С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 33 472
  • 745
  •   3
Отговори
# 165
  • София
Да, в случая самите гости не са виновни, че са поканени. Ако не можеш да посрещаш гости, не каниш. Виновни са, че са приели, а после разиграват домакините.

# 166
На мен не ми е проблем посрещането на гости като цяло. ММ напазарува, а после докато приготвям гледа той детето. Така ни е по-практично, защото той готви по-малко и по-мудно от мен, и реално е по-лесно и ефективно аз да свърша тази част на спокойствие докато те двамата си играят. Цялата ситуация е грозна просто, защото не се прави така: приемаш, че отиваш на гости и ден преди това решаваш, че вече не ти се ходи, ама не може ли по-рано, ама не може ли сега ей сега веднага, идем. Аааа не.

Иначе в случая вината си е моя до известна степен, защото гостито беше идея на сестрата на ММ, която изговори с мен, не с ММ. Тя се надяваше по светъл повод (празници) да успее на неутрална територия да запознае своя нов мъж (така де, нов е вече силно казано) с родителите им и да се получи по-естествено и спокойно. Знаете ги какви са - скандали вдигат от нищо, ако нещо не им допадне, но пред децата (племенниците и нашата дъщеря) няма да посмеят. Та да, съгласих се да се случи у нас заветното събитие, за което съм си виновна отвсякъде. НО това не оправдава свинщината да се съгласиш с доста голямо предизвестие с ясната идея, че се събират всички (включително въпросния "нов" мъж) и ден преди това да заявиш: "Ми ние ще дойдем днес, че иначе не щем да се запознаваме." После фасони, че не можело днес. Ми не може. ММ ясно им скръцна със зъби, че в момента той е с детето, а аз домакинствам за утре, когато е планирано събитието. После заявили, че щели да решат днес дали да идват. Grinning Аз да не съм хан или супермаркет. Grinning "Ако ни се доидва, ще дойдем." Grinning

Как' Сийка, ММ е свестен мъж. Гледа бебето практически наравно с мен. Благодарение на него имам възможност за много неща - нямам предвид да домакинствам Grinning , a като цяло - за спорт, за лична почивка, за разходки сама и тн. За домакинство е малко по-залюхан и не винаги се сеща мо та мо, но кажеш ли му, ще го свърши. Отменя ме изцяло и в разни неща, които аз не обичам да върша. Не мога да се оплача искрено от него за нищо може би освен, че има ужасни родители и не е готов да ги отреже напълно, което съм в състояние все пак да разбера. Не ми ги натриса, рядко се налага да ги виждам, а и те самите не се натрисат. Говори с тях по телефона от друга стая в случай, че тръгнат пак да дуднат някакви глупости, макар че в момента са нарочили да тормозят сестра му и поради тази причина аз излязох от немилост и потънах в миманса като кротък фикус, който за момента не е на дневен ред. Grinning

Хайде после ще пиша евентуално, че след малко идват гостите, тази част, която все пак идва. Grinning

# 167
Свекърите са виновни, защото се самопоканват в друго време, в което изобщо не са канени и не е удобно, а освен това и развалят целия план. Като си сърдит и искаш да правиш мръсно не участваш в партито. Не ти правят специален режим.
Дори не е нужно да има бебе в картинката. Ами решила съм, че ще отделя един ден за гости, от мен да мине, ама няма да се занимавам с мъжови роднини цял уикенд.
Освен това сега трябва да поема неудобството да обяснявам, че родителите на сестрата няма да присъстват, защото сме ги поканили вчера.
Аз бих им казала “с вас ще се разберем тогава друг път, удобен и за нас, хайде чао” и другият път все няма да идва.

# 168
Google76, прощавай, но вие си знаете, че това е някаква ужасяваща комбинация, знаете си хората колко са криви. Сами сте се поставили в тази ситуация. Сега занапред ако пак го направите, няма да са свекърите виновни. Който си знае, че има криви близки, не си разваля с тях празниците, че пък и една камара други гости, да има сеир Simple Smile
Като не става - не става. Пък дори и родители да са - една честитка и това е, като чак толкова са "зли".
Свекърите се самопоканват, ама то се знае, че те не играят по правилата и обичат да дразнят околните. Да не им се дава шанс за това и готово Simple Smile

# 169
Честно казано където са 8, там са и 6 човека, ястията за свекърите може да се пратят на сестрата за вкъщи. Аз лично обожавам такива ситуации, защото се отървавам от неприятни хора, като хвърлям цялата вина върху тях с чиста съвест.

# 170
Продължавам да не разбирам удоволствието да го на*укаш на собствениците си деца. За мен това са едни дълбоко нещастни и неудовлетворени хора, без реални проблеми.

# 171
  • София
Гугъл, сестрата на мъжа ти е имала тъпа идея и резултатите са налице. Друг път не се навивай да си неутрална територия на каквото и да е, да си оправят проблемите и тогава да дойдат. Или не. И с бебе "не ми пречи да посрещам гости" няма. Това бебе ще расте, ще се изморяваш все повече, пощади се и си гледай кефа. Вечери за 8 човека или обеди... Ние сме трима души и без да съм правила сто хиляди неща каталясах, това за 8 човека мога само да поръчам храна по телефона, честно.

# 172
Ясно, че повечето проблеми идват от не харесване на партньор на детето или сватове. Като чета темите, се питам, ако един ден(който може и утре да е) по някаква причина не се харесвам с партньор на дете или моето дете не е одобрявано от нечии родители, или пък със сватове има някакъв проблем, какво е дължимото поведение? Трябва ли да се правят някакви усилия, поне на празници всичко да е нормално или за да сме искрени, всеки да си знае къщата?
Питам, както се разбира теоретично, но все пак, това не е маловажен въпрос.

Ето, в случая на Гугъл-сестрата очаква партньорът и да бъде приет, прави разни "схеми", братът подкрепя сестра си и вероятно дълбоко в себе си иска потвърждение, че родителите му не са "чак такива", в резултат страда трети човек - Гугъл, натоварва се с домакинство и в крайна сметка нещата още повече се влошават.

Какво е дължимото поведение, в случай на очевидно не харесване и неприемане?Защото е напълно възможно съвсем нормални хора да имат някакви резерви един спрямо друг, тези неща не се случват само от лошотия.

# 173
Изобщо не е трябвало да влизате в ролята на посредници и организатори на помирение. Може да се каже, че сте се отървали лесно, очи в очи щеше да бъде много по-скандално и неприятно за всички.

# 174
  • София
Възпитанието разрешава почти всички подобни проблеми в зародиш, но повечето хора не са особено добре възпитани. Възпитанието е висша форма на лицемерие, но изключително нужна за оцеляването в повечето ситуации свързани с хора, с които не живеем или не сме избрали да живеем, но трябва да търпим. Ако всички бяха достатъчно възпитани щяха днес да дойдат у Гугъл, да носят по подаръче, бутилка вино, сладкиш, да си водят общи приказки, да кажат колко е било вкусно и прекрасно и да си отидат в подходящия за това час. А сега цирк...

# 175
Гугълче, ти си добро същество, но наистина са те въвлекли в някаква посредническа роля. Тая сестра за мен е манипулатор. Как ще ви поставя в толкова гадна роля, и то, точно по празници. Ако ще се търси представяне на нежелан от родителите партньор, това не става така, в дома на невинната и единствена чужда/ по кръв/ жена. Че и на такъв голям празник. Прави се в ресторант, там всеки може да стане и да си тръгне. Представям си у вас да са станали цирковете, при всичкото ти старание. Разминала си се. Жалко за старанието ти, но май си си спестила повече, отколкото биха ти причинили. Тм да взема кутии и да им носи на онези старите вампири. И те са допринесли, но тях поне си ги знаеш. Хубаво да си изкарате и не превръщай дома си в арена на родови вражди.
Стой надалече!

# 176
  • София
То какво излезе. Сестрата си прави сметки без кръчмар и да използва неутралната територия на Гугълчето, за да запознае техните с мъжа си. Е, да, ама не станалО. Не съм учудена. Не се прави така.
Свекърите пък имали сливи в устата и решили в последния ден на кажат, че няма да идват и ако можело да дойдат, когато си искат. Ами... не се прави така.
Мъжлето на Гугълчето не ще да се конфронтира и си трае. Е, не се прави така.
Е, пак дообре, че е не е рекъл "ми добре, елате, когато искате, тя жената ще наготви пак.
И от всичко, крайният резултат е, че жената с бебе на ръце (колкото и да ѝ помага ММ основно отговорностите са нейни) + готвенето за 8, пардон 6 човека е на нейните рамене. И после страда. Сори, ама не се прави така.
Следващия път казваш: Аз вечеря/обяд не мога да приготвям много, с бебе сме имаме си режим, ще купя 2-3 неща, някой ако иска да си донесе нещо и ако всички се съберем - чудесно. Без задни мисли. Ако Пенчо и Драганка дойдат - ок, ако ли не - пак ок.

# 177
  • София
... Тая сестра за мен е манипулатор. Как ще ви поставя в толкова гадна роля,...
И според мен също.

Гъгул, в случая от сестрата тръгва проблемът. Дано друг път не се хващаш на манипулациите й.

# 178
A според мен тръгва от върастните родители. Те са поканени, те въртят номерата после. Сестрата не се е отказала да гостува, нито е длъжна да идва сама без мъжа си.
Аз ако съм се задомила в подобно фемили, силно бих  се скатала от всички семейни мероприятия. Ще си караме Коледа с приятели и толкоз.

# 179
За мен пък старите са се усетили и са постъпили тактично/ не за самопоканването/, а за  да предотвратят нежелани срещи. Дали са прави да приемат даден партньор на детено си, си е тяхна работа. Три години стоят неодобрително дистанцирани, и сега ги вкарват и тях в нежелана конфигурация. Първо са приели, да, но решението да откажат да участват в такъв пошъл театър, е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт