казвала съм го и на нея) е, че нормален човек ще иска да знае с кого излиза дъщеря му не от 2 седмици, а от 3 години - от съображения за безопасност или дори чисто любопитство най-малкото. Все пак тя ходи у този човек от 3 г. Внуците им прекарват доста време там и тн. И цялото нещо ми е адски ненормално. Аз запознах майка ми с ММ рано хем ситуацията и за нас е имала своите особености - както знаете, ММ е по-възрастен от мен и ми беше преподавател известно време. НО тя не се е колебала въобще, все пак дете съм й, искала е да знае с кого съм, къде съм. Дет се вика, ако нещо не дай си боже стане, да е видяла, преценила, дала акъл и да знае. Тяхното ми е абсурд на абсурдите. Ама явно не съм права, знам ли.

# 207
  • София
Онази приказка, че ябълката не ражда круши...
Само Ябълка е под дървото, Ябълчо - не.

# 208
Егати хората...
А зълвата с децата всъщност къде живеят? При нейните родители, при него или тя си има собствен дом?

# 209
Преди години по руската телевизия имаше едно предаване "Окна". Излиза някой и разказва една история, в която обикновено е потърпевш или просто свидетел на нещо нередно. Зрителите са съпричастни. След това идва "героят" от разказа и разказва историята по коренно различен начин. После трети и тн. Вероятно сте гледали, много любопитно беше.

С две думи, колкото и Гугълда разказва добронамерено, или спестява нещо в историята, или на самата нея нещо не и е известно. Не вярвам, че двама родители са чак толкова жестоки и коравосърдечни към детето си, съжалявам, но не вярвам. Или ако все пак са, (странно е да са и двамата) имат някакво собствено основание.
А иначе целият сценарий е нелеп, това твърдя от самото начало.

Но в крайна сметка, като има непоносимост към иначе уж близки, по-добре, че не са си развали ли празниците.

Общи условия

Активация на акаунт