Притурка към здравноосигурителна книжка

• 301
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от помощ. Трябва да си издам нова притурка към здравноосигурителната книжка, тъй като изминаха 7 календарни години.
В момента живея в София, в родния ми град не издават притурки, само в областния град го правят.
Мога ли, след като постоянният ми адрес не е в София, да отида до някой офис и да си извадя?

# 1
Синът ми така си извади притурка от София, без да има там регистриран адрес.
  Но личният му лекар е в София и трябвало точно от там (от София) да се извади притурката.
На ул. Енос, N:2 ходи в РЗОК в София, и му издадоха.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 18:40 от kristinia

# 2
На мен ми се изразходва книжката от записи на зъболекаря и си изкарах направо нова книжка в РЗОК.

# 3
Kristinia е права. Притурка се издава в РЗОК на града където се води личния лекар

# 4
Какви са тези притурки? Моята книжка е от появата на gp-та, не помня коя година беше, 2000 та ли ? Нямам никакви притурки. Ходя си на зъболекар, нямам проблеми. В началото на годината имах операция.

# 5
На моята, също от 2000 г. страниците за зъболекар свършиха отдавна. Затова ходя в Здравната каса за притурка. Последната ми притурка е разграфена за 7 години.

# 6
На моята съм сменяла поне 2 пъти притурка. Последния път беше за 10 години. Още има.
Не знам дали не може във всяка НЗОК.

Общи условия

Активация на акаунт