С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 30 014
  • 637
  •   6
Отговори
# 510
Бибо, и друг път съм споделяла в тази тема , че децата вэрвят в комплект.
То и тайни няма, ако трябва да сме пунктуални.

Бе не е лесно да си майка на син.
Отпивсаш го на 20
Милена, смях. Каня сина на среща.
Личи си, че децата ви са малки.🤣
Кой е казал на среща точно? Не може ли просто да говорите по телефона и да си разказвате въпросните истории от време на време? Да обядвате/вечеряте някой път?
Да ти кажа, да идеш в дома на сина си и да искаш снахата да се разкара от стаята, определено не е вариант. Ама никакъв. Особено ако "минаваш", т.е. е някаква уговорка от сега за след малко и някой, разбираш ли, ще съобрази ежедневието/вечерта си къде стои и какво да прави, защото ти минаваш. Постави се от обратната страна. Иначе, да, някой път стои вероятно от уважение. Щото пък ако се затвори в спалнята ще вземе да кажеш аз "минавам" пък тя все другаде стои. Ами нормарно е, когато синът ти/дъщеря ти имат партньор вашето общо време да намалява. Съвсем очаквано е. Не значи, че не може да се общува пълноценно, обаче, и без да си създаваме напрежение.

# 511
  • София
Ужас, надявам се свекърите ми никога да не мислят, че аз съм придатък към мъжа ми, нито майка ми, че мъжът ми е придатък на мен.
Че тя свекървата даже ти го е казвала и то още по- грубо - че красиш дома на детето ѝ.

Каквото и да си говорим, за тях си. Т.е. те щяха да дадат, ако са дали, на мъжа ти, дори да не беше ти, а Пенка. Некомфортен за приемане факт, знам. Родителите се стараят за децата си, не за чуждите деца. И е това няма нищо пошло и лошо, стига да има нужното уважение между страните.

# 512
  • Melmak
А защо сина не идва у вас? Не може ли примерно да го поканиш “да мине” след работа или нещо подобно? Аз така правя с майка ми. Едно е да каже каня ви на вечеря, на рожден ден, на нещо си. Друго е “ало, мамо, да мина за малко утре?” Не включва и мм, а аз да отида.

Ужас, надявам се свекърите ми никога да не мислят, че аз съм придатък към мъжа ми, нито майка ми, че мъжът ми е придатък на мен.
Че тя свекървата даже ти го е казвала и то още по- грубо - че красиш дома на детето ѝ.

Каквото и да си говорим, за тях си. Т.е. те щяха да дадат, ако са дали, на мъжа ти, дори да не беше ти, а Пенка. Некомфортен за приемане факт, знам. Родителите се стараят за децата си, не за чуждите деца. И е това няма нищо пошло и лошо, стига да има нужното уважение между страните.
Ама аз въобще не искам някой друг родител да се старае за мене. Моите родители като са ми дали нещо, то е било също за мен. Не знам кое му е неудобното на факта, че ако мм е получил нещо, то е негово. Мен тоя факт не ме притеснява, нито факта, че мм можеше да е с Пенка, не с мен. Обаче сме семейство и утре аз ако се гътна преди мм, моята лична собственост става негова и обратното. А това дори няма чак толкова значение.
От изписаното от теб излиза, че даваш апартамент и имаш някакво право да навлизаш в личното пространство на младото семейство. Както не си длъжна да го даваш, така и те не са длъжни да го търпят това.

# 513
Ще я четем снахата на Тайс тука...
Доста грубо да отидеш в чужд дом и да определяш кой къде да седи.

# 514
Ми да седи, майко мила. Седии ме " обича"
И аз не я искам, хора.
Имам дете, отгледано. С история. Някоя му е настояща.
То няма нищо извън  нея. Смях

# 515
Ще я четем снахата на Тайс тука...
Доста грубо да отидеш в чужд дом и да определяш кой къде да седи.
Много грубо и нагло, да. Съмнявам се да го направи де, но вероятно и се иска. Обратното също ми е немислимо - никога моите родители не биха постъпили и не са постъпвали така с партньора ми. Не си го представям даже - да дойде майка ми или баща ми и да кажат - ти работа нямаш ли си някаква другаде из апартамента? Безумие. При това имотът е мой като собственост. Но и аз не бих позволила такова неуважение де, нито те биха се изявили просташки.
Неговите роднини, обаче, нахалстват до известна степен у дома, което не ми се нрави /нахалството е едно от нещата, които не понасям/, но чак такова чудо да ме "гонят" от стаята у нас не е било. И едва ли ще бъде.

# 516
  • София
А защо сина не идва у вас?
...
По-рано в темата нали обсъждахме манталитета "домът на сина е мой"... Ето го нагледно. След като даже не се сеща да му предложи да се видят двамата на друго място.

# 517
  • София
Нищо не излиза, за пореден път извърташ думите. Аз съм "за" възпитанието и любезното отношение, казах единствено, че ако партньорът на "детето", яхне метлата да се разполага, е нагло за мен и не бих се изкефила дори, ако "детето" съм аз. Има си начини да поставяш граници и когато те са обвързани с нещо, което не е твое, следва да не е влизане с бутонките - примерно да изгониш родителя.

# 518
Нищо не излиза, за пореден път извърташ думите. Аз съм "за" възпитанието и любезното отношение, казах единствено, че ако партньорът на "детето", яхне метлата да се разполага, е нагло за мен и не бих се изкефила дори, ако "детето" съм аз. Има си начини да поставяш граници и когато те са обвързани с нещо, което не е твое, следва да не е влизане с бутонките - примерно да изгониш родителя.
Е, то ако цял живот ще живееш като чужд някъде, тази мъка по-добре да се прекрати или с изнасяне в общ дом или с развод/раздяла.
Цял живот ще мълчиш и търпиш, щото някой дал имот на сина си. И права няма да имаш там.
Домът, в който ние живеем е мой. Никога не натяквам и изтъквам това пред партньора си. И също се съобразявам с мнението му кой и кога да идва у дома. Защото ми е важно и живея с него, той обитава този дом, не е някакъв предмет тук без мнение. За сметка на това, обаче, неговите роднини се натрапват успешно и често се държат сякаш домът е и техен 😄. Но и това някак ще трябва да редуцирам във времето.

# 519
Истината е, че майките на момчета са вечни заложници на момичетата им. И се правят, че ги харесват. За да си виждат внуците
Оттам произлизат следните проблеми
Внуците не са на сина
Имаш ли син, си отгледал чужд
Никой си.
Стой У ъгъла и бъди звяр по снаха

# 520
  • Melmak
Не знам какво имаш предвид и какво разбираш под “яхване на метлата”. Разбира се, че най-добре е да има отношение и взаимно уважение. Ако и двете страни са така, ще е най-лесно за всички. Но да си цял живот притурка, защото свекърите са дали апартамент на детето си, за мен е неприемливо. Аз не съм дошла от марс, че да търпя неприемливо отношение. Чак гонене е силна дума, какво значи да го изгониш? Няма нужда от грубости, но от граници, да.

Таааайс, много си ревнива!

# 521
Таис,
за тайните - свекърви и тъщи не трябва да имат илюзии. Щстливите млади всичко си споделят. И насаме да се виждат, после всеки "рапортува".
Дали ще се виждат на 4 очи майката и син/дъщеря, общо правило няма.  За разбиранията съм чувала всякакви варианти. За да няма обидени, трябва да се изговори.
Ясно е, че ако ти отиваш при тях, е тъпо снахата да се крие. Но могат да се намерят хубави варианти - синът да идва в кантората или у вас (със или без предлог за помагане), да се разходите заедно (без предлог) или да ти помогне в избора на нещо си.
Моето виждане е, че е нормално майка и дете да искат време насаме. А партньорът/ката трябва да уважи това желание.

# 522
  • София
Къде пише да нямаш права? Правото на ползване е право и се упражнява успешно при СИО под формата на "семейно жилище".  
Казвам единствено, че можеш да гониш, когато си купиш.

Пандора, примерно, ако сте в лоши отношения, да ѝ хлопнеш вратата. Или да казваш - виждайте се с майка ти извън дома, да не ми стъпва тук, защото [еди- какво си] Това са ескалации, които при нужда можеш да изпълниш, но не в чужд дом.

Не знам защо обръщаш всичко към теб. И започваш да даваш примери, които не са релевантни на казаното. Да кажеш, че са те хванали на калъп е тлъст намек, но не и разполагане и влизане с бутонките, т.е. това, което аз визирам, сякаш не важи за вашите отношения. Не се възмущавай излишно.

# 523
  • В полите на Пирин планина
Боже, Таис, а не се ли радваш, че синът ти си има половинка?!
А нямаш ли ти с какво да се занимаваш, че се буташ при тях?! Остави го този син да диша!

Казвам ти го като майка на две, големи вече, момчета (единият млад мъж).

# 524
Боже, Таис, а не се ли радваш, че синът ти си има половинка?!
А нямаш ли ти с какво да се занимаваш, че се буташ при тях?! Остави го този син да диша!

Казвам ти го като майка на две, големи вече, момчета (единият млад мъж).
Какво бутане, човек.
Ходя по уговорка за нещо. Уговорката е да им свърша нещо. Ю ри ди чес ки и. Без пари. Щот така
Всичко си имам работа, приятелки, семейство.
Какво " бутане" видя, олеле.
Дано не стигна да се бутам
.показвам друга гледна точка. И аз не примирам за снахата. Ама хич

Общи условия

Активация на акаунт