Професионални серии за коса - Тема 167

• 7 570
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Какъв е този гръцки спрей, има ли ефект и откъде се купува?
Благодаря за темата!
Купих си шампоан за обем и шампоан Рич на Сам Макнайт, К18, олио на Чи, реконструктор на Sens us, шампоан на Напура, гръцки спрей срещу косопад на Фреш лайн, маска на Калиначи

Противокосопадния спрей на Fresh line е много харесван продукт. Ради/Магнолия/ презентира марката в  кутиите си и вече се предлага в клиниката и Hairholic, която отвори врати в началото на месеца.

# 31
  • sofia
А на Biotrade има ли отзиви за продуктите против косопад?

# 32
Принцеса, мисля, че маската на Olaplex много ще ти допадне.
Добавям към откритията си за тази година и Cocosolis Grow — шампоан и балсам. Правят косата ми невероятна. В момента имат много хубави промоции: при поръчка на шампоан и балсам получавате несесер и серум за растеж на косата.

Къде е тази промоция на Cocosolis Grow ? И също, може ли линк към новата маска на олаплекс? Cupid Благодаря!

# 33
  • Някъде там
Добавям към откритията си за тази година и Cocosolis Grow — шампоан и балсам. Правят косата ми невероятна. В момента имат много хубави промоции: при поръчка на шампоан и балсам получавате несесер и серум за растеж на косата.

Къде е тази промоция на Cocosolis Grow ? И също, може ли линк към новата маска на олаплекс? Cupid Благодаря!

В сайта на марката.В момента има и колело на късмета и получавате безплатен подарък, към поръчката си.

Това е маската на олаплекс, която имам: https://douglas.bg/olaplex-weightless-nourishing-mask-90766, излезе ми около 56 лв. на ЧП.  Консистенцията е много гъста, имат и маска, която се води за гъста и плътна коса https://douglas.bg/olaplex-rich-hydration-mask-90764

# 34
  • Варна
в сайта на лили -  Cocosolis Grow шампоан и балсам излизат 70 лв по 34 лв всяко

# 35
Правих комбинация вчера
Скрит текст:
от преуош маслена маска на Напура + Z2 серума + ш. Анаген, последван от ш. Олиосета Nourish + многофункционалния крем и термото (Sealer 3.5) като финиши. Kосата ми изглежда много добре (може би помага фактът, че мин. седмица отрязоха 4-5 см от нея), но пък ме сърби скалпа, което не помня откога не ми се е случвало. Кажете кой от всички продукти да заподозря?
Aгентче, въпреки, че съм заклет фен на Напура, гледайки състава на предшампоан терапията Z2/ за нея мисля пишеш ми се струва, че тя е виновникът. Коя е маслената маска на на Напура?  Максимума който си позволявам при тях е ампула Стамиген и шампоан който хвана от техните пре след това с общ престой час.

Корейците до преди 2-3 години ги смятах за мега несериозна работа тип дрогерия в грижата за коса. Мнението ми обаче кардинално се промени след като получих достъп до НЕ дрогериен тип. Там е море от хубави и работещи продукти.
Плс, сподели кои брандове от корейските визираш. Моите впечатления са същите с бялата козметика.

Веднага показвам кои продукти ползвах и се докарах до раздразнен скалп. Mаслената маска я слагам само на дължини и краища, не на корени! Z2 досега не ми е правил проблеми, 2/3 от шишето съм употребила!

# 36
Аз търся отзиви за тази българска козметика.Става ли за тънка изрусена коса?

# 37
Откритието ми за годината е Lador keratin power glue. Нещо като лийв ин, много мека и подредена коса след това.
Колебаех се много какво да взема като нова серия, че ме сърбят ръцете. Мислех редкен за обем, но ми се ще бавно да премина към по-изчистен състав марки. Загледах аведа ама там ми е тъмна Индия кое да купя, пък не са особено бюджетни за експерименти. Ланза много харесвам, чудих се дали да не подновя нещо ама си останах с чуденето.
Обожавам керастаз генезис и ако се помоткам още, ще се ядосам на себе си и ще си купя доброто старо познато.

# 38
Честита Коледа, дами!
От ЧП си купих копринена калъфка и скрънчи от Рибката и доста корейски продукти за коса на Тримей - протеинов Ш и терапия, оранжевата серия с камбуча и колаген с биотин на BB Lab. Запасих се и с откритието на годината за мен - серума с прокапил на Калиначи. Ще се върна назад към м. август, когато последно писах как летния косопад става хроничен и от нищо не минава. Ами продължи си така и занапред, а аз като идиот първо бухах суми в добавки и козметика, без да започна с изследвания.
Чак в началото на декември неидентифицирания косопад се оказа от ниски нива на желязо/феритин. Междувременно и доста стрес си докарах и така половината коса просто се стопи. Загубих и 2 месеца с опити да се отърва от косопада със Sens.Us които дадоха точно 0 ефект. И така най-после до ЧП и доброто намаление на Калиначи. От другите им продукти не съм очарована, правят косата ми отвратителна - сплескана и хвърчаща, но серума беше гейм чейнджър. За 2 месеца резултата е близък с този на Миноксидил 5%, който ползвах миналото лято. Ще мине доста време преди да си възстановя косата, но правилните продукти най-после намерени. Светли и спокойни празници! Принцеса - голямо благодаря за добрите съвети, съжалявам, че не се вслушва в тях по-рано Flowers Cherry Blossom

# 39
  • Варна
#Arlina# Heart Постоянно повтарям, че еднорози има само в приказките .  Козметиката е патерица, помощно средство ако става въпрос за косопад причинен от липси и вътрешни дисбаланси. Серумът на Калиначи е един от малкото продукти, който работи при такива, НО и той не решава проблема. Просто минимизира щетите.  Ако има нещо, което работи в такива случаи по-добре от серумът това са маските на марката и под това си мнение се подписвам с две ръце. Не са кит, който да ти прави копринена косата. Те са ЛЕКАРСТВО. Издивявам като прочета, че правели нечия коса смотана - честно. Като пие човек антибоитик не гърми от щастие нали?
Двоен протокол с маската, която имаш в първата част с престой поне половин час. Затоплянето на маската на скалпа, под шапка за баня и кърпа дава време на прокапила да си свърши работата заедно с останалите благинки. След това шампоанираш още веднъж и ползваш китосващите красоти, които харесваш. Това е терапия - не просто миене на косата.
 От близо 3 години рядко имам миене на косата, в което да не участва маска Калиначи. Смеси я следващия път с Комбучата на Тримей 1:1/ предполагам Хидра си взела/.

# 40
Здравейте🙂
От известно време имам един проблем с косата, който никога преди не съм имала и не знам на каква се дължи.
Така изглеждат краищата ми от едно известно време.

Надявам се тук да получа идеи и съвети как да се справя с това, дори може и препоръки за специалисти, които можете да ми препоръчате, ударни терапии и продукти, с които да се повлияе.
Едни такива пършави, като захарен памук изглеждат, изпръхнали, дори бетонът ми изглежда така. Стои като наелектризиран, но реално не е.
Косата ми е гъста, дълга беше до пъпа, но имах косопад и леко сухи краища и я скъсих до гърдите. Обаче не се оправи.
Имала съм винаги хубава коса, много обгрижвана. Не знам от годините ли с променя, доколко това й влияе, не че съм престарала, но все пак кофата се променя, нормално е.
Стои с фриз и бухнала. Сега имам много нови растежи и отгоре е като облак.
Не я третирам с нищо освен с боя и то само в корените, дължините боядисвам по-рядко.
Боядисвам се на месец, месец и половина.
Топлинна обработка нямам почти никаква. Изправям я много рядко с четка с горещ въздух или преса. Гледам я, правя маски, пия витамини, грижа се от години много за нея.
Имам себорея и тя много се влоши.
Никога не съм имала подобен проблем и не знам на какво се дължи като косата ми буквално не е тормозена с нищо от години.
Не цъфти, не я изрусявам, не я правя нищо.
Може би бъркам с продуктите и грижата.
Преди ползвах масла, но напоследък взеха да  имат обратен ефект и спрях.
Ще се радвам да ме посъветвате какво да си купя. Ползвам предимно хидратиращи серии и подозирам, че й липсва протеин, защото когато й слагам такива продукти става по-хубава.
Чудя се дали да не потърся някакъв специалист да ме консултира. Виждам ,че вече има такива.
Не знам на кого да се доверя.
Тук имате опит и затова реших да питам вас.
В момента ползвам серията на Лакме за суха коса, която преди години буквално ми преобрази косата.
Обаче сега нещо не мога да преценя доколко ми действа добре.
Защото косата ми след къпане е същата, без блясък, хвърчаща и рошава, фризи, с едни остри краища, твърди и пършиви.
Приемам всякакви препоръки и съвети с какво да опитам да я възстановя.
Сега смятам да взема кератиновата серия на Чи, защото олиото от тази серия ми се отразяваше супер.
И искам да редувам протеин и хидратация, че да видя къде греша, как се чувства косата и на какво да дам привес в грижите.
Ако някоя от вас е имала сходен проблем много ще оценят да сподели как се е справила с това.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 13:47 от Caroline_Bingley

# 41
Някой ползвал ли е този серум за скалп? До момента нищо корейско не съм ползвала, но започнах да слагам маски за лица, за ходила, за ръце и съм доволна. Днес бях в ДМ и първосигнално взех това, защото серумът ми GG свърши.

# 42
Prinzesata взех си зелената маска на Калиначи и веднага признавам, че рядко я ползвам в двоен протокол по обективни причини - серума дава добър резултат с по-малко усилия Blush
Ноо сега имам 2 седмици без ходене до офиса и ще пробвам на всяко миене, стана ми любопитно какъв ще е ефектът от двата продукта. Няма как - по-мижава грижа, мижав резултат, но предпочитам да се наспя и да имам повече време за семейството, окастрила съм бюти рутината до минимум.

# 43
  • Варна
Ползвай я само на скалпа и я смеси с Комбучата там, а на дължините само Комбуча в нормален/не двоен протокол/.

# 44
Здравейте, дали случайно някой си е тонирал косата с киселинен тонер.
Направиха ми балеаж преди около месец, но русото започна да жълтее и на места да оранжевее. Искам да си намеря хубав тонер. Мисля да си поръчам киселинния на Matrix, тъй като не намерих алкалния им никъде.
https://makeup.bg/product/831080/
ЧатГПТ каза че няма проблем Laughing, но и аз не знам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт