Дилема в 4. курс – "Педагогика по география"

• 208
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
в момента съм 4. курс, специалност „Педагогика на обучението по география“. Обмислям да се откажа, тъй като практическата част ми е много трудна и психически, и физически ми идва в повече.
По принцип не искам да ставам учител, но записах специалността заради родителите си и така стигнах до 4. курс без особени затруднения. Сега обаче годината е значително по-натоварваща и с някои неща не успявам да се справя. Въпросът ми е какво бих могъл да направя, тъй като съм вече в 4. курс и не искам да излезе, че съм изгубил над три години и много пари напразно.
Интересува ме дали е възможно прехвърляне в друга специалност, без да бъда върнат в по-нисък курс. Проблемът ми е основно с педагогическата част, която ми е непосилна, особено във Велико Търново, където практиката е на много високо ниво.
Запознати ли сте как стои въпросът с практиката в Шумен, София или други университети, в които се предлага тази специалност? По-лека ли е и възможно ли е прехвърляне?
Ще съм много благодарен, ако някой сподели опит или даде съвет.🙏

# 1
Прекъсване в 4 курс си е чиста загуба на време и финанси. Обмисли добре желанието си. Предполагам обучението е 4 години. Стегни се последната година и го завърши. Напред в живота няма да става по-лесно от практиката ти. Simple Smile Аз работя (и учих) това, което искам, а има дни, в които се проклинам какво решение съм взела. Не бива да се отказваш така лесно при появата на първата трудност - щом си стигнал дотук, явно нямаш чак такава непоносимост към специалността. Simple Smile

# 2
  • София
Не е казано, че трябва да завършиш точно след четвъртата година. Може да оставиш някой изпит за септември, за да се подготвиш по-добре и да се явиш на държавния есента или през следващата година.

# 3
Здравейте,
в момента съм 4. курс, специалност „Педагогика на обучението по география“. Обмислям да се откажа, тъй като практическата част ми е много трудна и психически, и физически ми идва в повече.
По принцип не искам да ставам учител, но записах специалността заради родителите си и така стигнах до 4. курс без особени затруднения. Сега обаче годината е значително по-натоварваща и с някои неща не успявам да се справя. Въпросът ми е какво бих могъл да направя, тъй като съм вече в 4. курс и не искам да излезе, че съм изгубил над три години и много пари напразно.
Интересува ме дали е възможно прехвърляне в друга специалност, без да бъда върнат в по-нисък курс. Проблемът ми е основно с педагогическата част, която ми е непосилна, особено във Велико Търново, където практиката е на много високо ниво.
Запознати ли сте как стои въпросът с практиката в Шумен, София или други университети, в които се предлага тази специалност? По-лека ли е и възможно ли е прехвърляне?
Ще съм много благодарен, ако някой сподели опит или даде съвет.🙏
Попитайте в учебен отдел за прехвърляне в друга специалност. Но най-вероятно,  ако предметите не се  дублират ще трябва да ги карате отново

Общи условия

Активация на акаунт