С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 33 047
  • 745
  •   4
Отговори
# 180
  • София
А, тук не съм съгласна. Като не искат да участват в театър (абсолютно тяхно право е), да са отказали поканата. Да приемат, а после да разиграват са лигавщини.

Иначе цялото събиране е по инициатива на сестрата, от нея тръгва. Но за три години спокойно е могла да покани родителите си на заведение (неутрална територия), за да ги запознае.

# 181
Могли са, да. Но щом поканата е била неспонтанна и планирана, може да са решили първоначално, че могат да " преглътнат" зетя. Кой знае какво увещаване е било.
За мен са се усетили впоследствие. Точно тези свекъри са еталон за темата, но в случая те са постъпили мъдро.
Аз дори не мога да си обясня какъв е тоя зор на сестрата да и приемат мъжа. Хем си ги знае какви са , хем се натиска за одобрение. И братът и той, голям " сватовник".
Гугълче, извшнавай, може да е много добър човек, но в случая е постъпил доста наивно.

# 182
Много нагла тази сестра, според мен. На неутрална територия да е събирането и Гугълчето да приготви всичко, да слага и да вдига маса.

# 183
  • София
Нищо "мъдро" няма в поведението им. Като не искаш да се виждаш с някого, не приемаш поканата. Нито поставяш условия на домакините за останалите гости или за деня/времето, в което да те канят. Като не те устройва, казваш "не, благодаря", а не разиграваш другите. Държат се като разлигавени деца.

# 184
За мен единствено странно е, че като си знаят роднините, потребителката е приела предложението на сестрата, а мъжът ѝ се е съгласил. Да се благодарят, че са избегнали конфликт на живо.

# 185
Наистина, много глупав сценарий, измислен от сестрата и подкрепен от Гугъл и от мъжа и. Тази сестра поне да беше казала, че ще се погрижи за част от вечерята. За свекърите - зле са постъпили, но продължавам да мисля, че се е случило нещо междувременно между тях и сестрата. И най-големите гадини да са, вероятно и те биха могли да бъдат огорчение от нещо.А сестрата голяма хитруша, да беше поканил тя у тях всички, пък родителите и-ако дойдат, дойдат.

# 186
Сигурно за първи път съм съгласна с  tays - неутрална територия е ресторантът, а не домът на снахата, която на всичко отгоре има и бебе.

# 187
  • София
И родителите са си прави спрямо сестрата, като не искат да се запознават тя не може да ги притиска така, тъпо е. Но тя цялата история е тъпа.

# 188
  • София
Сега като се замислих може наистина междувременно нещо да е станало. Или още по-тъпо - всички да са си траели, че сестрата с мъжа ѝ да е там и изведнъж свекърите да са разбрали. В този случай и аз напук нямаше да дойда. Откъде накъде ще ни правят на маймуни?
Сега, странно е 3 години да не пожелаеш да се запознаеш с мъжа на детето ти, но те са си в право си - не щат и толкова. Даже е обидно - като искаш да ме запознаеш с мъжа си, чедо мое ненагледно (за сестрата говоря) покани ни заедно у вас. Или на ресторант. А не да използваш брат си и жена му.
Ама и тая сестра е патка - 3 години минали тя още зор да ги запознава. Ми, аз, ако съм на мястото на мъжа ѝ ще тропна с крак - след като твоите родители не желаят да се запознаят с мен 3 години и аз не искам да ги познавам. И точка.

# 189
Абсурдно е да не харесваш човек, когото не познаваш. Още по-абсурдно е да не искаш да познаваш мъж, с когото дъщеря ти и внуците ти живеят. Оттам нататък тези свекъри за мен не са читави. Най-вероятно сестрата страда от липсата на одобрение на родителите си цял живот и затова мисли схеми как да се запознаят с мъжа й.

# 190
  • София
Абсурдно е да не харесваш човек, когото не познаваш. Още по-абсурдно е да не искаш да познаваш мъж, с когото дъщеря ти и внуците ти живеят. Оттам нататък тези свекъри за мен не са читави. Най-вероятно сестрата страда от липсата на одобрение на родителите си цял живот и затова мисли схеми как да се запознаят с мъжа й.

Там ѝ е грешката. Докато не спре да търси одобрението на мама и тати (става въпрос за зряла жена, не за дете на 10 годинки) все ще се разочарова. И все глупости ще прави. Я, да им тегли една (образно казано) да видиш как те сами могат да се сетят, че имат дете и би следвало да уважават избора му.

# 191
  • Melmak
Светкавице, интересен въпрос. Винаги може да има някакво нехаресване, но няма нужда да има тровене на живота. За мен е странно защо ще тормозиш собственото си дете с нежеланието да се запознаеш с партньора или видното лошо поведение. Ако хората са възпитани, както казва Бояна, може и леко да се мине. Не харесваш снахата/зетя, но не правиш драми, скандали, не целиш да ги разделиш и т.н. Аз съм виждала как се държи майка ми с приятелки на брат ми и такова чудо не пожелавам на никого. И аз мрънкам от моята свекърва, но тя не ме мрази и не се опитва да ме раздели със сина ѝ.

# 192
В този случай никой не се е съобразил какво иска домакинята Гугъл, която изнася празника и най-вече мъжът ѝ. Не съм чела за свекърите ѝ, от тук научавам, че са някакви невъзможни за нормални отношения. Ами тогава този ми ти мъж и баща да преодолее детските си мераци за празник с мама, тати и кака и да си гледа семейството. А и друго се сетих има малко дете в картинката, подаръци за под елхата купили ли са, кога ще ги занесат и да се порадват на детето? Или егоцентризмът на всички без Гугъл е взел грозни размери точно на Коледа?

# 193
За мен е странно защо ще тормозиш собственото си дете с нежеланието да се запознаеш с партньора или видното лошо поведение.
Желание за контрол и пълно послушание от децата. Как така те не одобряват мъжа, а тя продължава да е с него. Как така родителите казват “скачай”, а ти не скачаш. Те са казали директно на Гугъл, че било, за да направят мръсно на дъщеря си и да я накажат.

За съжаление парадоксът е, че колкото по-неприятни са родителите, толкова по-трудно е на вече възрастния човек да се откопчи емоционално от тях.

# 194
  • Варна
Aма и сестрата не пада по-долу. На чужд гръб да си прокара запознанството с новия/стар мъж. Онази приказка, че ябълката не ражда круши...

Общи условия

Активация на акаунт