Подземна вода в мазата

• 1 932
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, вече не знаем къде да търсим помощ, затова пиша тук. Става дума за къщата на свекърва ми. Намира се в малко селце до град Габрово. Тя е малка,с три стаички и мазе,строена доста отдавна. От три дни в мазето буквално извира чиста вода,в градината също . Къщата е на склон и над нея има 1-2 необитаеми къщи . Над тях се строи къща за гости с басейн . Преди четири дни там е работил багер и на другата сутрин мазето е било пълно с вода. Свекърва ми,на 87 години живее сама и е отчаяна. Вече една помпа изгоря и купихме нова,но това не е решение. Вчера са идвали от ВИК няколко човека с техника и дори багер. Оглеждали с уреди наоколо,но нищо не са открили. Имат съмнение че може да е от герана до къщата. Нема проблем с тръбите в нашата къща,не мислими че е от герана, защото нивото му не се променя. Много ми е жал за свекърва ми,тя много си обича къщата,a сега е на път да я загуби. Ако водата продължава да тече в мазето и ако замръзне ,къщата ще падне. Моля за съвет, какво да правим, към кого да се обърнем ? Благодаря

# 1
Защо не пробвате с Гражданска защита Габрово
https://www.goldenpages.bg/bg/grajdanska_zashtita/gabrovo

# 2
Ами не съм сигурна че е тяхна работа,но ще пробвам.

# 3
Може би багерът е пробил водонепропусклив слой по-нагоре и подземната вода се е стекла към вашата къща. Ако е така положението е безнадеждно, защото защитата от такава вода може да е по-скъпа от къщата, ако изобщо е възможна на този етап.
Ако е така би трябвало да се изкопае дренаж около къщата, евентуално да се сложи изолация... Не знам колко ще струва и как може да стане, особено сега около празниците. Трябва и специалист, може би разрешение, проект...

# 4
  • София
Викате фирма, която се занимава с хидроизолация. Да открият водата, да я отклонят, да укрепят и изолират основите.
Прави се външно с изкопаване трапове до основи, полагане на хидроизолация, пълнене и зариване.
Помпа и гражданска защита работа няма да ви свършат, трябват крути мерки, да не се компрометира къщата

# 5
  • София
На първо време можете над къщата да изкопаете канал по далече от къщата да сложите дренажна мембрана и дренажна тръба и да отведете водата.

# 6
Здравейте, точно това се опитваме да организираме,но е трудно с тези празници.

Общи условия

Активация на акаунт