С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 33 490
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Melmak
Гугъл, твоите чупят тъпомера понякога! Направо…

# 151
Аз разбрах само, че няма да идват, което е прекрасно.

# 152
  • София
Това, ако съм аз, ще е последната ми покана към тях.

# 153
Това, ако съм аз, ще е последната ми покана към тях.

Бих ги поздравила утре с обща снимка на двете семейства от трапезата Joy

# 154
На 61 г съм и още имам свекърва. Не ми пречи, че живее с орлите, за последен път съм я виждала преди... 4 г май беше.... Но не спира да ме ядосва едно и също нещо от 36 г вече. Нейната дъщеря е хазартно зависима с всички простотии, които такива хора вършат, а старата я прикрива и подкрепя. Това не ми е проблем, а фактът, че щом нещата станат напечени, звъни на сина си да им оправя бакиите. Непрекъснато мисли схеми как да подреди дъщеря си след като я няма и все и мъжа ми присъства там в ролята на полезния идиот. Уморих се от нея, без да я виждам и чувам.

# 155
Гугъл, твоят разказ, макар и различен от моя, все пак има допирни точки със ситуацията у дома - родители, които не приемат избора на детето си и правят "сечено". Дано поне новото семейство да се разбира - ще преживеят липсата на подкрепа. Да не говорим, че създават неудобства и за твоето семейство. Живи и здрави да са - както и вие! Важното е да сте добре. Съчувствам!

Ън, твоята история наистина е тежка. Съчувствам!

# 156
Аз разбрах само, че няма да идват, което е прекрасно.
Погледнато реално, да, това е крайният резултат. Grinning

Fortuna Spirit, те не го познават въобще въпросния човек и нямат мнение за него. Просто са си такива. Те ядат собствените си деца. Той им е безразличен. Единствено искат сестра му да изпада в неудобни ситуации и да й стане кофти. Така правят и с ММ попринцип дори не само чрез мен, просто си избират нещо удобно.

# 157
  • София
Гугъл, защо въобще сте ги поканили?

# 158
И аз това се чудя.Ако вие нямате нищо против сестрата и новият мъж, събирайте се с тях. Прекрасно е брат и сестра да се подкрепят, безценно е. А онези нека си кукуват сами.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 10:49 от марулета

# 159
  • София
Добре де, знае се от колко време, че ще има обяд, не можаха ли да кажт по-рано. Като не искат да идват, да не идват, ама да съобщиш това предния ден, след пазара, приготовленията и прочее е мега тъпо!
Да си се разболял например и затова да отложиш бива, ама за това. Пак казвам, като не искат да се запознават с него (и да, 3 дни не е кто 3 години, но както и да е) в правото са си (не, че одобрявам, но имат право на това), ама това се казва веднага или поне своевременно да знае домакинята (която е и с бебе), че ще готви за 6 човека, а не за 8.
Адски неадекватно.
И наистина, снимайте се всички щастливи и им я пратете!

# 160
Може и нещо да са се сдърпали със сестрата междувременно, иначе е странно, че в последния момент отказват. Друго-ако това е единственото уговорено събитие по празниците, аз бих разпределила задачите-готвене, пазар, кой какво да носи.
Но като цяло, тъпа ситуация, да. Много особени  отношения между родители и деца.

# 161
Аз не бих канила повече тези хора. Ако те ни поканят, може ние да идем. Обаче няма смисъл от големи обиди. Все пак като си поканил някого, винаги може и да не дойде. Пък и защо да си даваш този зор, ако си с бебе? Значи ви се е занимавало, имали сте желание. Те са ви създали неудобство. Вадиш си изводите и си продължаваш празниците с усмивка Simple Smile

# 162
  • Варна
Въпрос на време беше да си покажат пак рогата. За пореден път се убеждавам, че не трябва да се дават толкова шансове. Един път да простиш и да пробваш пак, ок. Повече не.

# 163
Гугъл, свекървата ти са невероятно нагли! Аз съм в ступор как очакваш жена с малко бебе да готви и посреща. И ще повторя мненията, че такава изцепка ще ми е повод никога повече да не ги приема вкъщи.

# 164
Аз и на мъжа ѝ му се чудя – като си знае техните, как може да причини това на жена си. Особено пък като са с малко бебе. Не ѝ стигат грижите по него, ами и родата му да гощава. Най-малкото можеше да строи майка си и сестра си да донесат храна или пък той да се заеме с гощавката.
Пак ще повторя, Гугъл, много лошо си ги научила, включително и мъжа ти. Досега може да не ти е тежало да си го отглеждаш, но сега, когато имате и дете, ще ти дойде нанагорно.
Седнете, поговорете и се разберете с него да не те вкарва повече в такива ситуации. Като иска мама и кака, да им ходи той на гости, не да ти ги влачи вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт