Отговори
# 45
Привет! Hug
Ние като сме будни сме на второто ниво, заспи ли пък я пускам на първото Peace Ами те са си вече човечета искат да наблюдават света  Simple Smile кучетата, гълъбите Laughing
Чудя се дали и ние днес да не се завлечем до Борисовата градина newsm78
Оф, а ние от от както имахме онази преживелица така ни се провали режима и сега след баня заспива, но се буди пет пъти с рев и накрая заспива към 23-24ч. пак с рев какво и стана незнам ConfusedДали пък не е нещо от зъбите newsm78, че се чеше като щура Rolling Eyes е спи до по-късно, но си пропускаме сутришното хранене и понякога оставаме само с 4-ри хранения, а това освен, че не ми харесва не е и нормално за 4-ри месечно бебе Thinking
Вие как мислите?
Хайде, че плачем....

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 19:19 от esy

# 46
Всеки с проблемите си! Ние пък ядем вече сигурно по 8-9 пъти.  Тази нощ през два часа примерно, както и през деня. А най-любимото е сутрин да е наакана, да я преобуя, нахраня и пак да се наака. Ма то като яде през два часа цялото денонощие аз какво искам - много ясно, че ще ака по 100 пъти.
Ние отдавна сме полулегнали в количката, като заспи я пускам до легнало положение. Вчера сама се надигна и седна в количката, държеше се отстрани, но се позакрепи 2-3 минути.  Д-р Драганов, ортопедът, каза да не се насилват децата да седят и да не се слагат в проходилки. Но аз нямам търпение да седне и да я сложа в проходилка. Баткото така съм го гледала, на 6 месеца и една седмица седеше сам и по същото време го сложих в проходилката. Естествено на по-вдигнато положение, да не си стои много на краката. Пък това не му попречи да почне да лази и рано да проходи - нямаше още 11 месеца.
Хайде, приятен ден на всички, че пак ще мием дупе!
Честити 5 месеца на бебе Габриела на мама ajva!
Честити 4 месеца на бебе Капка на мама bybbs, бебе Александър на мама liletka, бебе Алекс на мама danielad, бебе Мартин на мама shemet_neveroiaten, бебе Вайана на мама adriana_zdravkova!

# 47
На някой друг отрочето му има ли родилни петна? Не мога да преценя избледняват или не. Имаме едно на клепача и едно на челото в средата.
Moonlady и аз съм в същата ситуация- същото петно като разположение има и Дани, и аз не мога да преценя дали се разсейва, но и знам че може чак до към края на първата година да успее да изчезне. Също наскоро ми казаха да не бъде излагано на слънце. Но на мен дори вече не ми прави впечатление, толкова си му обичам муцунката на дивачето. Само ме дразнят понякога разни коментари, като например един който попита: "Я, ама какво се е изприщил там на окото? " - ?!?! изприщил !!! . А една пък лелка, представи си, ми направи забележка, как бил заспал в кенгуруто неудобно, чак му се зачервило там местенцето. И на всички трябва да обясняваш.

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 11:09 от poli.jekova

# 48
Да ви почерпим,че ставаме на 4 месеца

# 49
Poli i Moonlady не им се връзвайте на тия идиоти относно родилните петна. Имам много добра приятелка, която е на 20 години и е с много голямо петно на бузата и е адски чаровна!
Децата не са случайно "белязани" според мен - много са си готинки!!!
Поли, а на нас една лелка едва не ни се скара в МЕТРО, че Ники бил заспал в кенгурото и ще му се счупел врата Wink не и обърнахме внимание...то не се издържа от акъли понякога!  bouquet

# 50
Честито на порастващите!
Ние точно се връщаме от пазар, пробвахме за първи път картоф / заедно с морков де / и сега пием мляко. Grinning
За сядането при децата знам, че е добре за момчетата след 5ти , а за момичетата даже след 6ти месец. Полулегнал сега може спокойно в количка, кошница за кола, люлка , шезлонг или подпрян на възглавници. Ние сме на кошница за кола - в нея пие от шише и яде пюре.
Esy , малко ми се струва и на мен 4 пъти да ядете (поръсвам си главата с пепел...) Wink  Embarassed.... мисли за разнообразяване на менюто!
На проходилките не съм фен и 6ти месец също ми се вижда рано... newsm78
aspassia, страшна шапка! Grinning Sunglasses
А за другия път забранявам   Naughty Naughty Naughty снимките от брадата на долу, че аз си мисля щом влизам в старите си панталони всичко е о.к..... Wink
Единствената хубава снимка дето се вижда и отрока можеш да "метнеш" на
 sv_teneva@abv.bg, за което ти благодаря от сега..... Grinning

# 51
  • Бургас
esy вие кърмехте ли се? Питам щото при нас точно поради факта, че Петър почна да си пропуска някои хранения ми намаля кърмата. А и 4 хранения са ви малко. Ако се кърмете съвета на всички е дори да спи да не будиш бебка, а да я вземеш в просъница в скута си и така да я накърмиш. А ако сте на адапте предполагам ще трябва да я събудиш.
За сядането мисля бебетата сами показват какво искат и могат. Имам приятелка, на която бебката от 3 месец в количката е в седнало положение, на мен ми изглеждаше абсурдно, но......., а сега на 5 я слага в паяка, само крачетата да са нависоко...... ми пак ми изглежда абсурдно.........всеки сам си решава, аз гледам какво ми сигнализира детето ...... и не само....... примерно наш Петър стои много стабилно седнал и не се клатушка и въпреки това, аз не давам да се слага да стои така за повече то 10 секунди. Има време за всичко и мисля, че няма смисъл да го назорвам  от болните си амбиции.
А да ви кажа вчера баба му на какво го научи. Вече като му кажеш "дай боц" и той си подава пръста.....ами то след 100 пъти повтаряне "дай бабо боц" и папагалчето ще се научи да го прави, че Петър ли няма. Трябва да го снимам и да ви го покажа.
Всел и слънчев ден.

# 52
Фифи, моето бебе слуша български и английски отпреди да се роди,сега също, моя съвет и то съвсем професионален е давай смело  Peace.  малките деца нямат установен брой езици които могат да научат тоест могат да научат и десет ако им се говори постоянно и цели смислени изречения. При тях знанията се сортират на пластове независими един от друг затова е лесно, все едно отваряш чекмеджета. При възрастните тези чекмеджета се изсипват в един разхвърлян дрешник ако ме разбираш, пълно е с неподредености. Не го лишавай от езика, почвайте  Hug
Муунлейди, имаме пет родилни петна, на челото двата клепача и отзад на главичката  Crazy
Аспасия,И ние онзи ден спахме в кенгуруто и да аман от "доброжелатели" могат да ти вдигнат кръвното. Имаме една баба долу която ако имам нещастието да ме свари като слагам Кристиян в количката и се почва ужас защо е с шапка или защо е без шапка защо плаче или защо не плаче  ooooh!  ooooh!   ooooh!    А ако ме види без него и търчи след мен къде е бебето да не си го оставила само  #Crazy   #2gunfire  офффф. ща се гътна
А само ние ли се будим в шест и не спиме повече  newsm78
Съжелявам не мога да прочета всичко....

# 53
poli.jekova то и моето детенце ми е много сладко и с петънцата, ама се тревожа ако остане да не се комплексира в пубертета, знаете как е... Rolling Eyes  Ама това да е проблема, други да няма Peace
aspasia и за съм чувала, че е на късмет петънцето, аз решавам да повярвам, че е така наистина. Heart Eyes
detelini и ние имаме под гривата доста, ама нали имаме буйни коси и не се виждат Wink
А друго да ви питам...вашите деца вече подскачат ли като ги сложите да стъпят, моята не спира да скача. Не е ли рано? Може ли да си навреди така?
Крачетата са доста развити, за разлика от ръцете, още като е по корем не се и опитва да се набира на тях, а ги вири встрани.

Ние от два дни като се събудим и кашляме, стискайте палци да е от сухия въздух само, ще давам вит. С за сега, дано се оправи. Praynig

Хайде, беж с татковците навън!

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 16:05 от moonlady

# 54
Здравейте мами,
мисля след два три дни да започвам захранването с пюре, но се чудех трябва ли да разредя пюрето с малко мляко? И като свърша първия плод примерно ябълка, след това към ябълката добавям другия или отделно започвам с новия плод пак по 1-2, 3-4.. лъжички??

# 55
  • СОФИЯ
Здравейте мами,
мисля след два три дни да започвам захранването с пюре, но се чудех трябва ли да разредя пюрето с малко мляко? И като свърша първия плод примерно ябълка, след това към ябълката добавям другия или отделно започвам с новия плод пак по 1-2, 3-4.. лъжички??
И на мен много не ми е ясно точно как се въвежда 2,3 ит.н плод или зеленчук. Аз давах сок от ябълка и започнах захранването с круша,беше ме страх да не я запече ако дам  и пюре от ябълка и така 1-2,3-4 лъжички и така до цялото бурканче от круша. След това и дадох и ябълка цяло бурканче,защото добре и понасяше ябълката и нямаше никакви реакции.Сега и давам и комбинирано и ги редувам. Днес и дадох малко сок от морков и следващото сигурно ще бъде ябълка и морков. Други зеленчуци за сега няма да давам. От всичко ,което прочетох във форума относно сока бях решила да не давам,но педито ми обясни,че е добре да се дава сок 10-20мл ,защото ако има някаква непоносимост ще се преодолее по бързо от сока отколкото от пюрето. Има различни мнения за даването на сока,но както се казва всеки си решава сам.
Дали да разредиш пюрето с мляко?- аз го разредих един път,точно когато трябваше да дам цялото бурканче,1/2 дадох с лъжичка  другата половина с мляко в шишето,защото се бяхме омазали до ушите и тази 1/2 го яде 1 час.

# 56
Здравейте отново Wink
Туко-що се връщаме от дъъълга разходка в Борисовата градина Поли, Аспазия и вас Ви мернах в далечината, но вече бяхме тръгнали лека полека да се изнасяме, но на път ни срещна едно капанче с бира и картофки и там малко та до сега Rolling Eyes
Magesta, и аз се чудех дали пък не си разрежда храненията и да е време за по малко пюренце между тях, но съм решила за сега поне до края на петият месец да сме само на кърма да видим дали ще устискаме до тогава newsm78
 Nikki_Ivanova, да само на кърма сме, но когато яде по 4-ри пъти аз се изцеждам по 1-2 пъти след като заспи вечерта  преди да си легна и сутрин като стана едната ако е препълнена и така за сега удържаме фронта Peace
Но съм решила, че през деня спи не спи ще си я будя на около 3-3,5ч. да може да се храни нормално поне 5 пъти Thinking
Момичета, ние също имаме родилно петно, но е на вратлето и беше доста розово наситено и сега гледам, че е поизсветляло.
На края на деня нека поздравя и празнуващите месечинковци днес  bouquet

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 19:45 от esy

# 57
Момичета, не се безпокойте за родилните петна. Баткото се роди много трудно и тези петна са от притисдкането. Имаше на двата клепача, клин на челото и на тила. Това на тила му стои, но не се вижда, на черлото се появява като се изпоти от тичане или аКО СЕ НАПЪВА НЕщО ФИЗИчЕСКИ и после изчезава. На консултацията му викаха "малкия Горбачов". Коко има само на тила. Няма страшно. Иначе Кокото стои стабилно на коляно, но в шезлонга се изслува надолу.Возим го още в зимния кош, но той спи и 5 пари не дава. За нищо не се везпокойте излишно, гледайте си децата с удоволствие! Wink

# 58
  • София
здравейте и от нас!
голяма разходка направихме и ние днес.
еси, как не сме се видели???  и ние махахме гащи из борисовата градина и после на бирка с картофки.
ама аз като знам колко съм кьорава, отгоре ще ви мина и пак няма да ви забележа Whistling
ние сме вече с летния кош, защото зимният вече ни окъся май. особено като я вдигна да гледа света, краката и подпират края hahaha hahaha hahaha
поне в летния се шири на воля.
а що се отнася до родилните петна, нашата щерка има на кръста по - тъмна част, която вече избледнява. лекарите казват, че били някакви анголски петна newsm78 или ангорски ли да бяха newsm78 нещо такова, но с времето минават.
лека от нас Peace

# 59
  • София
Ех, най-накрая ми остана малко време да прочета и да пиша.

Страшно доволна съм от съботната разходката в Борисовата градина и от това че се запознах с  Аspasia, Magesta и Poli!
Макар и за кратко да се включих във форумската разходка ми беше много приятно!
После с мъжът ми и наши приятели останахме до 19ч някъде.
tini-mini ни направи една приятна изненада в парка и се присъединиха за малко към нас с Вики. И понеже и двете госпожици бяха будни, ги запознахме най-накрая Simple Smile Има и снимки и клипче как се държат за ръчичка, но сега нямам време да ги качвам. Много сладки бяха  Heart Eyes

Та така, страхона събота и неделя. Много заредена се чувствам  Grinning

И Нели има родилни петна, на челото, на клепача и на врата. Това на клепача ми се струва че избледнява, но другите не. Но това е най-малкия проблем. Само да са живи и здрави децата ни, това е най-важното!

Общи условия

Активация на акаунт