С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 33 505
  • 745
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте и честито Рождество Христово, момичета! ✨

Ние прекарахме Бъдни вечер и Коледа при моята майка. Отидохме на село. Дойдоха вуйчо, вуйна, братовчеди, семейството на сестра ми - доста хора, а имаше място за всички! 😁 Имахме сняг, пързаляне с шейна, бой със снежни топки, баници, сарми, зеле, свинско, вино и други вкусотии на трапезата. Запалихме печката с дърва. Посетиха ни дори добри гости коледари. ♥️ Мина чудесно! На мен ми беше спокойно, децата се забавляваха, а на мъжа ми също му беше уютно. Като цяло - усещане за сплотеност и дом. ♥️

Коренно различно от това брат му да го покани без мен (между другото днес все пак ще минем да видим семейството на брат му заедно 😉), майка му да се сърди, да говори срещу мен, че даже и баща му се е включил с репликата кракът ми да не стъпвал в тяхното градче. 😁

Е, явно очакваха, че с групов натиск ще го принудят да избере да бъде с тях, а нас да ни остави, но не познаха. Дори може би в момента връзката ни е по-силна от всякога и се чувствам много топло в нея, както и той.

В момента пътуваме да се прибираме към града, в който живеем.

Надявам се, че по време на празничните дни при всички вас също е било топло, уютно и приятно! Дано да посрещнете новата година с хубави емоции и тя да бъде здрава и щастлива! ✨🍀♥️

# 136
Весела Коледа!
Искам да се оплача от моята бивша свекърва която вчера прекали и се скарахме на празника.
Малката от два дни е с хрема,съответно аз съм супер безотговорната майка, която е допуснала детето да се разболее по празниците и поради тази причина ,тя нямало да може да си види внучето.
 "Аз болни деца не гледам" това са и били винаги думите.Само,че другите си внуци ги гледа болни.Някакъв двоен стандарт.
Откакто сме се разделили със синът й,тя не спира да говори на всеки срещнат ,колко зла съм и как съм го изгонила от вкъщи.Разбира се,пропуска частта с любовницата и че това е причината за нашата раздяла.Явно я е срам.
Всичко това влияе негативно на моите родители и най-вече на баща ми,който единият път от нерви вдигна много високо кръвно и се наложи да викаме линейка.
Обижда и на родова основа.Мръсен род.Лоши  и зли хора.Нарежда и по адрес на хора, които ги е виждала един път на нашата сватба.
Надявах се ,че след като вече сме разделени със синът й,ще ме остави на мира и че ще се отърва от нейното негативно влияние,само че тя винаги намира с какво да ми отрови дори и малко душичката.

# 137
  • София
И вие защо изобщо общувате с нея?! Нали детето има някакъв режим на отношения с баща си и той да се оправя с това дали ще бъде с майка си и детето като е болно или не. Че чак и родителите ти се занимават. Режи и да се оправят. То за какво си се развела ако още ще общуваш с тях? И мисля, че такова нещо като бивша свекърва няма, те се развихрят най-много след развод.

# 138
  • София
Защо въобще се занимавате с нея? И ти, и баща ти имам предвид.

# 139
Баща ми не се занимава пряко с нея.Те живеят в малък град,където всички се познават и нейните нападки стигат в някакъв момент до неговите уши.Той се ядосва,защото аз вече не съм част от тяхното семейство,но тя не спира да хули и обижда.

# 140
  • Be realistic - plan for a miracle.
Често срещано е, Мирена.
Моята бивша свекърва ме обвинява за ВСИЧКО кофти в живота на сина си, като се почне от лични проблеми, през здравословни, до професионални такива. Аз съм виновна, защото аз съм избрала да се разведем.
Частта с любовниците се пропуска и тук.
Минаха шест години, отдавна е с друга жена, но продължавам аз да съм виновна генерално за всичко.

# 141
  • София
И какво като си говори? Ако иска и с ушите си да хвърчи. Филанкешията не те харесва. Голяма работа. С поведението си придавате тежест на думите й. Иначе остават плямпане.

# 142
Кое е това поведение, което визираш? 😂
Просто споделих, за да обясня, че е често срещано, почти обичайно държане и трябва да се подминава.

# 143
  • София
Обръщате внимание на приказките им - за това говоря.
Роднините на мъжа ми не ме харесват, много е вероятно да говорят зад гърба ми. Някакво плямпане. Грам не ме интересува.

# 144
Не разбирам по какъв начин “обръщам внимание на приказките им”, но ок.
Казаха ми какво е говорила, свих рамене. Нито деца имам с него, нито нищо.
Ама е често срещано и това ми беше идеята тук. Не трябва да се впечатлява никой, доста е злободневно.

# 145
  • София
Ми да си говори. Защо ти пука? Гледай си детето и не ѝ обръщай внимание. И ти и баща ти. Чак пък кръвно вдигнал! Я по-спокойно го раздавайте.
Ти си виновна за това, че детето е болно. Ама включи малко сарказъм: "Да бе, абсолютно. Аз съм главен мениджър на вирусите и без мен не атакуват никого! "
Ама ей сега ще сваря отваря от конски косъм, котешки накът от дясната предна лапа на персийско коте и мустак от бял тигър. Трябва да ги смеся с авокадо и листо от Амазонската джунгла и след 3 дни и 4 часа ще е оздравяла. Обаче не знам как да се сдобия с черен пипер, затова, ако можеш да ми намериш да го добавя това ще съкрати времето за излекуване и ще стане на 6 часа и 2 минути, след което ще е при теб здрава"

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 14:46 от Светулчица

# 146
Уведомете и предупредете тези така “добросъвестни” информатори, че не ви интересува, че не се вълнувате, че тези хора не са ви никакви и че у ваше село стрелят по вестоносците.

# 147
За пореден път се радвам, че не живея в малък град
Доколкото съм чувала , там наистина хората се интересуват повече от мнението и приказките на съседите и в този аспект авторката няма какво да направи, жал ми е за баща й.

Ако беше гадна, можеше да разпространи и тя информацията за любовницата, но това само ще доведе до повече напрежение.

Иначе ако ми каже че болни деца не гледа, бих й казала, че съм много доволна че няма да се мярка особата й около детето.

Отговорете малко на атаките, да си знае.

# 148
Готова съм да възродя темата. Grinning

От малко над 3 седмици сме се разбрали, че на 28 (утре, по обяд) декември се събираме у нас - свекърите, сестрата на ММ с 2те й деца, новия й мъж (нов, нов, от 3 г) и нали, ние с ММ, бебето и кучето (легендарното куче). Никой не предложи с нищо да помогне на домакинята с бебето (аз) и аз приех спокойно цялото нещо. Съответно напазарувахме за 8 човека (ще се сетите с цените на всичко сега за каква сума иде реч), колкото се предполага да сме възрастните хора, и днешния ден приех, че ще чистя, пренареждам къща за събиране на 8 човека и ще готвя за 8 души. Ок. Днес към обяд свекърите звънят на ММ да му кажат, че не искат да се запознават с новия мъж на сестрата на ММ баш утре и затова няма да идват. И после изявиха желание да дойдат ДНЕС. Е, хора, кажете честно, аз ли нещо съм сбъркана? Според мен е ОЧЕВИДНО, че денят преди обяд за ОСЕМ човека, обявен преди почти месец, домакинята (аз това) ОЧЕВИДНО е заета да чисти, готви и подготвя за ОСЕМ човека и никак не й е удобно да посреща гости ДЕН ПРЕДИ събитието. Е, отрязахме ги. Скандал стана. В крайна сметка обясниха, че не искали да засегнат нас, ние да не се сърдим, искали да направят гадно на сестра му, защото си е позволила била да ги командва да се запознават с новия й мъж баш сега. Нов от 3 години! И те ОЩЕ не го познават. Аз лично изобщо не мога да разбера първо защо искат да сдухат празника на детето си (дъщеря им имам предвид), после защо в процеса прецакват сина си (защото с бебе цялата организация, повярвайте, не е лесна), и защо въобще трябват тия драми? Цялото нещо се разиграва в деня преди въпросния обяд, буквално 24 ч по-рано. Да бяха болни или нещо такова, ще разбера. Ама тия простотии можеха да уточнят по-рано, а не предния ден. Аз не, че чак толкова примирам да идват, но първо жал ми е за ММ и второ, възмутих се до дъното на душата си от тази явна липса на всякакво възпитание.

# 149
Честито Рождество!
Бях заета и не влизах в темата. Живеем в малък град  - около 20 хиляди жители.
Може би е вярна думата "наранен", но  той си знае. Все пак, каквато и да е думата, личи му.  
Дано  скоро да си намери друга.

Мирена, не  е приятно. С времето може да  спре.
Гугъл, да, права си да се ядосваш в конкретната ситуация.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 23:33 от К.А.Г.

Общи условия

Активация на акаунт