Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 391
  • 461
  •   1
Отговори
# 270

А всеки трениращ ще ви каже, че под 10кг не се класифицира като “силова тренировка с тежести”

Напротив. Пак е силова и с 2,3,4 кг.
Аз не се консултирам с трениращи. Това че някой тренира, не го прави разбираш като е чел няколко статии.
Питам си кинезетерапевта, който и във фитнес работи и от тренировки си разбира и си знае повече от трениращи.

# 271
Е да, аз за фитнес говоря и за машините там.
Не за дъмбели баш.

За мен всичкото там с крака - под 10-15кг. е точно нищо.

# 272
А за машините било.
Там е така. Там 10 кг съм го усещала като памук.
Повече трябва.
Но плюсове си имат машините. Избягват се травми, които може да се случат с гирите.

# 273
Ми не, не е само за машините. Прочети назад Елора. Дали са примери и други жени. При някои 2-3кг. е ограничението.

# 274
Аз с гири действам. На машините не ходя.
Нали знаеш, всеки си преценява.
Но това имах предвид, и с малко гири пак е силова и пак си има ефект. Зависи какво правиш, как го правиш и колко повторения.
Лицеви на под все още не мога, на стена си действам засега.
Мислех,  че на стена няма да има ефект, но има и то огромен, даже мускулна треска съм имала, а реално си мисля, че е за начинаещи и не натоварва.

# 275
Пак ли темата с тежестите?
Виждам обаче, че днес има прогрес. Не са вече всички 50 годишни под ножа, а тези с миопия и високо вътреочно налягане. Особено второто. И за какво беше цялото изсилване вчера?

# 276
Уау
Почти вулгарно като изказ
Ако се прочете, ще се проследи логиката, защото 46% жени с миопия от нашето поколение е почти всяка втора.

Но разбира се, всяка втора, това нищо не е, просто изнасилване на фактите. От комара слон

:еyeroll:

# 277
Хейзъл, истината се базира на факти, не на епитети и емоции.

# 278
Но какво те притеснява с процентите/фактите, че стигнахме до омаловажаването с комара?

# 279
Разговорът ми с теб спира до тук, след репликата с вулгарността.

# 280
Изнасилването беше напълно неуместно обобщение на ситуацията

Не ме притеснява, не ми говорѝ.

# 281
Верно не съм по фитнесите. Ма не е като да не съм опитвал. Обаче ме изгониха. Много трохи съм ронел бил.
За тичащите лелки не бих казал, че са нещастни. Тва си е обидно, освен тва не е вярно. Изобщо не са нещастни. Просто немат друга работа. Всъщност никва работа немат и се чудат кво да праат. Ни работа, ни удоволствие. Ено писане в бгмама нема как да ти запълни цел ден.
================
Много интересен е фактът, че идейното течение за здравословен живот което хвали съвременния начин на живот, поколението, което живее, по собствените си думи, по-добре от всяко друго поколение в историята на човечеството, е същото течение, същата групичка женици (+ vяско Wink ), които най-редовно ни свеждат статистически данни как се увеличили заболяванията, свързани с очно налягане, с лош холестерол, със замърсяване, с болести на сърцето, с болести причинени от вируси (в частност коронавируси Wink ) и какво ли още не.
При толкова болни хора около вас, при факта, че зa да се чувствате ма-а-алко по-здрави се налага да тичате, да скачате, тежести да вдигате, химия всякаква да пиете, диети да пазите, аджеба, как така преценихте, че живеете по-добре? От кого, от кога?

# 282
Изнасилването беше напълно неуместно обобщение на ситуацията

Не ме притеснява, не ми говорѝ.
Хайде пак да прочетеш какво съм писала и евентуално да се извиниш?
Не ми се иска да вярвам, че не знаеш значението на "изсилване".

# 283
Бих се извинила, ако не пишеше друго, Елиф
Жалко че не съм цитирала, за да не остава съмнение

И нали не говорим вече?

Според мен омаловажаването на поне две жени, които ти обясниха преди мен за връзката тежести-възраст-очи е повече за извинение, но нейсе, няма да ти го налагам

# 284

При толкова болни хора около вас, при факта, че зa да се чувствате ма-а-алко по-здрави се налага да тичате, да скачате, тежести да вдигате, химия всякаква да пиете, диети да пазите, аджеба, как така преценихте, че живеете по-добре? От кого, от кога?

Болните около мен слабо ме засягат. Те от какво са болни си е тяхна работа. Как процедират с проблемите си също  е тяхна отговорност или безотговорност. Отговарям само за себе си.
И да, гледам да се храня здравословно с храна която е за мен и моите проблеми.
Тренирам да си поддържам тялото, да се чувствам добре.
За мен го правя. От чист егоизъм, щото ме кефи.
И живея по-добре. Отпреди.

Общи условия

Активация на акаунт