Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 13 658
  • 314
  •   2
Отговори
# 105
Честита Нова година! Здраве, здраве и пак здраве!
Мили дами,
Аз пак за питам: днес ми дадоха Верзениос и трябва да го почвам 
/по две таблетки на ден/.
Хвърлих едно око на страничните ефекти и пак се ошашках.
Ако някой има опит с Верзениос, може ли да сподели какво да очаквам? И ако е толкова страшно, какво мога да направя за подобряване на ситуацията ...
Инак започнах Аримидекс и всичко с него е нормално.
Питах и за следене оттук натам и ми казаха скенер на определен период от време. 
Предварително благодаря на всички, които ще отговорят!

# 106
Верзенио ,най-често се отразява на храносмилателната система (гадене,разстройство) и кръвната картина.
Избягвай храни богати на фибри,поне в началото...и постепенно ще разширяваш менюта,ако нямаш проблем.Може да пиеш стоперан(имодиум).
Кръвната картина,пускай веднъж месечно.Следиш неутрофили и левкоцити.
При нас е трудно,лабораториите не ги правят.Но мисля,че София , Пловдив нямат този проблем.
Но,тръгни позитивно...много пациенти,нямат проблеми..
Други,като дъщеря ми,се наложи редуциране на дозите,и година по-късно,нещата станаха поносими.
Късмет!

# 107
  • ПЛОВДИВ
Честита Нова Година, момичета и момче! Да бъдем живи и здрави и само хубави резултати!
Nova_kotka, и аз съм на Верзениос от миналата година. Ще ти дам мой изпитани методи срещу диярия. Яж сварен ориз с кисело мляко, когато разстройството е силно и вечер преди лягане един пробиотик. Избягвай в началото да ядеш мазно, сурови зеленчуци и по-малко стрес и тревоги! Възможно е да имаш кашлица и да ти изсъхва гърлото за това взимай бонбон за смучене И повече вода.

# 108
  • Sofia
Нова котка, също съм на Верзениос. При мен основното беше жестокото разстройство, което така или иначе не можах да овладея с диета и таблетки и ми редуцираха дозата след третата опаковка. След редуцирането нещата се нормализираха. Кръвни би трябвало да ти изискват на всеки три седмици, защото за толкова стига една опаковка и трябва да ходиш в болницата в която се лекуваш за нова. Аз си правя кръвни в Цибалаб, там в ПКК присъства всичко нужно, отделно си пускам ALAT , ACAT и креатинин. Ако се лекуваш в Надежда скенер назначават през 3-4 месеца.
Не се шашкай, в листовките винаги пишат всичко, което може да се появи, като страничен ефект, но това въобще не е задължително.

Пожелавам ти всичко да е наред! Ако с течение на времето ти изникнат въпроси или друго, пиши ми.

# 109
Всичко ще бъде наред Simple Smile Много оптимизъм, вяра и силен дух за всички! Дай Боже, амин!
Здраве и радости през Новата 2026 година, и от мен, готини хора ❤

# 110
Здравейте, от може би 2-3 седмици имам петехии по краката. Отначало не им обръщах внимание, но сега гледам, че се появяват още. Дали е притеснително? Другата седмица чак ще се видя с онколожката. Може ли да е от някое от лекарствата - аримидекс, золадекс и вече имам поставена акласта. Всъщност пих сега и ципрофлоксацин за цистит. Може би е от него

# 111
Здравейте, моят въпрос е във връзка с ТЕЛК - какви права се ползват при процент под 50 %. Става въпрос за свекъра ми с 44 %, той ме попита, но моят е 82 % и едва ли ще има същите права. Въпросът ми не е свързан с нашата диагноза, но тук има много начетени хора и ще съм ви благодарна ако ми спестите търсенето на информация по институциите.

# 112
  • Добрич
Под 50% практически няма подпомагане.
За работодателя има значение, защото има противопоказания за условия на труд.

# 113
Под 50% практически няма подпомагане.
За работодателя има значение, защото има противопоказания за условия на труд.
Благодаря, Вела, а син талон за паркиране, винетка, данък или инвалидна пенсия ?

# 114
За много години, момичета и Марсиян! Здраве, здраве и много здраве през новата година!
Vinci, не. Под 50% няма право на тези придобивки.

Момичета, аз пак с казус. Днес си направих Декса изследване, оказа се, че имам остеопения (-1.7). Пуснах вит Д 25-OH, нисък е. Референтни 80-250, оптимални 80-130, а аз съм с 41 nno/l. Тъй като онкологът не се впечатлява от тези резултати , може ли вие да ме насочите какво да взимам. Доколкото разбрах трябва да приемам вит д3 около 4000 IU дневно+вит К2 и магнезий, докато наваксам. Какво ползвате вие? Комбинирани, по единично, конкретна фирма?
Благодаря ви и прегръдки!

# 115
Дъщеря ми с подобни резултати,за вит Д.,беше.
Онколога изписа за  8 седмици,по 50000 на седмица.След това 5000 + вит К2,дневни.Ползва комбиниран препарат.За около 6 м влезе в оптималните граници,пак е по- близо до долната граница.Но го поддържа .
Магнезий,омега 3-6-9.И консумация на протеини,от животински произход са важни.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:34 от неда2

# 116
  • Sofia
За много години, момичета и Марсиян! Здраве, здраве и много здраве през новата година!
Vinci, не. Под 50% няма право на тези придобивки.

Момичета, аз пак с казус. Днес си направих Декса изследване, оказа се, че имам остеопения (-1.7). Пуснах вит Д 25-OH, нисък е. Референтни 80-250, оптимални 80-130, а аз съм с 41 nno/l. Тъй като онкологът не се впечатлява от тези резултати , може ли вие да ме насочите какво да взимам. Доколкото разбрах трябва да приемам вит д3 около 4000 IU дневно+вит К2 и магнезий, докато наваксам. Какво ползвате вие? Комбинирани, по единично, конкретна фирма?
Благодаря ви и прегръдки!

Лейди, аз съм със стойност 86 витамин D при минимална 50 и взимам по 2000 единици дневно.  След декса скенер и гранична зона в едната тазобедрена става към червено,  ендокринолог ми изписа допълнително калций ( трябва да погледна дозировката,  че не съм го почнала още) и витамин D 3000 единици дневно.  Допълнително,  ще започвам и бифосфонат, но това вече е друга тема.

# 117
Калций,само при доказан недостиг,след кръвен тест!

# 118
  • Sofia
Калций,само при доказан недостиг,след кръвен тест!
Неда, при мен го изписаха, нищо че съм в норма. При прием на бифосфонати се приема калций, въпреки че е в норма. Отделно попитах ендокринолога за К2, според нея е рекламен трик.  Не казвам, че е права! Всеки лекар с неговата си теза.  Дори според нея тези 2000 единици,  които приемам са си ок, щом съм в референциите.

# 119
Мойто вит Д е към 20 и ми казаха 3000 единици/6 капки вигантол, но с нещо мазно за по-добро усвояване. Например ядки.
Едната лекарка ми изписа калций, другата каза, че води до порочен кръг от запек и съответно лошо усвояване и ми каза да ям по 1 кофичка нискомаслено кисело мляко на ден. По-добре било, а ако може и някое да не е с нишесте/сухо мляко сгъстено, а истинско.
Аз съм с остеопороза направо и ми сложиха акласта ноември месец.

Общи условия

Активация на акаунт