С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 315
  • 745
  •   7
Отговори
# 675
Да, имам спомен от малка, когато майката на моята майка, когато ни идваше на гости и спеше при мен, ходеше по нощите да подслушва родителите ми какво си говорят в спалнята.
Постоянно даваше акъл какво да правят, какво да купуват, къде да почиват, какъв цвят да боядисат стените.
Естествено детето е виновно винаги, че позволява вмешателство, независимо син или дъщеря.

# 676
  • В полите на Пирин планина
Виж сега - нищо лошо няма синът (дъщерята) да споделят с мама, да си лафят, да се виждат...
Всичко е въпрос на баланс и на това мама да знае за себе си, че има друг човек в живота на детето.

# 677
Уха, гледам над 100 коментара и се чудя какво се е случило. Досега от Тайс съм чела само уравновесени мнения и логични разсъждения, като това, че е искала да разделя сина си с предходната снаха, не съм го чела, явно е било доста отдавна.
Учудвам се на коментарите ѝ сега. Уж посредствена снаха, с дете, не я харесва, пък не си измисли оправдание, че да не ѝ идва на гости, а ѝ козирува с торта и какво ли още не. То тази снаха явно живее в заблуда, че е много желана и търсена, щом така ѝ се откликва. Според мен трябва да покажеш, че (явно) не ти е приятно да ти идва на гости.
По въпроса за това, че седи в стаята и не можеш да се видиш със сина ти, са те посъветвали вече. Смятам, че го прави от уважение и ѝ е чисто и просто неудобно да излезе. Ако е същата, за която беше писала, че като е чула, че ще идваш, то е решила да не излиза на фитнес, то със сигурност е така положението. Примерно аз също тренирам и ако знам, че свекървата ще дойде у нас, то ще ми е неудобно да си изляза ей така, знаейки, че ще дойде предварително.
Иначе, когато е у нас непрекъснато ходя из другите стаи и си намирам работа, че да си седи сама със сина си. В повечето случаи си казват две приказки, после като намина то тя или е зяпнала тв/решава кръстословици, а той или е дошъл при мен или си е хванал телефона, та не оставам с впечатление, че нещо кой знае какво си говорят. През вечер говорят по месинджър (не знам защо не пробваш така да се чуете), където тя му задава един и същи въпрос - какво ще ядете?! Гледам да съм надалеч докато говорят, за да не се дразня като го чувам за н-ти път.
Разбира се, при теб може да е по-различно.

# 678
Римо, същата е, поздравления, че помниш детайли. Само Куку не е права, че съм разделила сина с предната. Просто писах за огромния проблем, като се оказа за форума, че 300 000 задължения към банки през 2018 година не са проблем да ги плаща синът ми на 25 🙂. Колко му е в името на любовта. Те си се разделиха по други причини и е тъпо пак да развенчавам клюки, че не съм се бъркала.
И да, до преди месец съм приемала партньорката на сина ми като свое дете. Така че тортите, киното, шопинг и т.н. са си били искрени.
Дискусията наистина тръгна от оплакване на Биборана, вкарах друга гледна точка за това снахата да се чувства длъжна да стои на педал, че свекървата дошла. Дошла по задачи, не нарочно поканена. Защото има разлика. Не знам колко пъти да обяснявам, че не се бъркам, не вземам страна, помагам при нужда. Много странно защо ме харесват тия снахи. Очевидно има защо, колкото и да не го искам.
Та наистина не се оплаквам от снаха, а дадох пример, че и да ми стърчи на главата на балкона, докато пуша и пия кафе, от една страна, ми е неудобно, от друга страна, е ненужно.
Дано снахите в темата да правят разлика между добро възпитание и необходимост. Свекървите не са лейдита, че да сте длъжни да им правите компания, когато не сте ги поканили нарочно.

# 679
Тайс, дошла по задачи , не е едно и също с имаме история, говорим си , че съм видяла стар познат, за който се сещаме смешка , ама нямам желание да обяснявам на снахата. Цитирам по памет.
   Ясно е , че не харесваш снахата. "Стърчи" ти на главата , докато пиеш кафе и пушиш на балкона на дома, в който тя живее с твоя син. Ама и отношението към сина не   е много окей, да го наричаш идиот и глупак , в предишни постове. 
   Създаваш впечатление на вкопчила се в сина си майка, за която никога няма да има достойна снаха. Ако са му толкова кофти изборите, може би вината е другаде, не в снахите.

# 680
Марулета, благодаря ти за вкопчването.
След гимназия го отделих, голямо вкопчване беше.
Споделям в тема за свекърви, че има и проблем, ако снаха ти досажда. Да, по задачи съм била в дома ИМ. Не по покана. На мен времето ми е ценно, имам си приятелки, мъж и личен живот.
Хубава теза за вкопчването, но го приемам за лична нападка. Ти нали си модерна. Не спря да го навираш в темата. Аз не искам внимание, дори не си го търся. Авторитет съм и така се държат с мен. Затова ми е тъпо като ги почните тук. Ти така, пък аз ехей. Живи и здрави, и ти ще имаш снаха. Но не си пишете какво ви е, щото сте над нещата.
Аз поне си казвам.
И да, тъпо е да те поканят на екскурзия децата, и да очакват от теб да си аниматор. Естествено е свързано с хора от миналото и снахата не ги знае. И се почват предистории. Дали и е приятно, не знам. Нали сте на мнение, че е възпитана, поне е такава, де. Но аз смятам, че като съм поканена, те трябва да говорят. Но нищо не им се случва, или не го възпроизвеждат. Щом няма емоция, няма и случки. Така го разбират живота- прагматично.
Та и това не ми е жест. Факт.

# 681
А добре, тайна ли е защо си си променила отношението към нея? Понеже пишеш, че до месец си я приемала, затова се чудя защо така си се настроила на 360градуса след това?

# 682
  • София
180° Grinning
360 са пълен оборот.

Иначе, встрани от конкретната тема, и мен ме дразни някой да ми заразказва колко е над нещата, ама когато казвам нещо за мои си неволи. Забелязала съм, че точно тия хора са най- истерични, когато става дума за техния задник.
Един сериен кръшкач ми/ни каза, че е висша форма на организъм (ъъъ?) и любов да можеш да пуснеш човека, когото обичаш, да си задоволява нуждите.
Еми, амеба съм, нЕма проблем.

# 683
Математиката не ми е силата, но образно казано. 😆 Чудно ми е какво толкова може да се е случило. Да не би да не е знаела, че има дете от предна връзка и сега да е научила…

# 684
  • Melmak
Еее, 6 години да крият детето???

# 685
Вероятно са заговорили за брак и дете, то какво друго драматично да е случи?

# 686
Няма да кажа пък 😜
Ехееее, много яко. Дете чак.
Прозаично е , както всичко останало.
Малко предизвестено.
Досега не съм се месила, наистина и пълната катастрофа е налице всеки път. Започвам да разбирам тези свекърви, дето се бъркат, честно 👍
Вероятно са заговорили за брак и дете, то какво друго драматично да е случи?
Уцели.

# 687
Каква кататрофа, нали са живи и здрави. Брак и дете си е супер. Помислих, че кой знае какво станало...!

Чудя се моята свекърва как е оцеляла при появата ми. Ама тя беше живяла 10 години в чужбина и явно е по-ларж Simple Smile

# 688
Последно и спирам. Снахата ще ражда, ако синът го гледа. Тя ще прави кариера
Точка.

# 689
Е, това си е тяхна работа. Ако тя изкарва повече пари, даже е оправдано донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт