С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Предполагам, че живеете заедно, за да помагате на бабата. Неприятна конфигурация е, а когато проимате деца (ако планирате) ще е още по-неприятна. Просто прави това, което ти се прави без да се опитваш да я променяш и да се обяснявате твърде много. Жена на 80+ години никога няма да се промени. Готви си отделно, в най-лошия случай, ще остане храна. Simple Smile За другото (че се чувстваш като слугиня през останалото време от годината) - няма как да се очаква от толкова възрастна баба да е основна домакиня, просто е нереалистично.

# 241
Най-вероятно живеят заедно, защото мъжът не иска и да чуе да се изнесе от бащиния дом. Той дом си има, не му трябва друг.
Класика. Simple Smile

ПП А и при 80-годишна майка на колко да е синът? Около 50-те предполагам...

# 242
  • София
А, и аз искам като него.
Мама и тате да ме дундуркат, мъжът ми да ме дундурка, ще спорят кой го прави по-добре, а аз ще се заема с тежката задача да обмисля официалната позиция на семейството по отношение на глобалното затопляне.

# 243
  • София
Е то със свекърва на 80+ за кога да се изнасят. В крайна сметка се напасваш според обстоятелствата.

# 244
  • София
Следващият път я предупреди от рано, пък ако не се съобрази, действай си по твоя план и си направи каквото си решила. Ако ще да имате по два вида от всичко.
Заставам зад това мнение и също радвай се Geuz, че поне засега жената е дотолкова добре, че цяло меню е приготвила, макар и по нейният начин, а не я гоните да й дадете лекарствата примерно или увещавате, че вече е яла преди 5 минути.
Моята 80+ свека си представям, как се е почувствала, като й рекох, че още съм на сърмите по обяд на 24 - е, докарах го и до тиквеника, и до питката, и до чушките с боб - въпрос на организация/ поФалих се знам Simple Smile))/. Беше се засилила и тя да приготвя, но я спрях навреме / не живеем заедно от няколко години, и си я знам/И зор не си давах, че за съжаление вече сме в малко, по-малък състав ...
Уют трудно се постига, ако има две домакини, в един дом, чийто представи се разминават ... та ще търпите положението и избирате битките си ...
Колкото до зълвата на Гугълчето - странно ми е, че търси валидация на връзката си пред родителите си ..., че и намесва брат си и жена му в уж невинна постановка. Време й е да порасне май и да приеме, че мама и тате са си такива и да си гради живота самостоятелно с избраника, а с тях само служебни отношения да държи, като брат си.

# 245
Geuz, а защо живеете заедно с нея? Тя може да е жива до 100 години, то вашия живот ще е заминал.
Освен това не си 18 годишно девойче, да се биеш за титлата кралица на парцала и черпака. Защо си го причиняваш? Толкова хора посрещнаха празника с меню от Хепи или Фантастико. Аз бях на работа, но ако бях в твоята позиция щях да напазарувам от някъде и да се хвана с мъжа ми под ръка и я на кино, я на басейн през деня. Пък тя да реди трапезата.

# 246
У нас за бъдни вечер винаги се е приготвяло на 24 през деня , сутринта щях да и кажа , но на 23 -ти наобяд като се прибрах от работа тя вече беше приготвила . Както и да е - подразнех се , нали такава е темата . Щяла ли съм да кажа или не , няма как да се знае при свършен факт , и при положение че готвенето само аз го изпълнявам , може би трябваше да получа прозрение че свекървата още на 23 ще рипне . Също разговорите със свекървата както при всички  са оскъдни. Хайде проявете се 40-годишни снахи как си лафите с вашите 80 годишни свекърви .
Но за догодина ще знам още на 1-ви декември да се заявя ! може би това ми е пропуска според всички които ме питат - А ти каза ли и ?

Къде у вас? За първа година ли съжителстваш със свекървата? Предишни години кой е правил приготовленията за празника?

# 247
Две жени в едно домакинство не е работа. Живяла съм малко със свекърва, не съм си позволила да преместя една вилица на друго място. Следвах стриктно нейните правила. Живяла съм и с майка ми , същата работа.В моя дом сега се следват моите правила.
  И друго смятам - няма наем на света , чието спестяване да си заслужава нервите и неизречените неща, които се натрупват с времето.
   Най-вероятно свекървата е искала да е полезна , най-вероятно вижда снахата как се товари  в ежедневието.

# 248
Geuz,
Следващата година прежали едно ядене и се разбери със свекървата, тя да направи примерно сармите, ти пълнени чушки, тиквеник и т.н. Така няма да се ядосваш. Нека си има някаква задача. Сега мисли менюто за Новата година.

# 249
  • София
Извинявам се, че ще го кажа, но и на мен някой да ми каже, че иска на традиционен семеен празник да прави сушени чушки, сЪрми с булгур, вместо със "степан ориз", и аз ще го изпреваря. Особено ако съм в дома си. Не е уточнено тя ли живее при вас, или вие при нея, но ако е първото, значи е зле физически и скоро ще възтържествуваш като кралица на черпака. Ако е второто - пий си матча латето и недей да се налагаш

# 250
И аз да се включа, че све домакини в една кухня няма да стане Grinning
Аз дето не съм свекърва, ме бих искала някой дори да ми измие шкафа не по моя начин.

Много жалко че за момента няма решение на проблема Sad

# 251
Толкова ми е натоварващо това готвене ,предостъпвам всички права в кухнята ...но няма на кого . Достатъчно ми е да ходя на работа,никога няма да разбера тази мания за владеене на черпака ,или просто е борба за сърцето на мъжа (сина)..знам ли и аз. Децата ми са вече на 9 години,с баща им сме заедно повече от 11 години ,и то забележете без да имам особени заложби в кухнята ,оцеляхме някак.

# 252
Ами доста е изнервящо съжителството на поколенията. Аз нямам никакво желание някой да ми готви. Не че съм кулинарка първа класа, обаче ми е приятно да си го направим ние.

# 253
Живяла съм и при свекъри и при нашите и никога не съм имала драми с готвенето. Е, при мама е било най-приятно в това отношение, но свекърва ми пък правеше много яки торти и баници и готвеше добре. Тя пък харесваше моите ястия и така. Единствено съм се дразнила, като правеше зимнина (майка не правеше, освен царска туршия) и разбира се трябваше да се включвам. То не че толкова ми е тежало, но мразех това упражнение със зимнината, намирах го излишно. Сега вече и свекърите и нашите са на по-добро място и си спомням с умиление и добро тези моменти.

# 254
  • София
Аз като отида на гости на моята свекърва и изпадам в Рая (естествено качвам някое и друго килце за няма и ден).  Да уточня, че съм разведена със сина ѝ от 15 години и тя още си ме приема като дъщеря Simple Smile Та стигнахме да преспим на път за морето, както всяка година, този път, освен дъщеря ми и една нейна приятелка. Първо ни посрещна с 1 тава ядене и салата (такива домати няма нийде другаде по земята) , май и бяница имаше. Сутринта естествено пържени филийки (да уточня, че не трябва да ям тестено... да бе, де, спазих го аз Simple Smile) На връщане отново минахме оттам да разделим пътя. Пак ядене на корем, на изпроводяк палачинки. Изобщо... А майка ми как готви... няма такова нещо. Хора, аз не обичам ориз (вегетарианка съм за протокола, ама не ям ориз). Е, майка ми, ако направи, не просто ще ям, ще ям с КЕФ. Аз, между другото ако се хвана да готвя, става мнооооого вкусно. В смисъл, бива ме (и баба ми беше страхотна, и майка ми, та аз няма откъде да го наследя Simple Smile ). Обаче, никак не обичам. Добре, че сме само 2те с дъщеря ми, като беше малка готвех за нея, ама сега - нц. А и за 2 порции, вегетарианки, и 2-те ядем по малко - готовата хвана навън е вкусна. Знам всички гостилници и топли витрини. Лошото ем че избора на вегетариански ястия, които се предлагат е ограничен. Е, от време на време и аз готвя. Ама никак не обичам. Пак казвам, ако сготвя става много вкусно, но не ща. Леле, да имаше някой да ми готви...
Та, мила авторке, още си млада, избирай си битките и не робувай не нищо! Еле пък на черпака! Това е възможно най-глупавата битка!
Весело посрещане довечера, момичетата!
И понеже сме в темата за свекървите - свекърви, тъщи, лели, учинайки, съседки.. всичко си е до човек. А има много некачествени хора, факт! Но помнете, че няма как да ги промените, можете единствено да промените себе си и отношението си към тях! Гледайте си живота, децата, любимите същества - другите да се оправят! Пропускайте покрай ушите си негативизма, поощрявайте положителните неща и ще видите, че животът ще е по-лесен. И без това има гадости, които не зависят от нас, поне това, което зависи можем да променим!
Изпращаме 2025г, тежка енергия имаше, дано 2026-та година да е по-лъчезарна, смислена и щастлива!

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 14:51 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт