Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 379
  • 461
  •   1
Отговори
# 300
Има се предвид психологическото състояние. Не гледките.
Ако във фитнеса ми смърди, има шум, някакви идиоти ми се мятат под носа и ме питат през 5 минути неща, зяпат ме, кортизолът ми ще скочи на макс. За какъв буй ми е тогава да тичам на ходещата пътека там 1 час, ако съм стресирана?!

# 301
Дами, дами, успокойте се.
Скрит текст:
Има 100 начина и без тежести да тренираш или с много малки тежести, но с определена програма – и пак да си топ.
Коледа е, стават чудеса – нека и ние жените да проявим солидарност една към друга.Hug
//

Да бе, да, на такива чудеса и Христос не е способен.

# 302
На планина лятото ходя, ама всеки ден не мога.
Иначе ходя като мога.

Базила, ами гледам да си дишам. Аз принципно си дишам нон стоп де Joy
На клековете с гири си вдишвам надолу, нагоре издишвам.
Вече при другите упражнения не знам, ама пак си дишам, понякога по-плитко.

При спорта се отделят хормони на щастието, то затова и депресията е умряла Stuck Out Tongue Winking Eye

# 303
  • Down south
Коя не ползва огледало,защото няма нужда, коя с плочки, от както се помни, коя с кожа, като порцелан, без да ползва каквато и да е козметика.
Кажете сега за бръчките пачи крак, които имате и виждате  (без огледало не се виждат Sunglasses) или за зъбите, които стоят бели и чисти без грижи, а и за косите, в които няма и помен от побеляване.
Blush

# 304
И какво да кажем за бръчките? Защо ви хвърлят в такъв ужас?
Всеки с психозите и бесовете си.
Две скъпи приятелки загубих преди да навършат 52.
Наслаждавайте се на живота и оставете килограмите и бръчките на другите. Във втората фаза на живота го удряме на живот отново,, стига да не сме болни. Не се тровете излишно с глупости.

# 305
Две приятелки и аз загубих, едната преди да навърши 30, другата преди да навърши 48. И да, не се тровете, смисъл няма. Животът е твърде кратък, за да се сравняваме кой е по, по, най.

# 306
  • Out of the Mix
Изобщо не става дума за "сравнение", а за житейски избор, за начин на живот, лайфстайл, и приоритети.

Затова сме №1 по сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, тийнове китове и мутанти, пушене и пиене в Европа, и по много други неща, не ми се изброява, а по улиците е пълно с караконджули и гротески в тяло на мумии.

Това не означава да не живееш.

Живея на макс и нямам намерение да спирам в съчетание със съответните грижи.

То затова се казва "здрав дух в здраво тяло".

Не може 20 и кусур годишни да ми се оплакват от болки в кръста и гърба.
На техните години правех по 20 коремни, без да слизам от лоста и 20 "чукчета" още докато съм горе във въздуха за трицепс и гърди.

С напредването на годините съм станал още по-придирчив и избирателен, както на храна, какво слагам в тялото си, така и на партньорка.

Коя е "втората фаза" на живота? Rolling Eyes
След 40, след 50, след като отлетят птичетата от гнездото? Thinking
За мен такава няма, живее се цял живот.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 09:07 от Revoker

# 307
Ривойкър, една ми приятелка беше медицинско лице и когато обсъждахме, какво е провокирало болестта, тя ми казваше: аз дори месо не ям...хубаво е човек да е смирен, за горе ред няма. Дебел, слаб, красив, грозен, това е само опаковка, единственото важно е да си бил щастлив, да си се кефиш на живота. Всички ще умрем, но поне да сме живяли както сме искали. Така, че яж, пий и си носи новите дрехи. Това е моят съвет.

# 308
  • Пловдив
Точно така, смиреността и обикновеният здрав разум изискват да не се забравя високомерно, че не винаги болестите са от неправилен живот или още по-безумното - плащане на грехове. Прави каквото можеш, но имай едно наум, че лошият късмет съществува наистина.

# 309

Коя е "втората фаза" на живота? Rolling Eyes
След 40, след 50, след като отлетят птичетата от гнездото? Thinking
За мен такава няма, живее се цял живот.

Продължавай да въртиш очи, може и да намериш нещо там горе.
Явно си бездетен, или незаинтересован баща.
Живее се цял живот, но всяка фаза е различна.

# 310
Близка приятелка качи към 15 излишни килограма заради ин витро. Спортува, храни се ОК, но иска да има дете. Такъв е живота, понякога е нечестен и не винаги манекенските форми те следват от 18 до 68 години.

# 311
  • София
И аз качих от лекарства за Базедова болест, блокират метаболизма, няма какво да се направи. 30 дни салати и 10 кг отгоре, ендокринологът вика, сори, това е положението. Надявам се силно да не е непоправимо, но когато човек е сериозно болен на първо място му е да оцелее и да се  стабилизира, а не какво ще помисли Гошко от форума за неговите плочки под паласките Simple Smile
Хубаво е, човек да се грижи за тялото си, но не и да си въобразява, че то ще слуша само него. Има гени, околна среда, стрес и най-старателните хора ги застигат ужасни неща.

# 312
Точно така, смиреността и обикновеният здрав разум изискват да не се забравя високомерно, че не винаги болестите са от неправилен живот или още по-безумното - плащане на грехове. Прави каквото можеш, но имай едно наум, че лошият късмет съществува наистина.

Браво за този коментар! Няма нужда от нищо повече, което да се добави.

# 313
Не само възрастта, но и мирогледът влияе на това кой как се грижи за себе си. Вижданията за банкетна култура са най-различни и пъстри, но точно това според мен е хубавото, че сме различни. Един ще е максимално обран откъм тоалет, само сресан и измит и с брачна халка. Друг ще е решил, че точно това е времето да се поглези, да си направи прическа и специален грим при гримьор и ще си сложи най-лъскавите дрешки. И няма нищо лошо в това. Единственото, което съм забелязала като взаимовръзка е, че сякаш жените, които работят при по-тежки, а понякога и мръсни условия, точно на такива фирмени партита намират повод да се покажат в пълния си блясък - като противовес на тежкия физически труд - за ден да са в ролята на принцеси, и аз искрено уважавам този им избор. Колкото до килограмите, зъбите и.тн., никога не знаем какво стои зад това и да се съди, оглежда и коментира е признак на много ниска култура. "Високомерните" погледи също не са въпрос на тълкувание в очите на гледащия. Може да си например притеснена, а някой да те приеме за надута. Най-добре е всеки да гледа себе си, собственото си настроение и...поддръжка. Всеки сам си знае колко и какво му коства да изглежда по начина, по който изглежда.

# 314

Браво за този коментар! Няма нужда от нищо повече, което да се добави.

Така си е, храненето и спорта не са панацея и лечение за всичко, но помагат.
И да, утре не се знае нищо, ама това не значи, че трява да ядем боклуци, да пушим, пием.
Има хора и с такова мислене.

Общи условия

Активация на акаунт