Вълнени потници и потенето

• 593
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте мамчета!!! Исках да ви питам за вълнените потници,понеже моите деца се много потят и вече нямам никакви сили да стоя по цяла нощ,да ги сменявам.
Вълнените потници абсорбират ли потта ? И ако да,мога ли да ги оставя с вълнен потник цяла нощ без да ги сменявам и без,да очаквам разболяване на сутринта?
Държат ли студено ,като абсорбират потта?
Благодаря Ви много.
Весели празници

# 1
  • София
И с памучни не знам защо ги преобличате.
Дръжте по- хладно в стаите, калявайте ги.
19-21 градуса е оптимално добре за спане, хубаво завити.

# 2
Не разбирам въпроса съвсем. Искаш да ги обличаш само по вълнен потник, така ли? Или потник и пижама?
Моето дете също много се поти, но никога не му слагам потник. В училище е с тениска и суичер, доколкото виждам от снимките, които получавам чат-пат - суичерът се сваля веднага и се седи по цял ден с тениска с къс ръкав. Просто за инфо - все му е много топло.
Вкъщи си спи с памучна пижама и одеало. Да, хващам го, че се поти, ама не го вдигам да го преобличам.
Принципно, понеже страдам от хиперхидроза, аз самата нося вълна именно с идеята, че някак така поема, че не се налага преобличане веднага. Нося предимно вълнени чорапи зимата именно поради тази причина. Но самото потене няма да спре, независимо с какво ги обличаш. Според мен - ако слагаш потник + пижама, направо махай и двете и да спят по тениски и гащи. С някакво по-леко одеало, че да не им е много топло. И както пише Ms Gorgeous, да не е много топло в стаята.

# 3
  • Countryside
Ооо, с вълнените потници се родих. Вълненият потник е сух, памучната блуза отгоре е мокра. Държат топло. Аз купих от Шушулка, вкл. и за мен, много съм доволна, вършат работа, мекички са и лесно се поддържат. Имат и тениски. Не се колебайте, няма да съжалявате според мен!

# 4
Синът ми спеше под големи прозорец в хола, ние на конвекторни радиатори, да е било 19-20° в стаята, под прозореца със сигурност по-малко. Спеше по боди и тънко одеалце и пак преобличах. Сега е на 11, на ТЕЦ сме, спи по боксерки с одеяло, кака му на другото легло - с юрган. И навън е същата работа, от бебе е по-леко от мен облечен, ноември месец сменях по три пъти дрехи в парка...
Приемаш, че детето ти се поти много, оставяш по-хладно в стаята, по-лека завивка, навън - по-малко и тънки дрехи, в ясла/градина молиш само по чаршаф да спи, носиш го по една тениска, без потници....

# 5
Моят син също се потеше много. Никога не съм го преобличала нощем. Какво като се е изпотил, нали е завит, в топла стая, където няма течение? Абсурд да събудя заспало дете за такава глупост.

А на въпроса – майка ми има градина и постоянно нещо чопли в нея. Съответно и се поти. Тя твърди, че само вълнените потници я спасяват. С тях не се притеснява, че може да настине.

# 6
+1 и с две ръце за вълнените потници.
Вълната е терморегулираща, абсорбира и комфортна за носене.

# 7
  • София
Никога не съм обличала вълнен потник на децата си. Винаги са спяли на 19-20 градуса, а през деня стоим на около 23.
Не бих будила дете да го преобличам, освен ако няма да излизаме веднага след събуждането.
Виж температурата в стаята и качеството на завивките. С изкуствени завивки също може да се изпоти. Или с твърде дебели завивки.

# 8
Сменях памперси и преобличах както спи, не съм будила. Въпреки, че е почти на 12 се случва още да го правя (преобличането!). Да, спи по тънка тениска или пижама, но се поти твърде много както и често е отвит. При това положение мократа дреха изстива на гърба.

# 9
Вместо вълнени потници, бих намалила Т в стаята, в която спят, дрехите, с които са облечени и дебелината на завивките.

# 10
Три момчета отгледах,  без да знам за съществуването на такова нещо.

# 11
В стаите на децата е 17-18° през нощта, спят с тънки пижами и тънка олекотена завивка,. Не се потят. Понякога се случва да се отвиват дори. Или се завиват сами (едното е на 3, другото на 6 г.), или евентуално мъжът ми по някое време като стане и мине през стаите ги завива. Аз през нощта не съм адекватна и трудно ще се събудя за такова нещо. Чорапи и потник под пижама е абсурд да ми хрумне да облека на себе си или тях.

# 12
Може и вълнени гащи, да абсорбират потта от кръста надолу.

Общи условия

Активация на акаунт