С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 674
  • 745
  •   5
Отговори
# 225
Ами такава - претупала всичко набързо , жалко че не мога да ви я изпратя . Сменете името на темата - защита на свекърви от оплакващи се снахи.

# 226
Явно е искала да ти помогне, но не може вече да направи нещата вкусни.

Има още празници, сготви си каквото си намислила  за оставащите дни, ще бъде добре дошло.

Няма смисъл да се ядосваш на толкова стара жена, то добре, че е толкова в кондиция и чевръста.

# 227
  • София
Вместо да се ядосваш кажи "Така и така, благодаря ти, че си наготвила, обаче и на мен ми е мерак да сготвя нещо за празника, тъй че аз ще направя еди-какво си.
И не влизай в борба за черпака, глупаво е. Нямаш деца още явно, защото иначе не само нямаше да се ядосваш, а и щеше да си супер щастлива, че няма да се занимаваш с това.

# 228
  • Melmak
Аз ти вярвам, че не ти е харесало сготвеното от нея. На мен сигурно също нямаше. Направи си това, което ти се хапва и не взимай нещата толкова навътре. На 80+ нещата може да са много по-зле, повярвай ми. Казвам ти го, защото баба ми е на толкова, всеки ден се благодаря, че още има акъл. Мой приятел гледа баба си, на 84 след като майка му почина. Прави го луд, просто не е добре жената. Това да са ви проблемите, стафидите в баницата!

# 229
Следващият път я предупреди от рано, пък ако не се съобрази, действай си по твоя план и си направи каквото си решила. Ако ще да имате по два вида от всичко.

# 230
На 80 години и е приготвила всичко,шапка и свалям. На тази възраст дамите не са злобни и едва ли го е направила да ви подразни,по-скоро е искала да ви отмени.За уважение е,че има това желание и сили,макар и да не ви хареса благодарете й и толкоз.

# 231
Натрапена безвкусна храна за голям празник си е наистина горчив номер. А на 80 години дамите могат да да си много, ама много злобни, но и да не са - някак втора природа им става да правят напук. Пред очите ми веднага изниква едната ми баба, която има ужасния талант винаги да е в центъра на междусъседските скандали. И през всички години успява да запази изключително естествена позата "ама аз без да искам", "аз само минавам, не ми обръщайте внимание".

В известен смисъл съм благодарна, че със съпруга ми сме отраснали в крайно нерелигиозни семейства и тези традиции с храната за Бъдни вечер са ми по-скоро чужди, та нямам проблем, ако не харесам нещо, приготвено от друг да хрупам шоколад цяла вечер.

# 232
Аз пък не съм във възторг от свекървата. Фактът, че е сготвила без да предупреди снахата и да се посъветва с нея, за мен е знак, че е искала да стане нейното. Тоест - готвенето вместо грижа е станало способ за власт и контрол. Много типично за тази възраст.
Авторке, на твое място щях да приготвя каквото и както си искам с довода, че искам и аз да приготвя нещо и съответното да е по мой вкус.

# 233
  • София
За човек на 81 се радвай, че е в движение и с акъла си, пък да готви каквото иска. И аз не виждам защо не си си приготвила и твоите неща по твой вкус, тя едва ли е сътворила количества.
И не се сърди, явно не се понасяте и вече раздразнението ти е взело връх от подобна, според теб, подлост, но реално нищо не е станало, особено ако не ти е оставила кухнята мръсна.

# 234
Проблемът е в съвместното съжителство. Всичко дразни тогава. За съжаление ако жената е свикнала да живее с вас, вече няма как да я отделите. Трудно е.

# 235
На мен ми се струва, че тази снаха от скоро е в къщата. Няма как жената на 80 години отведнъж да каже "От днес домакинята на дома вече е снахата. Аз се оттеглям". Тя си е свикнала и на готвенето, и на подредбата вкъщи и изведнъж идва някой да й каже, че не му харесва така.

# 236
  • София
По-скоро от 100 години живеят заедно и жената си готви както е свикнала.
Да не се сърди снахата, а да си схготви каквото и се ще.

# 237
  • София
Ако някой е в дома си, не му трябва разрешение, за да готви. Или да чисти. Говоря принципно. Цялата война за парцала и черпака ми е смехотворна, но...

# 238
Ако от 100 години живеят заедно ми е много чудно снахата да се дразни точно на това. Че то всяка година един и същ театър се разиграва и няма нищо изненадващо, ако снахата не си е казала, че тя ще готви тая година Grinning

# 239
  • София
И аз не бих се бутала ако има кой да готви.
Сега се замислих как беше у нас, когато живеехме с бабите. Май всички правиха по нещо. Едната сарми, едната питка, майка ми баклава, а баща ми боб и чушки и ошаф.

Общи условия

Активация на акаунт