С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 275
  • 745
  •   11
Отговори
# 255
Е хубаво де. То хубаво ще оставим всички готвенето на мераклиите, ама не може все кофти храна да се яде. Човек иска да му е вкусно, а ако свекървата/стринката/майката готвят само буламачи?
Примерно моята майка готви супер леки и здравословни  храни, избягва месо, ама като ям и след един час искам да вия от глад. То така живее ли се Grinning
Или пък като отидем при едни определени приятели всеки път храната е гадна. Предпочитам да ги поканя вкъщи и аз да готвя. Пред никого не желая да се доказвам. Просто искам да си хапна вкусно.

# 256
  • София /Абсурдистан
На който не му харесва, запретва ръкави и готви сам. И винаги има риск другите да не му харесат манджите и да търпи критика сам.

# 257
Или всеки си яде, каквото си е сготвил.

# 258
На който не му харесва, запретва ръкави и готви сам. И винаги има риск другите да не му харесат манджите и да търпи критика сам.

Ми нали от това се оплаква точно жената, искала е да готви тя

# 259
  • Другата България
Като е искала, да е сготвила, аз не прочетох някой да ѝ е забранил.
Свекървата сготвила на 23ти, снахата да е приготвила нещо различно на 24ти.
Вероятно самата тя не го е направила поради лични причини - било ѝ е неудобно или каквото и да е друго.
Но докато отново самата тя не се заяви пред свекървата и не каже, че иска не само на празници и тя да е домакинята в дома, а премълчава, не виждам как нещо ще се промени.

# 260
Тя тази свекърва иначе не готви, ама за Бъдни вечер запретнала ръкави още на 23-ти, че да зарадва домочадието. Да, да и един мармот... Просто е искала да се наложи и да е нейното, сакън да не се окаже, че снахата готви по-добре от нея.

# 261
  • Пловдив
Тя тази свекърва иначе не готви, ама за Бъдни вечер запретнала ръкави още на 23-ти, че да зарадва домочадието. Да, да и един мармот... Просто е искала да се наложи и да е нейното, сакън да не се окаже, че снахата готви по-добре от нея.
А снахата сливи ли имаше в устата да каже "Направи тиквеника и сърмите, аз ще направя чушките и боба." Или там каквато комбинация желае.

# 262
  • София
Пред кого да се окаже това? Жената е 80+, с възрастните хора проблемите са много, да стискат палци да е здрава, в движение и с акъла си.

# 263
  Честита Нова година! Да е здрава, споделена,  по-малко поводи за недоволство, а повече  радостни събития!

# 264
Честита Новата 2026-та Година! Да е здрава и щастлива!

В продължение на историята ми - свеки се е активирала да качва постове в една от социалните мрежи, а тематика е все цветуща: как лъжите ти ограбват реалността, как било добре понякога да ти се обърне каруцата, за да разбереш колко боклук си събрал, как и добрият човек понякога се изморявал да бъде добър, как ситуациите ще се повтарят, докато не изкорениш причината от дъно завинаги, как фалшивите хора се мъчели да изглеждат скъпо, но изглеждали нелепо и т. н. Grin

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 16:19 от Fortuna Spirit

# 265
Честита Новата 2026-та Година! Да е здрава и щастлива!

В продължение на историята ми - свеки се е активирала да качва постове в една от социалните мрежи, а тематика е все цветуща: как лъжите ти ограбват реалността, как било добре понякога да ти се обърне каруцата, за да разбереш колко боклук си събрал, как и добрият човек понякога се изморявал да бъде добър, как ситуациите ще се повтарят, докато не изкорениш причината от дъно завинаги, как фалшивите хора се мъчели да изглеждат скъпо, но изглеждали нелепо и т. н. Grin

А ти защо я следиш какво публикува жената? Не те харесва, нейно право си е, защо се занимаваш да я четеш и да се нервираш? И чак и уведомяваш какво пишела. Хората около теб уведоми ли ги, или само форума?

# 266
  • София
Е, и?
Да си публикува. Теб какво те вълнува? (я, даже и рима стана Simple Smile )

# 267
Ще ме уморите с тези социални мрежи. Simple Smile
Свекървата публикува точно с цел снахата да прочете. Тя чете и се ядосва, значи целта е постигната.
Ами, щом си съгласна да ѝ играеш по свирката, продължавай да я следиш.

# 268
Ще ме уморите с тези социални мрежи. Simple Smile
Свекървата публикува точно с цел снахата да прочете.Тя чете и се ядосва, значи целта е постигната.
Ами, щом си съгласна да ѝ играеш по свирката, продължавай да я следиш.

Или е цел, която свекървата изобщо не си е поставяла, но ако разбере, че такъв ефект има, може и да се зарадва Simple Smile)

Не знам, според мен е от възрастта и интересите на публикуващите просто са такива. И леля ми все публикува разни притчи. Харесват ѝ, публикува си ги. Сега, ако тръгна с търся някакъв дълбок смисъл от типа "казвам ти дъще, сещай се, снахо", сигурно ще открия и някоя притча, която може да визира мене, някакви прилики да има някой от героите с мен, ама надали. Като я знам, харесва си картинки и притчи, и си ги публикува.

# 269
И майка ми понякога публикува разни неща, пък нищо не се е случило при тях. Така че не винаги всичко е с такава цел.

Общи условия

Активация на акаунт