Професионални серии за коса - Тема 167

• 44 827
  • 544
  •   1
Отговори
# 285
За мен Алтерна е най-доброто.
Някои серии естествено по са ми харесвали от други, серията за обем според мен няма аналог.
Любима серия! Толкова любима, че имам 2 литра шампоан и 2 литра балсам от нея.

Може ли да споделите коя е тази серия, тъй като виждам една за ''супер обем'' лилава и една за ''завладяващ обем и плътност'' в светло розово?

# 286
  • Сливен
аз от лилавата серия на Алтерна не видях никаква разлика спрямо обикновен шампоан на Балеа

# 287
Eто тази моята коса харесва:

Oт тази също купувам литрови бутилки:

Eто тeзи също:

Aз съм любопитна и редовно се изкушавам да опитам и нещо различно, но от горните винаги имам! За моята коса при моята вода и климат те работят винаги!

Aко (когато) ми падне случай ще опитам и Kydra.

Последна редакция: вт, 14 апр 2026, 18:17 от Agent Provocateur

# 288
Да попитам за серията на Редкен, дава ли наистина повечко обем и как се усеща косата след него? Понеже я бях загледала, моята коса също е фина.

# 289
Redken розовата серия за обем наистина дава обем и въздушност, една от малкото серии, след които обема се запазва и на 2-3 ден. И аз съм с по-фина коса, склонна към омазняване и загуба на обем след първия ден.

# 290
Да попитам за серията на Редкен, дава ли наистина повечко обем и как се усеща косата след него? Понеже я бях загледала, моята коса също е фина.

С тънка, права и здрава коса съм - обожавам розовата серия на Редкен и не харесах въобще лилавата на Алтерна. Grinning Сега загледах състава пак... много е хубав всъщност, с доста кератин е, но и с доста кондиционери, липидообразуващи, оклузиви... не е чудно, че ми е замазала косата и я чувствах мръсна доста по-бързо. Преди... 2 години, примерно, беше изпаднал един мини сет на доста добра цена и ги поръчахме тогава дружно половината тема, не прочетох и ги тествах без никакво предварително инфо, но сега, разглеждайки отблизо, си давам сметка защо не ми харесаха.

Както и знам, че няма да ми хареса серията за обем на Кидра, независимо колко хвален е брандът. Просто съставът не кореспондира с моите нужди - но то и още като прочета "пригладена коса", бягам в другата посока Smile (а честно казано, смея да кажа, в случая доста обективно може да се каже, че не кореспондира и с обещанията въобще) Grin И натуралните-еко-био-веган претенции мен лично ме отблъскват, не ме печелят, ама това вече си е лично усещане.

Мисълта ми е: призовавам да си помислите каква друга е косата освен фина - тоест освен типа да съблюдавате и състоянието й.

Та, Редкен според мен е лесна за харесване серия за обем, защото не е от най-втърдяващите косата, нито от тези, които я правят да хвърчи. Но може да направи именно това с една по-третирана, по-суха (изсушена реално) коса. А тази коса вероятно много би харесала Алтерната.

Последна редакция: ср, 15 апр 2026, 09:46 от Ironfeather

# 291
Аз също много харесвам розовата серия на Redken.Искам да си взема нещо друго на бранда и съм се насочила към Extreme  или Acidic bonding.Според вас кой ще е по добрия вариант за сравнително здрава,тънка и изрусена коса?

# 292
И моята коса е точно като на Ironfeather. Харесвам и аз розовата серия на Редкен, добавям и друга серия за обем, от която съм доволна, а не сме коментирали много - Олиосета. Дава плътност, не омазнява бързо, косата има и виталност и блясък. Не съвсем за обем, но действа така и уплътняващо е за мен Joico Defy damage - Ш и Б са ми големи любимци, балансирани с лек превес на протеин.
Maya - бих препоръчала да си вземеш мостри, в Нотино често има Редкен от по 10 мл, които могат да се добавят в дискавъри бокс. И двете серии съм пробвала, но Acidic ми сплесква и омазнява косата повече, не са подходящи за мен, не ми е никак изтощена косата, че да им видя пълния потенциал.

# 293
Много благодаря!Сега като писа се сетих,че съм поръчвала мостри от там.Погледнах поръчката,взела съм Acidic и Color gloss.Първия не ме впечатли и затова съм го забравила,а втория за мен беше ужасен.Ще прочета още отзиви за екстрийма.

# 294
Мисълта ми е: призовавам да си помислите каква друга е косата освен фина - тоест освен типа да съблюдавате и състоянието й.

Та, Редкен според мен е лесна за харесване серия за обем, защото не е от най-втърдяващите косата, нито от тези, които я правят да хвърчи. Но може да направи именно това с една по-третирана, по-суха (изсушена реално) коса. А тази коса вероятно много би харесала Алтерната.
^^^ Много съм съгласна с подчертаното (удебеленото)!

И пак дори еднакви коси в еднакво състояние може да реагират различно на един и същ продукт. Помня преди 2-3 год в разгара на любовната ми афера с розовия Редкен попадам в Златна Рибка в Пловдив и почвам да си бъбря с девойките. Една от тях имаше много подобна на моята коса, но изобщо не харесваше серията и твърдеше, че и наелектризира и изсушава. Аз просто не можех да повярвам, но седмици по-късно се сетих да проверя и в Пловдив водата е твърда, за разлика от моята. Та докато не опиташ не знаеш...

Олиосета за обем ме чака в София, а вчера мих с серията за обем на Алфапарф. Не е лоша. От тази серия силно обичам спрея за обем в корените.

PS Maya, моята коса много харесва Редкен Екстрийм, дори повече от Керастаз Resistance (циментовата)!

Последна редакция: чт, 16 апр 2026, 16:07 от Agent Provocateur

# 295
Значи и при мен е проблема с твърдата вода ,преди години бях писала в темата . Навсякъде е различно миенето на косата ми ,а как съм се ядосвала нося си примерно про лонгър ,става ужасна след миене . Купувам дрогериен балея примерно всичко 6 ....
Сега ми поизрастна балеажа ,чудя се пак как да я окепазя Grinning  ,но мисля да извадя алтерната за обем ,че ми действаше добре на здравият корен .

# 296
  • Някъде там
И аз, като Agent Provocateur, много харесвам серията Semi di Lino Volumizing на Alfaparf. В момента я нямам налична, но я подновявам през определен период от време. Сега рутината ми е по-олекотена и се чувствам добре. Основният ми шампоан е Rene Furterer Triphasic, в комбинация с маската от същата серия. Маските, които редувам, са Olaplex (за тънка коса), Kydra (хидратираща), новата на L'Oréal и любимата ми Karseell, която винаги спасява положението, ако усетя косата си суха. За мен това е най-хидратиращата маска, която съм използвала.

# 297
Аз затова нося две серии като пътувам Wink
Няма да забравя каква сламена кошница беше направила една серия за изтощени коси на Лакме в Азия Wink

# 298
А аз страхотен обем получавам от Ш и Б за обем на Sam McKnight Simple Smile Иначе тези на Олиосета незнайно защо първият път харесах много, следващите 2-3-4 пъти когато ги пробвах - въобще..и се отказах от тях. Мъжът ми ги ползва и харесва сега. На Редкен ме чакат също скоро да ги пробвам. На Кидра за обем не съм, но мислех да си ги купя в някакъв момент. Косата ми е фина, но сравнително гъста. Вече е по-здрава от преди 3 години, когато започвах с профи-козметиката.

# 299
Използвах няколко опаковки на Олиосета - беше протеинов филър (като балсам или маска с отмиване, вече не помня) Косата ми беше като коприна от него. Този продукт просто изчезна от лицето на земята, а го търсих на много места... беше ми любим. После пробвах някакъв техен крем ли, балсам ли all in one изобщо не ми хареса, даже мисля, че го изхвърлих.

Последна редакция: чт, 16 апр 2026, 18:41 от Петенце

Общи условия

Активация на акаунт