Ще започна с това, че от почти 7 години имам проблеми с носната преграда. В началото се изразяваше в често кървене, тежки кръвоизливи, т.н. Тогава посетих УНГ в Марешки, дори не си направи труда да погледне носа ми - директно ми каза, че става въпрос за слаби капиляри. Изписа ми хомеопатия и препоръка "да не си духам носа толкова силно". Резултат - нямаше.
Положението стана по-тежко. Носът ми беше постоянно запушен и пълен с кръв, а кръвоизливите станаха още по-тежки. При всяко духане на носа излизаха или съсиреци, или подобни на корички.
Посетих друг УНГ, който след подробен преглед установи, че имам перфорация на носната преграда. Подобна перфорация се получава единствено при операция на нос или тежък удар/травма - нито съм си оперирала носа, нито съм била удряна.
Изпрати ме на кардиолог, който изключи кръвното налягане, като основна причина за кръвотеченията. След това същият УНГ направи обгаряне, което ми помогна много - носът ми вече не е запушен, кръвоизливи също не съм получавала от тогава.
Но проблемът с кръвотечението и коричките продължава... а аз се изморих при всяко духане на носа да виждам кръв.
За съжаление вече няма как да посетя този УНГ и затова се обръщам към вас - можете ли да ми препоръчате УНГ във Варна, от който сте доволни, знаете, че взима пациентите си при сърце и ще ми обърне внимание; някой, с когото заедно ще работим, за да приключи това?
Благодаря много предварително и ако имате подобен опит - моля, споделете! Вече не знам какво да правя и към кого да се обърна.