С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 31 854
  • 745
  •   33
Отговори
# 585
  • Другата България
Тайс, много се надявам последното ти оплакване да е поредната ти измислена драма в темата.
Не е според мен. Съвсем истинско си е, не за първи път се пише с такава неприязън към тази “снаха“, която хем е по-голяма от сина, хем е с голямо дете. Което между другото /уж/ свекървата харесваше, подаръци му правеше.....явно с надеждата да е било нещо временно, то пък се оказало 6 години /ако и това е истина/. И вече е “посредсввена“.
Тъжна история. А и малко гарнирана с алкохол според мен, сефте.

# 586
Не знам, защо си мислите, че синовете ви умрат да слушат за леля Пенка, с която не са се виждали от 10 години. Ще ви издам една тайна, умират от досада.
Иначе, ясно че проблемът е друг. По-възрастна е и с дете. И сега как да му начукваме канчето, като е все с нея.

Ами ако тая леля го е гледала по странно е да не му пука жива ли е, не ли? Леля му е, как няма да му пука.

Тия хора си имат бекграунд, близки, имотни отношения, минало. Не му пукало.

И откога, откакто има жена Simple Smile  Щото тя мисли така...

Таис очаква съвсем нормално поведение. Хората трябва да проявяват такт и да оставят партньорите си насаме с близките им, ако някой от тях ги посети. Ако силно желаят присъствието ви, те ще го покажат.

От мен толкоз по казуса  Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 20:36 от Iris04

# 587
На мъжете им пука за майките и бабите им, от там нататък не се интересуват особено. А за приятелките на майките си, слушат от учтивост.

# 588
  • Пловдив
Кое ми е трудно?
Снаха ми е посредсввена. За съжаление
То пък твоя син щото е много велик. Сигурно за теб, ама едва ли за всички.

Добре де, какво необичайно иска Таис. Аз не мога да си представя да си виждам детето само в присъсвие на партньора. Или да не мога да го видя насаме и тях. По телефона е едно, в дома му е друго. Тоя дом е и негов, би трябвало да може да приеме майка си, а партньорката да им даде  време. Толкоз пък да е трудно да се сети...
Таис няма какво да иска от СНАХАТА, Таис може да иска от собственото си дете. Обаче, очевидно, "детето" не иска да си прекарва времето с Таис, а иска с жена си.

# 589
Таис,
ще ти дам друга гледна точка (да предположим, че аз съм снахата).
Идваш у нас, за да вършиш работа. УАУ. Ами няма да те оставя сама, невъзпитано е. Ще стоя от уважение, ще слушам стари истории, ще се смея на шегите, ще предлагам чай, кафе, пържоли, ядки и десерти.
Каниш ни ДВАМАТА. Мега просташко е снахата да откаже поканата, защото не й се ходи.

Затова (поне първия път) се измисля благовиден предлог, класика е - сине, ела да преместим хладиника (гардероба....), никой не иска снахата да вдига тежко. Така да се каже търси се работно посещение, а не гости.
Или директно се казва - искам да обсъдя нещо насаме от лично естетство. Следва четка към снахата - аз знам, че сте близки и всичко ще й кажеш, но пред нея ми е трудно да се отпусна. Така снахата не е изключена, а само не присъства при споделянето.

# 590
  • София
Майките на хората са хора като всички нас. До една възраст си имат хобита, работа, интереси, теми, изкуство, не са по презумпция изкукали бабички, на които леля Гицка от 8-я етаж им е пътеводната звезда в живота.

# 591
  • Пловдив
Майките на хората са хора като всички нас. До една възраст си имат хобита, работа, интереси, теми, изкуство, не са по презумпция изкукали бабички, на които леля Гицка от 8-я етаж им е пътеводната звезда в живота.
Ама на Таис очевидно и е. И си го казва тук.

# 592
Таис не може да иска от снахата, но може да очаква. Нещо толкова нормално, като да я остави насаме със сина и, като отиде у тях.

Защо не става, аз имам предположения, но не е в полза на снахата. Или е безкрайно нетактична, или не иска да изпусне милото и за секунда.  
Във всеки случай, не е окей така.

# 593
  • Пловдив
Така не може да иска от снахата, но може да очаква. Нещо толкова нормално, като да я остави насаме със сина и, като отиде у тях.

Защо не става, аз имам предположения, но не е в полза на снахата. Или е безкрайно нетактична, или не иска да изпусне милото и за секунда.  
Във всеки случай, не е окей така.
Пак питам - къде го в тази ситуация тоз голям, пълнолетен, във връзка, но и ужасно привързан към майка си син? А, къде е? А аз виждам и как си личи, че сина не предпочита да е насаме с майка си, не приритва да прекарва време с нея. Таис не иска да го признае, но...... то се вижда. И понеже не може нейното безценно чадо да е виновно, дай да обидим чуждото. Снахата била посредствена, не прави така, че сина да се среща насаме с майка си. Пък то... Който иска - намира начин.

# 594
  • sofia
То ясно, че майки всякакви има, ама постовете на tays не звучат адекватно. Мери Ан е дала възможно обяснение.
Отделно, неспособността да вербализираш желанието си пред собствения си син, да го видиш насаме, говори за не по-малка посредственост от тази на снахата.

Да допълня, че на мен пък ми е било интересно свекърва ми като разказва за някакви хора. Може много да се научи за семейната динамика, нрави и история. А и разни личностни качества се разкриват при подобни разкази.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 20:53 от vesi1

# 595
Този син бил идиот. Явно не толкова, че да не е наясно, че майка му не може да диша снахата и предпочита да не са насаме, за да не може да му мели на главата.

# 596
Пък то... Който иска - намира начин.
+1000
Стигаме до темата, че жените говорят с намеци. Аз от намеци не разбирам, дори не опитвам. И ясно го обяснявам на хората, които често общуват с мен, искат ли нещо, директно си казват.

Ако ММ или майка му, искат да са на 4 очи, казват си. Имам голяма дъщеря, ако искам да говоря нещо само с нея - казвам си, впиши ме в програмата. Разбираме се дали ми е спешно или не. И нямаме драми.
Не мога да си представя, че ще чакам чуждо дете да се сети, а няма да си кажа директно на моето (голямо) дете.

# 597
Аз пак да попитам : как свекървата да разбере, че е нежелана, ако снахата скача да посреща?
И как се извежда син от собствен дом, за да си говорите глупости без снахата?
Ако домът е на сина, примерно

Заключете тази нахална снаха в килера.

# 598
Еми да, но той какво да ѝ каже - Миме, като дойде майка, излез за малко.  Кой ще каже такова нещо на жена си, някой самоубиец.

# 599
Имам позната, която не остава насаме с майка си, винаги гледа да е със съпруга си, за да си спести нерви и скандали. Мъжът ѝ е като щит между нея и майка ѝ. Тази ситуация ми прилича на такава.

Общи условия

Активация на акаунт