Разследване и процес след ужасяващата смърт на Роб и Мишел Райнер

• 1 521
  • 16
  •   1
Отговори
Тук можете да споделяте информация относно разследването и процеса.

# 1
Скрит текст:
Нали синът им (наркоман) ги е убил...
Отвратително е какви коментари има в някои социални мрежи, че сигурно имало причина и той бил тормозен като дете Rage А може би няма причина и просто е изрод!

# 2
Не в корелация със случая и не ме разбирайте погрешно много моля,  не защитавам конкретно сина ... но децата са продукт на семейство. Вече ако то липсва,  то на средата. Остава въпроса как се случва в един момент да си дотолкова отчужден с детето си, че то да е състояние да ти причини подобна смърт. Както и как едно дете без да е расло в нужда израства, дотолкова да е социално изродено.  Разбира се недоимъка или охолството са второстепенни фактори, но свързани с причината и следствието. Все пак всичко се връща към семейството.

# 3
Ако детето стане наркоман, реално вече не е същото дете Sad

# 4
На същото мнение съм. Явно майка му е страдала от следродилна депресия и е имала изблици на ярост. Освен това оставам с впечатлението, че техният стил на възпитание е без особени правила и винаги да се угажда на желанията на детето. Това, доколкото знам, е вторият най-лош стил на възпитание. Тоест децата след това са с различни проблеми като възрастни.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 07:26 от Alucard

# 5
Аз пък не мисля, че семейството е виновно, ако детето е лош човек.
Може да има отделни случаи, но няма такова правило.
Между другото, той не е единствено дете. Другите три не са изроди.

# 6
ако детето е лош човек.
по този начин отричаш диалектиката. И твърдиш че човек може да се роди лош. Всичко това е разрез с виждането на съвременна психология във всички нейни аспекти за развитието на всеки индивид . Децата не се раждат лоши. Те става лоши.

# 7
Това не ме интересува и наистина вярвам, че хората понякога са лоши по рождение.

# 8
  • София
Много хора не разбират страданията на психето и сомата, биохимията в мозъка и какъв паприкаш могат да те направят синтетичните наркотици.

Знам само, че Тръмп е pure evil по казуса.

# 9
и наистина вярвам, че хората понякога са лоши по рождение.

Това виждане напълно освобождава родителите от отговорност. По-лесно е криенето зад виждането,  че просто са ти се родили лоши деца.

какъв паприкаш могат да те направят синтетичните наркотици.
все пак на дневен ред стои въпроса,  какво кара един човешки индивид да посегне към тях.

# 10
  • София
Човешка слабост, нисък вискозитет за живота, разбирания, усещания, възможност, среда, характер, достъпност, илюзия.
Има ужасно много причини, няма какво да търсим.

# 11
re_ge, принципно съм съгласна с теб и с ролята на семейството.  За съжаление обаче, конкретно в наши дни, към наркотиците не посягат само деца, които са отгледани в лоша семейна среда.
Децата имат твърде много стимули от най - ранна възраст и понякога могат да посегнат от чисто любопитство и интерес.
Като добавим широкото им и безпроблемно разпространение, лесния достъп до синтетични наркотици в училищата.....не е толкова трудно, дори и деца от добри и порядъчни семейства да станат жертви.
Лошото е, че зависимостта се развива много бързо и необратимо.

# 12
През въпросния ден не е бил под влиянието на наркотици. Това, че е бил дълги години наркоман му е подействало негативно върху възможността да си регулира емоциите, което пък от своя страна е довело до някакви свръх изблици на ярост. Аз си мисля, че е имал и някакъв друг психичен проблем в допълнение с това. Освен това някъде ми попадна, че май има ADHD, което може да е довело до това родителите му, като малък, да не са знаели как да подходят с него или да са му давали някакви лекарства, тоест по този начин без да желаят или да са му докарали психически проблем, или да са го тласнали към наркотиците. Интересно е как ще представят нещата адвокатите му.

# 13
Категорично не се интересувам от психоанализа, за мен това е псевдонаука. Нямам какво да коментирам повече по въпроса.

# 14
  • София
Децата се раждат с определени черти, вкусове и характер, наследствени от родителя. Накъде ще тръгне след това е друг въпрос. И все пак родителите не са специалисти и се справят както умеят. Аз пък съм категорично против стоварването на цялата вина на света върху тях.
Какво казва ИИ: "Гените не предопределят поведението, само повишават/намаляват вероятността човек да е по‑импулсивен, търсещ нови усещания или склонен към риск."

Общи условия

Активация на акаунт