Видеонаблюдението в училище и къде минава границата?

• 8 236
  • 209
  •   1
Отговори
# 180
Целия Столичен инспекторат е един тумор, който трябва да се изреже до дъно, и да се изгради от нула - и като нормативна база, и като персонал.
Ако се разрови във възела "Директори на училища - Столичен инспекторат - Издатели на учебници - Организатори на екскурзии, обучения и семинари" , ще се размирише на корупция и зависимости дори повече, отколкото в съдебната система. Но родителите си мълчат и преглъщат "за да не се отрази на децата", и се успокояват, че ей сега ще минат 12 години; като междувременно си дават парите за частни уроци, и се чудят как да си дообучат децата.

Този директор е само симптом на гнилостните процесите, които текат в образованието, и за които всички предпочитаме широко да си затваряме очите.

# 181
Абсолютно да! Темата с екскурзиите винаги е тихомълком но то се вижда че са 2, макс 3 фирмите.. цените, особено за чужбина са скандални!

# 182
  • Варна
Освен стандартните приказки колко е незаконно и недопустимо това, как противоречи на конституцията и т.н., през цялото време очаквах Ризова да я попита кой го е назначил този, кой го е препоръчал и дали наистина е нямало по-добри кандидати. Не я попита.
А точно Кастрева е човекът, който го е назначил, тя е била началник на РУО тогава.
То е ясно, че ако е имало някакъв натиск да бъде избран точно той, тя няма да си признае. Ама малко така да я поизпотят нямаше да е лошо.

Изобщо не съм учудена. Медиите в България са такива продажни подлоги, обслужващи чужди интереси, а не тези на народа, че отдавна съм се отказала да гледам новини. Повръща ми се от всички тях.

# 183
А къде е бил преди това?  За да се яви на конкурс за директор - макар и нагласен - нали се изиксват определени години управленски опит.

# 184
Зам.директор в 133-то.

# 185
И директор на костинбродското училище.

# 186
  • София
Четете ли в Школо какво става?
Наистина ли са казвали на учениците да не коментират случая, за да не рушат образа на училището?
Синът ми ми беше казал, че са ги предупредили да не говорят с журналистите, които са били пред училището, а не че по принцип са им казали да не говорят. Ще го разпитам после като се върне.
Въпросът ми е към родителите на ученици в това училище, които пишат в темата?

# 187
Школото дрънка през десет секунди.
Миленче, на лични ще ти напиша, ако вчера не си била на съвета.

# 188
  • София
Чакай да ги включа, че от години съм си блокирала личните.

# 189
  • София
Школото дрънка през десет секунди.
Миленче, на лични ще ти напиша, ако вчера не си била на съвета.

Какъв съвет е имало вчера, учителски, родителски?

По въпроса с агитациите, не знам, виждах такива коментари вчера във фейсбук и днес във въпросната Школо дискусия (която вече е заключена). Не ми е споменала моята, може и да не е минала през техния клас, ще питам като се чуем.

# 190
  • София
Мдааа, не им мина номерът "с горкия, натопен директор", на когото явно са му опрели пистолет в челото да записва деца в тоалетните, и заключиха дискусията.

# 191
  • София
Така, не мога да потвърдя това с агитацията от зам.-директорката от първо лице, но каза, че са си говорили тет-а-тет с учители, които са ги посъветвали да не говорят много на висок глас по темата, за да не ги чуят учителите, които са привърженици на директора 🙄 то като в Държавна сигурност, или си с него, или си шушкаш тайно

# 192
  • София
"Леко" недоумявам как може да си привърженик на... човек, който записва деца в тоалетни.

Синът ми още не се е прибрал, междувременно шокирах вайбър групата на класа и сега явно не знаят как да реагират, защото настана пълно мълчание.

# 193
Много лесно- като си негово назначение и заплатата ти зависи от това.

# 194
Директорът бил от ПП-ДБ, не бил Гербаджия. Не, че за мен има значение какъв е.

Общи условия

Активация на акаунт