Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 766
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Привет юнски мами!

Ето ме и мен отново на хоризонта!
След снощното шетане покрай гостито на кумовете ни и таз сутришното ходене по болници и банки. Поне да се похвалям, че приключих с документите за болничния и се нарочих час за безплатен 3Д ехограф! Дано не е много късно  Wink
Иначе тоолкова съжалявам че не успях да се запозная с мамите посетили курса на 9 месеца във вторник! Успях да видя снимките чак след курса  Cry Благодарности на vcu за линка!
Та се оказва, че сте били на масата точно пред мен - аз малко позакъснях - с едно червено якенце дойдох и питах кои храни са противопоказни за кърмачките. Надявам се следващия път да бъда сред вас!
За съжаление май утре няма да успея, че ми преместиха прегледа от днес за утре сутринта  Confused

Иначе:
Честото на г-жа Христова! Нека и след 50 години си спомня със същото усещане за щастие за този ден! С любимия да отгледате куп здрави дечица които да ви носят само радост!

Lioness благодаря за списачето за болницата и за вписването в списъка на юнските бебчета! Успешно преборване с всички болести!
Иначе и мен така започнаха да ме болят ставите от седмица насам... ходя като пингвин  Simple Smile Но доколкото знам то си е от някакъв специален хормон дето размеква т.е. подготвя ставите за предстоящето. Кофито е че действа не само къдено трябва... Confused

Присъединявам се и към хубавите пожелания и обща радост за нашата талисманка - мила мамо Зоя желая ти от все сърце скоро да гушнеш малкото съкровище!!

# 121
Здравейте отново!
Аз по примера на Lioness му ударих една хууубава следобедна дрямка - моля работещите мами да не ме намразват  Praynig Сега друг е въпроса какво ще правя през нощта  #Crazy, но поне ще ставам рано за курса. Я кажете, колко места ще пазим утре? Миналата седмица пазех 4, ама ми беше доста гузно. Ако сме обичайните заподозрени, май пак толкоз излизат. Та който се сети, да драсне за присъствие.

Кетка, то не, че има много време, ама ако си се решила твърдо на дървено легло, защо не видиш и поръчаш по мебелните фирми? Директно ще си избереш материал, размери и всичко като по твой вкус  Hug. Друг е въпроса ако ти кажат - изработката в срок от 40 календарни дни  Mr. Green.
Ох, мила, какво да ти кажа, дървено или не, май ще се решава като тръгнем с таткото на 'големия' пазар в последния момент. Но! Имам си една задна вратичка, а тя е, че и снаха ми, и една приятелка, имат (някъде, в някакво състояние) бебешки плетени люлки на стойка, и ми предложиха да ги ползвам! Та тия дни ще ги 'прегледам', ако могат да се докарат до подходящо състояние, ще е супер! Иначе нашите мебели са всичките по поръчка правени от приятел дърводелец (просто така ни излезе по-ефтино, а качеството е супер), та ще има време да му поръчаме след раждането и детски креват както си трябва.

Мамита, да ви попитам - болят ли ви ставните връзки между краката. Малии, каква болка е при мен, хич не завиждам на възрастните хора, дето се оплакват, че го болят краката  Crazy. Нощем и сутрин съм кат`Буратино след час по трудово в ръцете на първолаците  Mr. Green
Лелеее, не съм само аз значи! Хора, сутрин като стана, имам чувството (с извинение), че през нощта ме е прекарал цял полк!!  Joy Доста боли докато се раздвижа.. А, Еличко, за да видиш, че не си сама, да ти кажа само, че от 2 седмици не съм си виждала кокалчетата на глезените! Просто ги няма, на тяхно място си отглеждам по една хубава македонска наденица, и към нея по 5 мини сачи кремвиршчета  Joy А иначе изследванията са ми ОК, няма проблем, просто така ще е.. От една страна вече нямам търпение да си върна хубавите краченца към нормалното състояние, от друга съм се зарекла, че ако трябва ще пролежа и проспя остатъка от бременността, само и само бебо да си седи вътре до самия край! (А как ми се ходи утре до Черни Връх да видя магазина на АртеБул... ох, ужасна съм!!  ooooh!)

Хайде приятна вечер на всички и пишете все така, да има с какво да се залисвам, че за друго вече и не ставам  ooooh!

# 122
Утре отивам на изследвания при личната лекарка , защото както тя се изрази  едва ли е само от обезводняването така да ми пада кръвното. И да- приемам, дърпането на ушите !! Blush Като се почуствам добре и веднага се захващам с какво ли не и направо забравям,че съм бременна...
И мен ме наболяват връзките в таза предимно.Ако ми се наложи да стана през нощта направо си ходя сгъната.

Момичета, да ви кажа за кошчетата,които се люлеят .....
Имам брат по-малък от мен с 8 години. И нашите бяха купили кошче в бяло и синьо,но никога няма да забравя спящата ми майка ,която цяла нощ люлееше кошчето.Брат ми беше малък ,ревящ звяр с колики и се засиняваше като започнеше да реве.Като се научи да го люлеят и край...........,а майка ми си имаше кърма до много късно.(т.е. не е бил гладен)
Майка ми беше завързала един бинт за кошчето , а другият му край беше в ръката и.......... и така го люлееше.В момента ,в който тя се унесеше да спи и кошчето спираше да се люлее -брат ми автоматично почваше да реве.И така нощ след нощ,след нощ.....Затова моите щерки бяха на легло с мрежи и никакви люлеещи истории.Е голямата имаше навика да я приспивам ходейки насам ,натам, но това не е цяла нощ все пак.

Споделям това,ако може да ви спестя някое и друго главоболие.

Лионес радвам се за Оги !!

На г-жа Христова пожелавам да и се сбъднат мечтите,дори и най-смелите !!!!

Ще чакаме Parleva i MKT да се похвалят със същото !!!
И МКТ ти къде изчезна ,как си?!?! Бачкаш ли още ?!?!

Кетка и ти почивай повече! Много ви се кефя,че сте танцьори с мъжът ти-и аз съм голяма фенка на танците.Малко съм тренирала на времето .После записах голямата дъщеря да танцува .Потанцува 5 години и след като смени n на брой партньори и със всеки почваше стъпките отначало и се отказа..... Sad

Хайде повече време за почивка ви желая.

# 123
За съжаление още не мога да кажа дали ще присъствам утре на лекцията, че днес майка ми замина да види баба, по-скоро няма да мога, че мъжа ми има доста работа и едва ли до обяд ще може да гледа Емил   Sad Обаче на следващата вече съм на линия, че ми е много мъчно за вас. Всъщност може да си организираме и среща в парка сега през празничните дни живот и здраве  Hug .

Лъвичке, щом лекарите от Пирогов така твърдят, пийте антибиотика колкото казват и дано след това болест да ви забрави  Praynig

Еличко и Кети, аз нали споменах, че на бебчо ще купувам точно люлка, че креватче и кошарка си имаме и точно в АртеБул отидох, но вместо тази люлка, която си бях харесала с балдахина (и Еличко я е показала) си купих плетено кошче с гюрук и със стойка на колелца: . Цената беше много изгодна за разлика от същото кошче в Премама например, а люлката беше доста по-скъпичка. Кошчето с матраче и пълен текстилен сет беше 50 лв. , а стойката около 48, докато люлката беше към 250 май. Аз си купих и допълнителен текстилен сет за смяна, но човек би могъл и да си ушие. Все пак имайте предвид, че ползата от кошчето е само няколко месеца (като си спомня, че Емил вече се опитваше да се изправя на 7 и 1/2 -8 месеца)  ooooh! , но на мен ми върши работа. Като го сглобя и наглася кошчето ще го снимам. Има и други интересни неща там иначе, но не бих казала, че всичко е на изгодни цени  Simple Smile

И мен всичко ме боли вече, но малко остана  Grinning

# 124
Уаууу, Краси, тоооолкова е хуууубавоо! Останаха ми очите в него! Утре непременно ще отида до магазина, просто няма как!!! Васко казва, че онова от снаха ми ако става, няма да купуваме друго, дори ако е 50лв, но.....  Flutter Както казва Krassi-Mira, с това люлеене и аз съм чувала, че не си е работа, та ако старата люлка не може да се застопорява, може и да ми се отвори парашута   Outta Joint
Ох, пак се засрамих от себе си  ooooh!

Krassi-Mira, виждаш ли, пък в София най-големия зор е да се намерят сериозни... партньорки!! Момчетата, които се запалят, масово са много по-сериозни от момичетата!! И тук говорим а тийнейджъри, не за възрастни с финансова независимост и въобще. Аз не можах да си намеря сериозен партньор, защото мнооого късно се запалих - на 24. Васко тренира от 15тина години, ако не и повече, много ме е научил, а и споделяме общата любов към стандарта - валсовете са ми любими  Heart Eyes и тооолкова романтични... Пожелавам на всички влюбени да ходят на курсовете за любители, сигурна съм, че към всеки сериозен клуб има и такива, просто изживяването е... еми просто супер!

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 22:10 от Ketkata

# 125
Благодаря ви от сърце, момичета, за огромната подкрепа! Нямате представа колко много означава тя за мен и моето семейство!   bouquet А сега е време за добрите новини. Първо да ви почерпя, пък макар и виртуално по два хубави повода – успешната операция и рожденния ден на тати.  smile3510 Вчерашният ден наистина беше кошмар. Едва ли някога съм се чувствала толкова безпомощна. Няма нещо по-ужасно и страшно от това да гледаш как детето ти страда, а ти да не можеш да го облекчиш и да му помогнеш по никакъв начин. Най-страшно беше излизането от упойката. То това малкото от къде взе толкова сила, едвам я удържахме. Буствайше, плачеше... smile3518 А и часове ми беше на ръцете. На всичкото от горе не ми даваше да седна, а трябваше да крача напред-назад. Не съм усетила болка или някакво неразположение, само сърцето ми се късаше, но вечерта.... Леле, мале... Кръста ме сцепваше адски, корема ми се е смъкнал със сантиметри, че и контракции се появиха. Но днес вече всичко е наред. Само дето имам зверска мускулна треска, ама като гледам детенце колко е свежичко, и все едно нищо не е било, даже е на твърда храна(сама си иска), ми идва литна... Сега остава да се моля да е било за добро и да приключим вече с тези антибиотици. Моля се и за всички останали дечица на съфорумките, дано, дано, дано да няма повече болести.  Heart Eyes

# 126
aani, ..  Hug Hug Hug Hug Hug героиня си!! Шапка ти свалям просто!!  Hug Hug Hug Представям си какво облекчение е, че всичко е зад гърба ти, и сигурно няма нужда да те подканяме сега да се погрижиш главно за себе си  Heart Eyes Много усмивки и радости вкъщи, и весело празнуване на таткото, сигурно трябва да има бис на патерица, че предполагам и на него не му е било много до празнуване сега. Да са ти живи и здрави всичките душички вкъщи!!!  Hug

# 127
Отново много благодаря на всички!!! Hug
Показах поздравите ви на г-н Христов,та сгряхте и неговото сърце Wink
Както казаха в обредния дом - ще се постараем да "отгледаме едно здраво поколение" в името на Република България и кмета Бойко Борисов  (това е той  #2gunfire) Mr. Green
parleva ,ще ти пиша на лична,за да не занимаваме хората с бюрократични опити за корупция (да живее  #2gunfire-ко Борисов)
Lioness ,мен по принцип си ме болят така ставите,но доколкото съм чела подобна болка се изпитва,когато тазът се разширява и "там" всичко се опъва.В литературата се препоръчва да не се движиш вече много,особено като ти е втора бременност и можеш да родиш преди да стигнеш до родилния дом...
В кръга на шегата,ама аз ако бях на твое място щях да си напълня една вана и да си поканя акушерката да ми гостува за седмицаSimple SmileХем банята ти е нова,хем ще я нахраниш добре преди раждането и после няма да има смисъл да плащаш за глупости Wink Аз само като си помисля за болницата и като си видя нощницата и така ми се приисква да си родя у дома...

Та всички почиващи мами ги съветвам съдечно да се поглезят добре този месец (както и хубаво да се наспят),а на работещите-ще си правим компания пред компа,защото до средата на месеца семестъра трябва да бъде зеверен,за да имам време и аз за един сън Grinning
Та извън темите-вие насочихте ли се към педиатри и как ги намирате/избирате?

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 22:25 от dimitriana

# 128
  • Варна
Та извън темите-вие насочихте ли се към педиатри и как ги намирате/избирате?

Аз търся препоръки от "патили", засега имам 2 предложения, но още нямам решение.

Снощи гледахме бебока - расте и не се мае. Изпреварва с 2 седмици по размери  Crazy  При официален термин 18 юни, главичката отговаря на 10 юни, а бедрената кост - на 3 юни  Shocked  Явно е взел гена на баща си - в техния род всички са такива големци.

Да знаете дали е опасно, ако край мен има контактен със скарлатина? Нищо не знам по въпроса, сега ще търся.

# 129
  • София
Здравейте,

Светли скарлатината е детска болест.
Виж в нета пише - бебето е защитено до 6 месец, от антителата получени от майката.
Според мен няма грижа. Възрастни по- принцип не боледуват.
Аз лично преди две седмици спокойно ходех на рожден ден на кръщелника на мъжа ми,
болен от скарлатина.

За педиатър проверих в единствената клиника близо до нас имат ли педиатър,
и имат ли места за записване. Другата е ДКЦ, пълно с циганета и няма да имам нервите да се редя с тях на опашка. И с това избора ми приключи. Ще проверя само по- късно, дали няма писано за някоя от трите лекарки в списъците.

Иначе ми препоръчаха една - страшно добра, ама в поликлиниката до театър София, това значи да паркирам с бебенце в центъра. Което ако е за профилактичен няма да ми е зор. Ама ако има проблем - само това и липсва, че съм доста зле с паркирането.

Иначе доста преди да реша къде да раждам, реших в коя клиника ще запиша бебенцето.
Някак ми се стори по- важно.

Исках да ви питам - топло ли ви е вече. Аз ходя по- пола на бос крак и къс ръкав и се чувствам, доста странно на фона на хората с пуловери и кожени якета.
Ама иначе ми е много топло, а така си ми е добре.

Айде чао и слънчев ден.

# 130
здравейте!!
колко много сте изписали!!!нямаше ме само няколко дена и ето ме чак на 7-ма страничка от новата тема:)
поздравления на омъжилите се и празнуващи годишнини!!!!  bouquet
поздравления и на оздравелите болни!!!  bouquet
поздравления и за малката Билянка,че е по -добре!!!  bouquet
аз се включвам за малко само,защото ми препоръчват да лежа повече и да си почивам!!!няколко дни бях в болницата на системи за задържане,че имам контракции,но всичко е наред за сега....пия си лекарствата и си почивам.не сядам много на компа,защото доки ми каза в седнало положение по-малко да стоя,че на бебето не му било вече конфортно и без това вътре било тясничко!!!та така,днес съм на преглед.......... Confused ще ме преглежда отдолу,за да види дали не е почнало скъсяване на шийката.след прегледа ще имам повече информация за състоянието си и съответно ще съм по-спокойна или обратно по-разтревожена Praynig
за сега това  е от мен!!!
ще пиша след прегледа повече!!!
а при вас бебока кога се обърна????доки каза,че вероятността да се обърне при мен е 20/100%
за сега е седалищно!!!

# 131
  • Варна
Светли, ти карала ли си скарлатина? Ако си, то се придобива имунитет, но можело и да повтори. Аз имах подобни вълнения с варицела в групата на дъщеря ми. Тогава бях в 20 - 20 и някоя г.с. Бях се притеснила ужасно. Даже исках да си пращам кръв в Германия за изследвания, дали съм карала или не, защото в картона ми не пише, че съм. Но ме посъветваха, че няма смисъл, защото така или иначе Вики вече е била контактна и каквото ще се случва, ще се случва. Доктора каза, че не е опасно, защото бременноста е напреднала. За радост цялата работа се размина само с две болни деца в един ден. Но все пак си скъсих живота с някоя и друга година  Simple Smile.

Аани, браво, вие сте големи героини  smile3501 newsm44! Дано вече нямате проблеми с болестите. Слава богу, че малките палачори бързо се възстановяват и забравят  Simple Smile. Внимавай повече за себе си!

Silvadge, стискам палци, бебо да остане на топличко колкото се може по-дълго. Спазвай указанията на докито и не се притеснявай прекалено, макар да е лесно да се каже, но не и да се направи. Аз и моите две дами (настояща и бъдеща) ти пращаме голяма  Hug.

Наслаждавайте се всички на хубавото пролетно време   bouquet.

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 11:08 от mama Ana

# 132
Иначе ми препоръчаха една - страшно добра, ама в поликлиниката до театър София, това значи да паркирам с бебенце в центъра. Което ако е за профилактичен няма да ми е зор. Ама ако има проблем - само това и липсва, че съм доста зле с паркирането.

m_mm, можеш ли да кажеш нещо повече за тази педиатърка, че аз живея там, на Мардид и ще ми е много удобно, ако има добър педиатър наблизо, че иначе ми препоръчаха една долторка от 15 (не съм много сигурна за номера) поликлиника - на Кръста при хотел Кемпински Зографски, ама до там си ми е път.

# 133
Привет, маманчета   bouquet 

Аани, радвам се, че всичко е минало успешно и че малката душичка вече е добре!!!   Hug
Salvadge, пази се! Силни ли бяха контракциите? Трябва много да си почиваш.  Peace  Напиши после какво е казал доки. Стискам палци!
М_ММ, и на мен ми е много топло, даже излизам навън с лятна рокля, за хората въобще не ми пука, аз си имам хубаво голямо коремче и това е най-важното  Mr. Green 

Момичета, какво се слага в количката под бебето? Одеалце, пелена или нещо по-твърдо? И искам още да питам мамите с опит дали да купувам мрежа (за количката) против комари и други гадни насекоми, които ще искат да ми налазят бебето?   Thinking  Има ли смисъл от такава? И още нещо - трябват ли ми шишенца и термочанта за шишенца сега, или да изчакам след раждането да видя как ще тръгнат нещата и тогава да се снабдявам?  newsm78 

И още нещо му хрумна, вие правите ли някакви упражнения за подсилване мускулите на матката? (със сигурност си има някакъв мед. термин, ама нещо ми убягва  Blush ) Аз започнах от една седмица. В мойта "бременна" книга пише, че е много много полезно да се правят такива упражнения - първо защото помага при раждането, т.е. тъканите са по-еластични, и второ и по-важно - помага при възстановяването след раждането.  Може и да се е коментирало тук, ама да не съм го видяла, та ще ме извините, ако се повтарям  Peace

Лек и слънчев ден на всички    bouquet

# 134
  • Варна
Светли, ти карала ли си скарлатина? Ако си, то се придобива имунитет, но можело и да повтори. Аз имах подобни вълнения с варицела в групата на дъщеря ми. Тогава бях в 20 - 20 и някоя г.с. Бях се притеснила ужасно. Даже исках да си пращам кръв в Германия за изследвания, дали съм карала или не, защото в картона ми не пише, че съм. Но ме посъветваха, че няма смисъл, защото така или иначе Вики вече е била контактна и каквото ще се случва, ще се случва. Доктора каза, че не е опасно, защото бременноста е напреднала. За радост цялата работа се размина само с две болни деца в един ден. Но все пак си скъсих живота с някоя и друга година  Simple Smile.
Не съм карала нищо като дете, преди 4 години изкарах варицела. Ама сега четох из нета, че дори да се разболея, се пиел антибиотик, който не бил опасен за бебето.

Силвадж, пази се! И докладвай за прегледа после.

Общи условия

Активация на акаунт