Инвитро/ малка матка

• 411
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, преди два дена бях на преглед при моя гинеколог по който ще правиме инвитро , и за пръв път чух да ми се казва че мойта матка е малко по-Малка от стандартната и че такива матки малко по трудно искат да забременяват, Някой имал ли същия проблем и как мина вашета инвитро процедура?

# 1
Какво значи малка? В сантиметри имате ли измерено?
Матката си променя големината и дебелината ежемесечно. И при бременност увеличава размерите си , което е нормално, така че няма такова нещо като малка матка. Понякога лекарите в стремежа си да обяснят някакви неща, объркват още повече пациентите си.

# 2
Матката си променя големината и дебелината ежемесечно. И при бременност увеличава размерите си , което е нормално, така че няма такова нещо като малка матка. Понякога лекарите в стремежа си да обяснят някакви неща, объркват още повече пациентите си.
Разговора беше Докато ме гледаше, че матка та ми е малко по-малка отколкото трябва , като го питах дали е заради възраста , отговора беше не, на тази възраст трябва да бъде вече със стандартни размери и че с такива матки не искат много много да бременеят и се чудя дали не го е казал за да настрои че може да не стане от пръв път

# 3
Разговора беше Докато ме гледаше, че матка та ми е малко по-малка отколкото трябва , като го питах дали е заради възраста , отговора беше не, на тази възраст трябва да бъде вече със стандартни размери и че с такива матки не искат много много да бременеят и се чудя дали не го е казал за да настрои че може да не стане от пръв път

Нищо не се знае, матката си нараства от хормоните, не би трябвало да е проблем.

# 4
  • Sofia
И при бременност увеличава размерите си , което е нормално, така че няма такова нещо като малка матка.
Аз знам, че не е баш така.
На мен АГ ми е обяснявала, че матките си имат определен капацитет. Точно както балоните. Един може да се разтегли много, друг просто да не може да се раздуе повече. Същото е и с матките. В повечето случаи природата го е съобразила, но понякога матката наистина е малка, което затруднява износването.
Но за пръв път чувам, че може да създава проблеми и при зачеването.

# 5
+1 към горното. Моя позната е с малка матка. Няма проблеми със забременяването, но когато дойде време да ражда се мъчи 20+ часа и накрая роди секцио. Тогава й казаха, че е матката е малка и контракциите са й били прекалено слаби, а бебето нямало как да премине през толкова тясна шийка. Естественото раждане не е вариант за нея.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 12:18 от Tessaria

# 6
По-скоро доктора Ви подготвя, че няма да се получи от раз. То в действителност много рядко се получава от първия път.

# 7
  • София/Севлиево
А не ви ли предложи решение на проблема?Аз имах сходно преживяване преди години,но се дължеше на сраствания в матката, които отстранихме с хистероскопия.Помня думите на акушерката, която бе с доктор Цветков(той ми я прави,беше без упойка,но и не болеше чак толкова)-"Ето сега от гарсониера стана мезонет и ще има достатъчно място дори за две бебета"...

# 8
А не ви ли предложи решение на проблема?Аз имах сходно преживяване преди години,но се дължеше на сраствания в матката, които отстранихме с хистероскопия.Помня думите на акушерката, която бе с доктор Цветков(той ми я прави,беше без упойка,но и не болеше чак толкова)-"Ето сега от гарсониера стана мезонет и ще има достатъчно място дори за две бебета"...
Преди да дойда при този доктор, ми се правише лапороскопия с премахване на тръби и сраствания . Така че мисля би ми ги махнали.

# 9
Преди да дойда при този доктор, ми се правише лапороскопия с премахване на тръби и сраствания . Така че мисля би ми ги махнали.
Лапароскопията оправя сраствания отвън, не вътре в матката. Кой д-р Ви я прави?

Общи условия

Активация на акаунт