Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 12 448
  • 284
  •   6
Отговори
# 255
Storytime, невярваща, че изобщо се случи и аз още съм. Запитай се ще има ли практически смисъл от ревизии? Също ще има ли значение за по-нататъшното лечение? Това трябва да се проучи. Има ли разлики между двете имунохистохимии?

# 256
Storytime, невярваща, че изобщо се случи и аз още съм. Запитай се ще има ли практически смисъл от ревизии? Също ще има ли значение за по-нататъшното лечение? Това трябва да се проучи. Има ли разлики между двете имунохистохимии?
Да, има значение. Дойдоха ми в повече глупостите на докторята. Нито четат документацията, нито чуват пациента. Само рецитират.

# 257
Каква ти беше първата хистология?
Принципно ревизията на материала се прави преди, а не след завършило лечение.
Но винаги си трябва ревизия.

# 258
  • Sofia
Storytime, кое те кара да не те хваща сън? Съмняваш се в ефективността на лечението или дали наистина е било рак?  Моля те, припомни данните от имунохистохимията и какъв е бил отговора от лечението? След операцията какво пише в хистологията? Ако има разминавате, да се съмняваш, но ако е едно и също - защо? Не е добре да изпадаш в съмнение. Пътят към възстановяването е приемането на случващото се и да откриеш причината за негова поява. Всички заболявания са отговор на нещо, което ние не правим правилно и в повечето случаи е до вътрешната ни нагласа и отношение към нас самите или заобикалящият ни свят.

Ако не вярваш на лекуващият ти доктор, смени го. Доверието е важно.

# 259
И аз в отбора на съмняващите се. След химиотерапия, операция и лъчетерапия на първата среща с онколога за таргетна терапия се оказа, че не ми е направена имунохистохимия, а само хистология след операцията. Не съм от София и ми е много трудна комуникацията, защото към момента не мога да отида на място. В крайна сметка успях да разговарям с лекар от патологията, който уж обеща да направят изследването, но пък ми каза, че неточно е посочен остатъчен тумор 5%, бил много повече. Направо съм в шах! Тъкмо се бях поуспокоила, че нещата са в релси и се движат в правилна посока и сега пак драма! Става въпрос за Онкологията в Дървеница. При друга жена, с която ни оперираха заедно, също имаше проблем с хистологията. Сега изпитвам сериозно съмнение мога ли въобще да се доверя на изследването?

# 260
  • София
Момичета, правите ли ръчен лимфен дренаж?
Притеснявам се доколко е ОК за нас и попадам на различни мнения?! Няма да имам скоро среща с онколога си.

Иначе, на мен лично в онкологията Дървеница в хистологията ми бяха написали една диагноза с думи и друга като код. Това беше много подло, защото на колкото и лекаря да бях показала резултата от хистологията , всеки поглеждаше едно от двете и коментираше лечение...., докато накрая аз не бях достатъчно запозната, за да забележа сама това разминаване.

# 261
Здравейте,
Започнах Аримидекс и Верзенио.
Имам два въпроса:
1/ След Х-то веждите и миглите ми се възстановиха.
Обаче сега забелязвам, че веждите сякаш спират да растат. За косата нищо  не мога да кажа.
Пак ли ще се върна на изходно положение с вежди, мигли?
2/ някой беше казал да си пускам и чернодробни заради тези препарати.
Въпросът ми на всеки три седмици /когато си правя кръвни изследвания ли да ги пускам/ или може и по-рядко.
Благодаря на всички, които ще отговорят! 

# 262
Нова котка, аз съм на Верзениос. Като отида в болницата да си ги взема, сутринта ми пускат кръвни, след като излязат резултатите лекар ги гледа и ако всичко е ок ми ги изписват от болничната аптека. Досега всичко е било добре.

# 263
Здравейте,
Започнах Аримидекс и Верзенио.
Имам два въпроса:
1/ След Х-то веждите и миглите ми се възстановиха.
Обаче сега забелязвам, че веждите сякаш спират да растат. За косата нищо  не мога да кажа.
Пак ли ще се върна на изходно положение с вежди, мигли?
2/ някой беше казал да си пускам и чернодробни заради тези препарати.
Въпросът ми на всеки три седмици /когато си правя кръвни изследвания ли да ги пускам/ или може и по-рядко.
Благодаря на всички, които ще отговорят! 
При мен веждите пораснаха до някъде след хт и вече трети месец не помръдват. Рехави са и без форма (но аз ги рисувам). Надявам се да се сгъстят с времето и да си върнат първоначалната форма.

# 264
Мариша, точно ръчния е хубав Simple Smile
Само разучи кой ще го прави и дали има знания, за да го прави :*

# 265
  • Варна
Nova Kotka, би трябвало да не ти пада косата от Верзенио. Отначало когато си на таргет, освен кръвните в онкото, за получаване на лекарства е хубаво и ти да пускаш контролни, за да видиш как се движат. Направление вземах от личната. Ние пускаме, кръвна картина, асат, алат, ггт, алкална фосфатаза, CRP, желязо, калций. Хубаво е да пуснеш и вит. Д, но се плаща. Ако има понижени или завишени, отиваш в онкото и казваш. От Верзениото, доколкото знам има основно, разстройство, но се контролира с Лекарства.

# 266
И аз в отбора на съмняващите се. След химиотерапия, операция и лъчетерапия на първата среща с онколога за таргетна терапия се оказа, че не ми е направена имунохистохимия, а само хистология след операцията. Не съм от София и ми е много трудна комуникацията, защото към момента не мога да отида на място. В крайна сметка успях да разговарям с лекар от патологията, който уж обеща да направят изследването, но пък ми каза, че неточно е посочен остатъчен тумор 5%, бил много повече. Направо съм в шах! Тъкмо се бях поуспокоила, че нещата са в релси и се движат в правилна посока и сега пак драма! Става въпрос за Онкологията в Дървеница. При друга жена, с която ни оперираха заедно, също имаше проблем с хистологията. Сега изпитвам сериозно съмнение мога ли въобще да се доверя на изследването?
Привет, моята операция беше юни 2025 г. в Онкологията в Дървеница и точно тогава имаше голяма промяна в състава на патолозите. От различни лекари, включително работещи там, оставам с впечатление, че нещо не е както трябва и често препоръчват второ мнение на друго място (макаер че второто мнение се препоръчва и без това). В моя случай не се наложи, защото съвпадна с хистологията от Токуда (там ми правиха биопсията), а и имах пълен отговор. Но ако имаш съмнение, най-добре още 1 мнение. Д-р Факирова от ВМА или ако бързаш, може и в Александровска.

# 267
Много благодаря, Hristinal! А направиха ли ти имунохистохимия или само хистологично изследване? Ужасно ме притеснява този остатъчен тумор, който бил повече от 5 процента. Това вероятно значи, че операцията е неуспешна. Писах на доктора, който ме оперира, но не ми отговори.

# 268
Nova Kotka, би трябвало да не ти пада косата от Верзенио. Отначало когато си на таргет, освен кръвните в онкото, за получаване на лекарства е хубаво и ти да пускаш контролни, за да видиш как се движат. Направление вземах от личната. Ние пускаме, кръвна картина, асат, алат, ггт, алкална фосфатаза, CRP, желязо, калций. Хубаво е да пуснеш и вит. Д, но се плаща. Ако има понижени или завишени, отиваш в онкото и казваш. От Верзениото, доколкото знам има основно, разстройство, но се контролира с Лекарства.

След приключване на Х и лъчето кръвните изследвания вече си ги плащам аз и затова се интересувах колко често трябва да се пускат и по-разширени кръвни изследвания - дали на три седмици или може и по-нарядко.

# 269
  • Варна
Ами в началото ги пускаме на две седмици, но вече само веднъж в месеца от онкото ги пускат. Имаше спад в стойностите, намалиха и хапчетата. Почна да пие бирена мая и Маоло по препоръка на онколожката, но нямаше полза. По препоръка от форума мина на Герисан и сега всичко е добре. Но това не значи, че на теб ще ти помага. Всеки организъм е различен и трябва да намериш правилната добавка, ако има нужда разбира се. Даже вече разбирам, дали ги пие. Вдига лека температура 37 и малко, започва антибиотик и на второто хапче, нищо й няма. Това се случи два, три пъти, пуснахме кръвни и ниски неутрофили. Вече не ги пропуска. Затова искам и CRP, за инфекции. Radmira, как имаш остатъчен тумор 5%, това за първи път го чувам. Ако не е сполучлива операцията, би трябвало да пише, нечисти резекционни линии.Ако не е помогнала химията е друго. Ако можеш, напиши точния цитат.

Общи условия

Активация на акаунт