С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 045
  • 412
  •   4
Отговори
# 390
Бих се хванала на бас, че авторката е млада жена, най-много на 25, а гаджето е стар ерген между 35 и 40. Не мога да обясня защо, но ми е много притеснителен факта, че проектосвекървата е на годините на бабата на кандидат-снахата.

И честно не мога да си представя даже как евентуалната бъдеща свекърва се изтъпанва на входната врата с все хавлии, тривки, чехлички и шампоани и се чувства удобно и комфортно години наред да се къпе в чужда баня, която не е в хотел... Още повече с това тъпо обяснение за случващото се. По- бих повярвала, ако истината е, че пести от ток и вода и се натриса на син и евентуална снаха. А ако покриваш част или още повече: всички битови сметки, тогава пък ще кажа, че именно това ви е случаят.

Ще се присъединя към мнението на останалите: един мъж почне ли да рови в чужди телефони, бягаш с 200 от него.

# 391
  • София
Цялата картина е на много тежка патология. И авторката вече започва да се забърква. Преди да се усети ще е пълноценен герой в тежка и дългогодишна психодрама, която явно забавлява свекървата, другите са свикнали да са в капан, а нашето момиче много лесно ще е в положение по-лошо и от на сестрата, защото дори не е сестра в семейството. Да си се представи с деца, децата с такава баба и баща син на въпросната жена... За какво?! Да е последният мъж на земята пак бих и извикала – бягай, момиче!

# 392
Най- вероятно и гаджето я е убедило , че няма какво да крият един от друг и че няма нужда от заключване на телефони...

# 393
Светкавица, бях заета и чак сега взимам отношения. Моите синове бяха малки и раснаха няколко  години в соц времето. Никой не  ни е забранявал ритуали. Синовете ми са кръстени  и с църковен ритуал. Всъщност само големият имаше И граждански. Съборите също си ги имаше. В моето село всяка година в началото на лятото се правеше  голям събор. Отделно си бяха  официалните празници. Някои пропаганди много ви заблуждават.

Вече не ходя на село, но знам, че сега няма събор, а само фестивал за песните на Надка Караджова, която е с нашенски корени. Баща ѝ е от това село и много от песните в репертоара ѝ са  точно от жените в селото ни. Аз  помня как ги записваше на ролков касетофон и после ги пееше по радиото и ТВ вече обработени и с музикален съпровод.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:30 от К.А.Г.

# 394
И честно не мога да си представя даже как евентуалната бъдеща свекърва се изтъпанва на входната врата с все хавлии, тривки, чехлички и шампоани и се чувства удобно и комфортно години наред да се къпе в чужда баня, която не е в хотел...

Много е лесно, ако става въпрос за различните етажи на една и съща къща или къща близнак. Или две къщи с общ двор... Пълно е по селата и малките, пък и не само малките, градове с подобни семейни „имения“ с произтичащите от подобно съжителство проблеми.

Но пък и градацията на проблемите е класическа. Влиза се с някакво дребно оплакване и впоследствие, когато отзивите не се харесат на авторката, започват да се трупат все повече подробности за много по-големи проблеми.
Например: „Мъжът ми ме дразни, че никога не ми купува цветя за 8 март“, което плавно преминава в „Той е токсичен нарцис, който редовно ме подлага на психически, физически и финансов тормоз, ама не мога да го напусна, защото няма къде да отида, нямам работа и пари, родителите ми не ме искат и т.н., и т.н.“ . И като го окаля едно хубаво и събере тонове съчувствени постове, постигне целта си и повече не се вясва в темата.
Редовно ги четем такива истории.

# 395
Авторите нямат нужда от помощ или насоки.
То е ясно и тях самите, ме проблемите произлизат от тяхното търпение и слабохарактерност.
Помрънкат, изпуснат парата, подвият опашка и отиват да режат салата за ракията.

# 396
А, не, в темата съм, просто не виждам смисъл да споря за неща, които няма как да се знаят от хора, които не са активни участници в личния ми живот. Чета всичко, на този етап не желая да се възползвам от правото си на отговор. 😃

# 397
То и няма смисъл..след като разнищиха дори генетичната предразположеност на бъдещите ви деца и изкараха "на яве" най-драматичните сценарий,които може да роди фантазията за бъдещото ви семейство,остана само да ви препоръчат добър психиатър,или да се пусне сигнал срещу приятеля ви,които е "жесток психопат"...Шегувам се,разбира се..Joy Kissing Heart

# 398
  • София
Сестрата не общува с нас, защото брат ѝ е останал неутрален, когато е била нападната от майка си преди време. На практика жената е отлъчена от семейството, приятелят ми е бил наясно, че тя не е виновна, но не се е застъпил за нея. Аз самата не познавам нито нея, нито децата ѝ.

Значи от сега да ти е ясно, че няма да се застъпва и за теб. Няма толкова специален страничен човек, който да пробие такъв тип зависимост, ако самият човек не пожелае сам.

# 399
Застъпвал се е за мен в абсолютно всяка една ситуация. Simple Smile

# 400
Светкавица, бях заета и чак сега взимам отношения. Моите синове бяха малки и раснаха няколко  години в соц времето. Никой не  ни е забранявал ритуали. Синовете ми са кръстени  и с църковен ритуал. Всъщност само големият имаше И граждански. Съборите също си ги имаше. В моето село всяка година в началото на лятото се правеше  голям събор. Отделно си бяха  официалните празници. Някои пропаганди много ви заблуждават.

Вече не ходя на село, но знам, че сега няма събор, а само фестивал за песните на Надка Караджова, която е с нашенски корени. Баща ѝ е от това село и много от песните в репертоара ѝ са  точно от жените в селото ни. Аз  помня как ги записваше на ролков касетофон и после ги пееше по радиото и ТВ вече обработени и с музикален съпровод.

Ама, чакай, аз какво съм казала за ритуалите? Самата аз съм кръстена по соц време в църква, с голямо кръщене.
Ако е за сборовете, имам лично впечатление, баща ми беше от село на 500 км от града на майка ми, в който съм родена и живеехме. Отначало сборът беше на Свети дух, после, в съзнателната ми възраст на 2 май, удобно след първи, защото 2 беше почивен ден. И в един момент ги отмениха, вкл и около датата имаше по радиото чата съобщение, че сборът се отменя "завинаги", така беше и в съседните села, хората имаха много роднини в окръга. Говореше се, че е заради селскостопанската работа, но никой не беше наясно защо всъщност. Едва ли е било местна хрумка в този окръг, не малък по площ всъщност.А може и да е било местна инициатива, колко да е местна в един немалък окръг.

# 401
К.А.Г., сивовете тайно ли ги кръстихте в църква или явно? Не ви ли попречи на кариерите. Изнинявай, но съм запомнила, че сте били партийни членове. Не се заяждам, ингересно ми е.

# 402
Аз съм кръстена на 19 г. Ми не беше баш лесно и необезпокоявано.

# 403
К.А.Г., сивовете тайно ли ги кръстихте в църква или явно? Не ви ли попречи на кариерите. Изнинявай, но съм запомнила, че сте били партийни членове. Не се заяждам, ингересно ми е.

Преди 40+ години не беше толкова тържествено, но си беше абсолютно явно в църквата. Даже аз самата съм кръстена заедно с големия ми син, защото моите родители бяха атеисти и съм "кръстена" само с граждански ритуал в общината. Та, за да кръстим сина ми, трябваше да кръстят първо мен. Мъжът ми беше кръстен и с него нямаше проблем. За втория ни син нямаше никакви спънки. Когато кръстихме него, вече бяхме членове, а аз и сега съм.   По никакъв начин не ни е навредило. Но аз пък и не съм била на някакви важни  длъжности, а  обикновена учителка. Каниха ме да работя в ГС на Комсомола, но аз отказах, защото исках да съм си учителка и такава си останах по мое желание.  Все още практикувам, но не в училище. А съпругът ми беше поканен за зам. главен лекар на болницата, но и той отказа, за да си работи на терен и да лекува болните.
Да допълня, че имахме забрана по канон да кумуваме за църковен брак, защото не бяхме венчани. Бяхме кумове на гражданския ритуал, а свекър ми и  секървата- на църковния. Това беше 1979 г.  И още един път бяхме кумове на друга двойка, но те пък не искаха църковен брак.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 20:30 от К.А.Г.

# 404
  • София
Застъпвал се е за мен в абсолютно всяка една ситуация. Simple Smile

Докато мама не реши да отлъчи и теб. Сестра > приятелка.

Това е пореден казус, в който жени, които са просто гаджета на въпросните мъже, настъпват в територии, в които дори законна съпруга невинаги е редно да се меси. И вече са именували майките на мъжете за свекърви.

Общи условия

Активация на акаунт