Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 165
  • 461
  •   1
Отговори
# 90
Явно повечето хора, малко или много, се сравняват с околните. И може много да се каже за човека според това с кого се сравнява.
Ако се сравняваш с по-успешните, богатите, талантливите, красивите и т.н., може да се комплексираш. Затова и повечето избират да се сравняват с хора, за които мислят, че са на по-долно стъпало – по-дебели, по-грозни, по-стари, по-неуспели в живота. Да си вдигнат самочувствието в собствените очи, защото не им стиска да се мерят с хората на по-високите стъпала.

# 91
  • Out of the Mix
Здравословни, юридически, финансови, политически и религиозни въпроси, също и "анонимно" онлайн не коментирам. Желая на всеки да е здрав на бик и в перфектни кг., чувствайки се в кожата си идеално.

Здравословен случай само пожелавам бързо излекуване, нищо повече.

Обаче, ич не съм съгласен с "одобрението", идва ли не приемането за "нормалност", примиренчество на наднормени кг., запуснатост, развлаченост, пушене, пиене, мързел, обездвижване, захранване с боклуци, оправдание, че ЕГН-то е напреднало.

Видя ли "тялото" изобщо не обръщам внимание и не коментирам, ако не ми хваща окото.
Да се разбира всякакви закръглени, пълнички, несъразмерни, неугледни, развлачени, намусени, нещастни от живота.

Сори, и аз съм суетен, като Сикнес.
Категорично съм на нейното мислене, както и на учудващо малката бройка 2-3-4 съфорумки, и още няколко, които не са взели участие в темата, но четат.
Явно трябва да сменя раздела, или да напусна форума.
Твърдо същото споделям и за сексуалното привличане.

Хепи, учудвам се от разсъжденията ти, а си медицински работник, нагледала си се на какво ли не, но твоя работа.

Както се отбеляза, всичко е до навици.
От нищо не се лишавам, нищо не ме липсва.
Десертите ми са прекрасни сезонни плодове, веган чийзкейкове, в момента взех печена тиква, без захар и "заливки", ще добавя малко орехи в купичка за прекрасно следобедно похапване.
Нека си хапваме зеленяшите и филетираните меса и риби, батати, пюре от авокадо и т.н., пък нека ни е зле.
Самоподсещам се, че отдавна не съм ял коприва.

Относно външния вид - изключвам всякакви корекции и инвазивни процедури, всякакви ринопластитки и джукондести изпълнения, но грижата за кожата, косата, ноктите, зъбите и устните, е задължителна. Каза се за обклеклото - спретнато, чисто, свежо и по тялото, отиващо на структурата му.
Спортът задължителен - движение, ходене, всеки ден разтягания, стречинги, може 2-3 пъти седмично леко фитнесче, с тежести за поддържане и заздравяване.

Много ми е странна и Бояна, свикнала уж цял живот да е "гранддама" и изведнъж на 48-49 се запуснала, вместо да живее прекрасна "млада средна възраст".

Не разбирам също "засегнатите" защо се засягат, а не са навън на разходка, да стопят някоя калория, или ако са на работа, откъде времето по цял ден във форума, а не са в парка на джогинг, примерно? Rolling Eyes
Peace

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 15:52 от Revoker

# 92
Мъжете, грозновати, без пари, НО с претенции между другото много вредят на мотивацията. Просто органично човек си казва "ма аз ако ще се харесвам на ТОЗИ, по-добре да не се занимавам изобщо".
И изобщо графата със съобразяването не е мотиватор.

Мотивацията трябва да идва само от млади жребчета под 25 и от личното удоволствие да изглеждаш добре и да се чувстваш добре

# 93
  • София

Много ми е странна и Бояна, свикнала уж цял живот да е "гранддама" и изведнъж на 48-49 се запуснала, вместо да живее прекрасна "млада средна възраст".

Кой и къде ти каза, че съм се запуснала?!

# 94
  • Sofia
И аз съм имала всякакви колеги. Дебели, слаби, вегани, вечно гладуващи,  многоядящи, дебели, пиещи алкохол.
Но на мен ми е важно моето добруване и си имам един тон неща на главата, че да се интересувам от алкохолика Тончо, и дебеланката Мария и защо не щат да живеят здравословно като мен.

Защо да не попиташ някой познат или колега, който спазва вегански начин на живот, например, как е стартирал този режим или какво го е провокирало да направи такава голяма промяна? Естествено, без наличие на укор или подигравка в тона ти, дори ти самата да не одобряваш такъв хранителен режим.
За мен тези въпроси са дори в графа "Общи приказки", т.е. подбираш "безопасни" теми, без особено значение, колкото да поддържаш някаква комуникация с отсрещната страна. С'я, ако става въпрос за краен борсук, на когото му бърка в здравето, че някой е проявил интерес към личността му, това не е мой проблем. Wink

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 15:40 от Blаck Cat

# 95

Кой и къде ти каза, че съм се запуснала?!

Търси диалог с теб, опитва да ти се закачи.

# 96
Нищо безопасно няма в това, да попиташ един веган защо е веган. 😀

# 97
  • София
Е, аз също харесвам стилни хора, с възпитание и достойнство, с настроение и добронамереност, достигнали ниво, което не им позоволява да коментират как изглеждат околните, с кое от чуждия живот са "съгласни" и "приемат" и които не занимават света обилно и напоително с личните си представи за престиж. Такива хора почти винаги и изглеждат добре, макар да не са ме осведомявали колко пъти седмично си разтягат глутеусите и кога си бръснат интимните части. Абе, откак свалихме някое и друго кило, и ний станАхме висока топка, имаме критерии! Пуяци, пауни и други пернати например не ни хващат окото.

# 98
С глас се смея

Flip ти като Оскар Уайлд - два убийствено фини намека в десетката и парвенюто губи реноме пред всички, без даже да го е усетил.
То това е забавното де, че не го усеща и няма и да го усети.
Прекрасен клоун за аудиторията.

# 99
  • София
Не съм адвокат на Бояна, но да кажа,че изглежда прекрасно.
Виждала съм я някога по тв, а сега във фб на братовчедка ми, с която общуват от зората на форума.
Липсата на грим, хирургическа намеса и подобни на една по-голяма възраст (че и на по-малка) всъщност е плюс, когато човек има класа.
Даже като видя някоя пластмасова леля и ми призлява.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 09:04 от Fever Ray

# 100
TheSickn3ss, на колко си години (извинявай, че на "ти")? Защото ако си под 30г и нямаш семейство и деца, не е честно да даваш коментари в тази тема.
Както е хубаво всеки да се изказва в теми, в които опита му е релевантен.
 И аз на 20г си мислех едно, на 30г-друго, а сега на 40г....не мога да се позная.

На 34 съм и нямам деца, тепърва чакаме
Та да, затова и казвам че ме е страх какво ще бъде като имам
Но от друга страна имам приятели с деца и си се поддържат дори на 50+

И ми се иска да вярвам, че щом някои хора имат воля и могат, и аз ще мога

# 101
TheSickn3ss, на колко си години (извинявай, че на "ти")? Защото ако си под 30г и нямаш семейство и деца, не е честно да даваш коментари в тази тема.
Както е хубаво всеки да се изказва в теми, в които опита му е релевантен.
 И аз на 20г си мислех едно, на 30г-друго, а сега на 40г....не мога да се позная.

На 34 съм и нямам деца, тепърва чакаме
Та да, затова и казвам че ме е страх какво ще бъде като имам
Но от друга страна имам приятели с деца и си се поддържат дори на 50+

И ми се иска да вярвам, че щом някои хора имат воля и могат, и аз ще мога

Все повече и повече  воля трябва да влагаш в борба с гравитацията и естествените процеси. Общо взето, това е посоката.
Повечето хора не го правят, защото резултатът често не си струва усилията - най-много някой да те пофали, че изглеждаш добре за възрастта си. Голям праз...

# 102
В моето пбкръжение има много хора, които имат по 2 деца и успяват да изглеждат супер, защото полагат усилия.Повечето вече са около 40-50

Една колежка ме стъписа че е на 55, ходи на фитнес, храни се здравословно, облича се елегантно.
Дори и баба или дядо да си, пак може да изглежда човек добре, не в бръчките е въпроса.

Не знам защо толкова много хора веднага  визуализираха корекции и операции Grinning

Никой не мисли, че на 50 си като на 20, но уважавам хората които правят усилия.

Особено тези, които спортуват

П.П дядо ми до 90 години правеше упражнения и се качваше по стълбите.И се обличаше спретнато и чисто.
Чак като се разболя спря.

# 103
Има хора след 2-3 деца изглеждат все едно не са раждали.
На други им се отразява.
Хора всякакви.
Но какво значение има всъщност?
Обсъждането на чуждия външен вид е меко казано много ниско ниво.

# 104
Не знам защо възрастта "40" е в тази граница изобщо. Масово неприятните промени започват по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт