Traitors: Чуждестранни издания

• 1 879
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Е7
В трети епизод Хариет подхвана Хуго и според мен още тогава се затвърди като праведна, защото едва на втората кръгла маса предател срещу предател е твърде рано (не включвам в това число новобранците в нашия сезон Joy). В следващия епизод разбрахме за скрития предател и нямаше убийство, което праведните разтълкуваха като вербуване. Оттам може да е изникнало съмнението, че Хариет вече е станала предател.
Отчитам, че Хариет нацели правилно и Хуго, и Рейчъл, но винаги ще твърдя, че звучащи правдоподобно аргументи дори и към грешен участник ме впечатляват повече, отколкото налучкване на предател. Въпреки че Хариет предостави аргументи, за мен те не прозвучаха убедително, или поне Рейчъл се защити подобаващо.
На конклава очаквах най-накрая да видим как предатели нацелват някого с щит.
Е8
Аз също нямаше да заложа на теорията, че предателите са поели риск дали ще нацелят някого с щит и също щях да имам подозрения именно към хората от групичката на Адам.
Впечатлиха ме аргументите на Джеси, че във великолепните 5 от библиотеката не е задължително само Фиона да е била предател и че поне един от хората в клетките е бил предател.
Сам беше моето предположение за скрития предател още от началото, така че оправдавам неговото прогонване като съмнителен играч.
Е9
С Джеси се разделям с усещането за лъчезарен, но инфантилен участник.
Нямам търпение да разбера кой ще бъде избран да получи камата.

Meta-gaming относно кои участници влизат последни на закуска:
Е2: Джеймс, Маз, Рейчъл
Е3: Ели, Маз, Рийс
Два поредни епизода Маз да влезе с последната групичка - праведен.
Е4: Аманда, Мат, Рийс
Е5: (след играта с клетките) Рийс, Сам, Стивън
Е6: Мат, Фараз
Е7: без убийство (ясно за всички участници, т.е. праведните не са предполагали вербуване)
Е8: Джеси, Сам
Е9: Мат, Фараз
Мат и Фараз след Е6 и Е9 - праведни.

# 76
Хареса ми снощния епизод. И аз не мога да повярвам как никой не гласува за Стивън на кръглата маса, но пък след като отново изгониха праведен, този път Ели, очаквам да започнат да се замислят за Стивън или Рейчъл. Прекалено малко играчи останаха и би трябвало да се съмняват във всеки вече. Ели ми беше един от най-безличните играчи, а от визитката ѝ, че е психолог очаквах повече.
И докато Стивън изпуска емоции, Рейчъл винаги е много обрана и под самоконтрол и на мен би ми било съмнително. Но знам ли, ние все пак сме пред екрана и знаем кои са трейтърите. Вътре сред тях вярвам, че е друго.

# 77
На мен ми се струва, че ще започнат да гледат към Джеймс, Джак, Фараз и Мат, още на кръглата маса стана дума за това. Джейд още продължава да е трън в очите на останалите. Засега май само Рокси изобщо не е била обсъждана, освен при случая с дървото на връзките и Маз.

Джейд и Сам станаха жертва на първоначалното нарочване, като Сам до голяма степен успя да го затвърди и с действия, държеше се много съмнително и неадекватно на моменти. И аз го подозирах за тайния предател.

Ако на следващата кръгла маса изгонят жена, нещата стават много лоши за Рейчъл. Мат става все по-удобен за нов предател, който да бъде хвърлен на вълците.

И на мен Ели ми беше безлична. От излъченото с нищо не допринесе към сюжета.

Все още не съм гледала последните два епизода на Uncloaked. В този с Хариет имаше нюанси на българската "достойна" игра (и в нейните коментари, и в тези на гостите от предишни сезони). Как нейната стратегия печела в живота, а тази на Мат - в предаването. Каза, че щяла да се чувства много зле, ако не е била права за Рейчъл. Като цяло участието ѝ ми остави неприятен вкус. За момент ми хареса като ловец на предатели, но бързо се изложи с истеричния си, нафантазиран изблик.

# 78
Рокси подхвана шумната контраатака срещу Хариет, когато Хариет нападна Рейчъл. И след като Хариет се оказа праведна, очаквах някакви съмнения да паднат върху Рокси. А Фараз е толкова искрен в спокойствието си, че не крие нищо, че не виждам кой би се усъмнил в него.

# 79
Тема за дискутиране на чуждестранните издания на "Traitors"

За формата:
Начало на излъчване: 2021 г.
Произход: Нидерландия ("De Verraders")
Автори:    Marc Pos & Jasper Hoogendoorn
Брой епизоди на сезон: 10~12

Общи правила (резюме)

Скрит текст:
„Traitors: Игра на предатели“ е социална стратегическа игра, в която група участници живеят заедно в изолирана локация, обикновено замък. Сред тях тайно се избират няколко „предатели“, чиято цел е да елиминират останалите участници – „праведните“ – без да бъдат разкрити. В началото на играта водещият определя кои от играчите са предатели, като самоличността им остава скрита. Останалите участници са „праведни“ и се стремят да разобличат предателите, преди да бъдат елиминирани.

Всеки ден играчите участват в мисии, които включват физически и логически предизвикателства, с които се трупат средства за общ награден фонд. В някои мисии се печелят защитни предмети, като например „щит“, който предпазва от елиминация при нощната атака на предателите. В края на деня всички участници се събират в така наречената „кръгла маса“, където чрез гласуване елиминират играч, когото подозират, че е предател. Изгоненият участник разкрива своята роля.

През нощта предателите провеждат своя „конклав на предателите“ – тайна среща, на която решават кого от праведните да „убият“, усложнявайки още повече разследването. Елиминираният участник не се появява на закуската на следващия ден, което сигнализира останалите за неговото отстраняване. Понякога по време на конклава предателите могат да предложат на праведен играч да се присъедини към тях. Ако избраният приеме, научава самоличността на останалите предатели и започва да играе на тяхна страна.

Финалният етап започва, когато останат около четирима участници. В този етап те гласуват между две опции: „Прогонване“ или „Край на играта“. За да приключи играта, всички участници трябва единодушно да изберат „Край на играта“. Ако поне един гласува за „Прогонване“, се провежда ново гласуване за елиминиране, след което отново се избира между двете опции. Процедурата се повтаря, докато не бъде постигнато единодушие за край на играта или докато в играта не останат само двама участници. Ако тогава сред участниците има предател, той/тя взима цялата награда (или се разделя ако са няколко предатели). В случай, че участниците на този етап са само праведни, те разделят наградата помежду си.
(източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Traitors:_%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B0 … D0%B5%D0%BB%D0%B8

Правила на темата

Насърчава се дискутирането и споделяне на информация за всяка една от вече излъчените чуждестранни версии, както и за настоящи и предстоящи излъчвания. Поради естеството на темата и големия брой налични версии няма как да се избегнат спойлери, нито е възможно всички дискусии да стават в скрит текст. Препоръчва се на участниците в темата да изгледат предварително версиите, за които не желаят да бъдат спойл-нати от дискусиите, използвайки дадените по-долу линкове за гледане.

Полезни линкове:

Почти всички сезони, с изключение на чешката, германската и индийската версия. Сезоните са с английски субтитри. Видеобазата се обновява периодично с нови сезони и епизоди.
Инструкции за достъп до видеобазата с чуждестранните сезони:
https://www.reddit.com/r/TheTraitorsArchive/comments/1pcs1f3/the … traitors_content/
Не се позволява споделянето на директен линк към базата данни!!!

Списък на всички излъчени и предстоящи сезони по държави:
https://thetraitors.fandom.com/wiki/The_Traitors_(franchise)
(при разглеждане на всяка отделна версия от списъка по държава е възможно да видите спойлер за победителите, така че ползвайте списъка внимателно)

Линк към актуалната тема за българската версия на "Traitors: Игра на предатели":
https://www.bg-mamma.com/?topic=1834328

Здравейте,  знае ли някой коя е песента, която звучи на кръглата маса в сезон 4 на трейтърс USA?
Благодаря Ви предварително!

# 80
Хариет ако не е искала умишлено да си тръгне (изглеждаше сякаш наистина й е писнало вътре), няма оправдание за наивитета да очаква младежите на акъла на Рокси да й повярвят. Фиона беше същата история.
Рокси си е абсолютен финалист откъдето й да го погледнеш - хем глупава, хем заблудена, хем свръх-морализаторстваща. Направо е като извадена от нашия сезон.
Аз все си мисля, че ще има врътка и праведните ще спечелят - макар че с точно тези ще е като Мерил от първия сезон. Не знам защо кастингът допуска участници като Джейд или Ели, които даже не смеят да гъкнат, камо ли да развият теория. Какво очакват от тяхното поведение - пълна продуцентска мистерия.

Общи условия

Активация на акаунт