Пазаруване от Н&M - тема 72

• 13 325
  • 262
  •   3
Отговори
# 240
  • Пловдив
Мисля, че може би, говорите за различни неща 🤗
Аз винаги съм носила чисти/изпрани неща, но не са били изпрани предния ден, а преди да ги прибера. Едва ли някой си държи калните или вмирисани дрехи с месеци вкъщи 😊

# 241
  • София
Ами така е, надявам се да е така, но всякакви варианти има в живота.

# 242
  • Бургас
Е и аз не ги пера специално за НМ или контейнера. Като правя чистка отварям гардероба и сортирам кое ще се носи, кое не. Пълня торбите, а останалите прибирам обратно в гардероба. Всичко е изпрано, но непосредствено преди да ги занеса не ги пера отново.

# 243
  • Пловдив
Аз също бях подготвила торби за рециклиране, дано подновят.
Попълних анкета, но не са отразени точките. Да се занимавам ли да пиша/обаждам? Как ще докажа действието?
Поръчах дънки и покрай тях и други неща. Изпратили са вече, но се разочаровах, като отворих поръчката - отказали са ми точно дънките...

# 244
Не мисля, че някой има предвид да се перат непосредствено преди слагането в торбата, а да са изпрани по принцип. Защото всякакви хора има, прибират в гардероба носени дрехи.

# 245
Как процедирате с връщания към Спиди, които трябва да бъдат взети от адрес?
Последните ми 2 пратки дойдоха с тях, и звъннах на кол центъра им да си заявя куриер, но ми казаха, че няма как да стане, понеже за заявка за връщане трябва да имам някакъв ваучер номер, който започва с RV и цифри. Получавала съм такива номера при Sinsay & Reserved, но при H&M сега вътре намерих просто нормален етикет с товарителница за връщане. Сложиха ме на изчакване и ми казаха, че с тази товарителница за връщане може само от офис. Да, но на сайта на на H&M пише, "Можете да заявите вземане на пратката от адрес чрез MySpeedy.bg или като се свържете с Кол центъра на Спиди на 0 7001 7001. Няма нужда предварително да подготвяте или разпечатвате етикет за връщане — куриерът ще се погрижи за това при пристигането си."

Момичето от Спиди каза, че ще провери и ще ми върне отговор. Звънна ми след 5 минути и каза, че може да пусне нормална заявка, която не е за връщане, а за изпращане, и ми поиска телефонен номер на получател (H&M), както и да описвам подробно всяка една пратка каква е - колко е голяма, колко тежи, какво е съдържанието, референтен номер от съответната товарителница и т.н. и дали изпращането да е за моя или тяхна сметка.

В крайна сметка реших да проверя и с клиентският център на H&M как да се процедира с поръчки от Спиди и от там ми отговориха, че понеже от скоро работят с тях, явно системата им още не е направена както трябва или не са наясно кое как трябва да стане. За да се избегнело някакъв проблем, може връщането да се пусне към Еконт, дори и поръчката да е пристигнала със Спиди. Даде ми адрес на Еконт, до който може да се върне, ако някой случайно има същият казус и иска да процедира така:
Еконт Експрес София 1000
Ул. Резбарска 9
0800 300 12
за H&M България

# 246
Само веднъж съм връщала със Спиди. Подготвих пратката, залепих товарителницата, която намерих в пакета(прилича на товарителниците на Еконт). Имах да получавам друга пратка със Спиди, от друга платформа, когато куриерът на Спиди донесе пратката, аз му върнах пакета на ХМ. Взе го, нищо не каза и толкова.

# 247
  • Някъде там

с код за отстъпка, който имах ми излезе 29 лв.
Днес пристигна. За размер XS е доста големичко. Изцяло е подплатено с мъхеста подплата отвътре и съответно оставя мъхче на всяка блуза и дреха. Плътничко е, подходящо е и за студено време, но не знам дали ще го запазя. Направо плувам в него.

# 248
Такава кройка са тези модели..така се носят, широки...

# 249
То пише в отзивите, че е овърсайз и че оставя мъх по дрехите. Връщат го повечето. И аз го гледах.

# 250
От зимното намаление си взех това палтенце в три цвята, много е хубаво и цената му е много хубава https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1305848003.html
Три разновидности на това горнище https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1227730026.html за децата ми, уголемено е.
И този шал https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1078657002.html
Върнах това палто, хубаво е, но няма джобове..https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1323059001.html?imwidth=264

В сравнение с други години - слаба работа.

Жалко за програмата за рециклиране, аз също съм събрала доста дрехи. Не съм носила в друг магазин, ще проверя в Синсей.

Девче, дано наистина имаш безплатна доставка както са ти отговорили, де да можех щях да ти прехвърля точки,  800 са моите.

# 251
Киф, благодаря! Heart
Даде ми идея за следваща анкета, да има опция за прехвърляне на точки. Simple Smile
Ако носиш в Синсей, кажи как е. Че и аз имам събрани.

# 252
Здравейте,
Онзи ден върнах с куриер Еконт една пратка.
Вчера беше доставена до HM, но до днес не съм получила мейл от HM, че са поръчали върната стока.
Колко време им отнема имате ли наблюдения, при положение, че им е доставена върната поръчка от мен? За връщане на сумата до 14дни, ясно, но за да ме информират, че признават връщането кога да очаквам отговор?

# 253
Здравейте,
Онзи ден върнах с куриер Еконт една пратка.
Вчера беше доставена до HM, но до днес не съм получила мейл от HM, че са поръчали върната стока.
Колко време им отнема имате ли наблюдения, при положение, че им е доставена върната поръчка от мен? За връщане на сумата до 14дни, ясно, но за да ме информират, че признават връщането кога да очаквам отговор?

Отнема около 4-5 дни при мен да получа имейл и после 2-3 дни да ги преведат по сметка.

# 254
Всъщност рециклирането не е спряно до края на годината, а временно, но по принцип е активна инициативата до края на годината.
Така го тълкувам, дано да го активират по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт